Endokrinologian pääkuva

Endokrinologian palvelut

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on hormoneja tuottavien elinten sairauksia. Näitä ovat muun muassa kilpirauhasen, lisäkilpirauhasen, lisämunuaisten ja aivolisäkkeen sairaudet, miesten sukupuolirauhasten toiminnan häiriöt tai hormoneja tuottavista soluista lähtöisin olevat kasvaimet missä tahansa elimessä. Lisäksi hoidamme potilaita, joilla on vaikea rasva-aineenvaihdunnan häiriö tai vaikea lihavuus.

Monia näistä sairauksista, kuten kilpirauhasen vajaatoimintaa tai rasva-aineenvaihdunnan häiriöitä hoidetaan yleensä terveysasemilla.

Sinua tutkitaan ja hoidetaan endokrinologian poliklinikalla lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotoilla tai osastolla. Endokrinologiset rasituskokeet eli hormonitoimintojen verikoetutkimukset tehdään poliklinikalla.Endokrinologian poliklinikan yhteydessä toimii lihavuuspoliklinikka, jossa arvioidaan vaikean lihavuuden hoitoa yhteistyössä ravitsemusterapeutin ja vatsaelinkirurgin eli gastrokirurgin kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemikseksi tarvitset lääkärin lähetteen. Palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Alkuvaiheessa ota ensisijaisesti yhteys omalle terveysasemallesi tai työterveyslääkäriin, josta sinut voidaan ohjata tarpeellisiin perustutkimuksiin.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan keskussairaala

Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Keskussairaalasta löytyvät kaikki tärkeimmät erikoisalat avosydänkirurgiaa ja neurokirurgiaa lukuun ottamatta.


Asiakaspysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee heti sairaalan sisääntulotien vasemmalla puolella. Sairaalan alueella on muutamia pysäköintipaikkoja myös ulkoalueilla. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen edessä on 30 minuutin pysäköintipaikkoja saatto- ja hakuliikenteelle. Sairaalan alueella pysäköinti on pääasiassa maksullista. Alueella on vain muutama maksuton kiekkopaikka ja koko alue on pysäköinnin valvonnan piirissä. Invalidipaikkoja on ulkoalueilla muun muassa pääsisäänkäynnin luona sekä pysäköintitalon 2. kerroksessa.


Pääaulassa on odotustilaa, ilmoittautumisautomaatteja ja infopiste.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Endokrinologian palvelut
Sisätautien poliklinikka, A-talo, 6. kerros, avoinna arkisin klo 7.30—15.30 Ilmoittautuminen 1. kerroksen pääaulassa. Osasto 2K, K-talon 2. kerros.

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Varaa aika näytteenottoon Laboratorio

Yhteystiedot sisätautien poliklinikka

Sisätautien poliklinikka

A-talo, 6. kerros

Ilmoittautuminen 1. kerroksen pääaulassa

Siun soten terveysasemat Yhteystiedot

Siun soten terveysasemat

Endokrinologia lisää palveluja linkit

somejako