Hoitotarvikepalvelujen pääkuva

Hoitotarvikkeet

Siun soten asiakkailla, joilla on todettu pitkäaikainen sairaus tai vamma, on oikeus saada hoitotarvikkeet maksutta. Hoitotarvikkeiden jakelu turvaa hoitoasi ja selviytymistä kotona tai hoitokodissa. Pitkäaikaiseksi sairaus tai vamma määritellään silloin, kun tila on kestänyt tai sen arvioidaan kestävän yli kolme kuukautta. Hoidostasi vastaava taho arvioi hoitotarvikkeiden tarpeen.

Yhteystiedot sivun alaosassa

Hoitotarvikejakelua varten tarvitset lähetteen

Terveydenhuollon ammattihenkilö laatii hoitotarvikejakelua varten lähetteen potilastietojärjestelmään. Lähetteessä kerrotaan hoitosi edellyttämät hoitotarvikkeet ja niiden arvioitu kulutusmäärä. Lähete on voimassa enintään kaksi vuotta. Säilytä lähete, sillä tarvitset lähetteessä olevia tietoja hoitotarvikkeiden tilaamisessa.

Hoitotarvikkeiden tilaaminen

Suosittelemme tekemään tilauksen sähköisesti, sillä se nopeuttaa tilauksen käsittelyä. Lomake ei vaadi vahvaa tunnistautumista ja sillä voi tilata tarvikkeet myös toiselle henkilölle.

Tilausta varten tarvitaan

  • koko nimesi tai asiointitunnuksesi
  • tarvikkeiden ref-koodi ja nimi sekä määrä.

Tee tilaus hyvissä ajoin. Hoitotarvikkeiden toimitus kestää 2 viikkoa. Hoitotarvikkeita luovutetaan enintään kolmen kuukauden tarve etukäteen. Haavanhoitotuotteita luovutetaan enintään yhden kuukauden tarve kerrallaan. Uusi tilaus tehdään yhteydenottosi perusteella.

Hoitotarvikkeiden toimitus

Hoitotarvikkeet toimitetaan valitsemaasi Postin asiointipisteeseen tai keskussairaalan noutoautomaattiin. Saat saapumisilmoituksen tekstiviestillä tai kirjepostina. Nouda lähetys 7 vuorokauden kuluessa, muuten se palautuu takaisin hoitotarvikejakeluun.

Jos lähetteessäsi on kotijakeluna toimitettavia hoitotarvikkeita, saat hoitotarvikejakelusta ohjeet niiden tilaamiseen. Tarvikkeet toimitetaan suoraan kotiin tai lähimpään Postin tai Matkahuollon noutopisteeseen.

Hoitotarvikkeet kotikunnan ulkopuolella

Jos asut tai oleskelet säännöllisesti tai pitempiaikaisesti kotikuntasi ulkopuolella, esimerkiksi työn, opiskelun, vapaa-ajanvieton, lähiomaisen tai muun läheisen asumisen vuoksi, sinua voidaan hoitaa myös asuinpaikkakunnalla. Hoidon on perustuttava hoitosuunnitelmaan, joka on laadittu Siun soten terveysasemalla ja sen tulee sisältää tiedot käytettävistä hoitotarvikkeista.

Voit saada hoitotarvikkeita Siun soten ulkopuolella, jos olet vaihtanut terveysasemaa tai sinulla on maksusitoumus. Tällöin saat hoitosuunnitelmaan kirjatut pitkäaikaishoitoon tarvitsemasi hoitotarvikkeet sen paikkakunnan terveysasemalta, jossa säännönmukaisesti tai pitempiaikaisesti oleskelet.

Vakuutuksen korvaamat hoitotarvikkeet

Vakuutusten korvaamista hoitotarvikkeista, niiden määristä sekä tilaus- ja maksukäytännöistä sovitaan yhdessä asiakkaan, Siun soten ja asiakkaan vakuutusyhtiön kanssa.

Toiminta ongelmatilanteissa

Jos sinulla on hoitoon liittyviä ongelmia tai pulmia hoitotarvikkeiden käytössä, olethan välittömästi yhteydessä sinua hoitavaan terveydenhuollon ammattihenkilöön.

Yhteystiedot

Verkkoasiointi
Puhelinasiointi

Palvelupaikat

Joensuu (1)
  • Pohjois-Karjalan keskussairaala
  • Tikkamäentie 16
  • 80210 Joensuu

  • Noutoautomaatti sijaitsee päärakennuksen (A-talo) P. kerroksen väliaikaisessa pääaulaussa (H-siipi). Tuotteita voi noutaa pääoven aukioloaikojen puitteissa. Tuotteet tulee noutaa mahdollisimman pian tekstiviesti-ilmoituksen jälkeen. Tekstiviestillä ilmoitetaan noutoautomaattiin syötettävä koodi.
  • Hoitotarvikkeet-verkkosivu

Etusivun linkki hoitotarviketilaus verkossa

Hoitotarvikejakelun yhteystiedot

Yhteystiedot

Puh. 013 330 2804
ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–14

linkit inkontinenssisuojien hakeminen hoitotarvikesivulle

Lisätietoja Terveysasemien vastaanotot Suun terveydenhuolto

somejako