Endokrinologian pääkuva

Endokrinologian palvelut

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on hormoneja tuottavien elinten sairauksia. Näitä ovat muun muassa kilpirauhasen, lisäkilpirauhasen, lisämunuaisten ja aivolisäkkeen sairaudet, miesten sukupuolirauhasten toiminnan häiriöt tai hormoneja tuottavista soluista lähtöisin olevat kasvaimet missä tahansa elimessä. Lisäksi hoidamme potilaita, joilla on vaikea rasva-aineenvaihdunnan häiriö tai vaikea lihavuus.

Monia näistä sairauksista, kuten kilpirauhasen vajaatoimintaa tai rasva-aineenvaihdunnan häiriöitä hoidetaan yleensä terveysasemilla.

Sinua tutkitaan ja hoidetaan endokrinologian poliklinikalla lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotoilla tai osastolla. Endokrinologiset rasituskokeet eli hormonitoimintojen verikoetutkimukset tehdään poliklinikalla.Endokrinologian poliklinikan yhteydessä toimii lihavuuspoliklinikka, jossa arvioidaan vaikean lihavuuden hoitoa yhteistyössä ravitsemusterapeutin ja vatsaelinkirurgin eli gastrokirurgin kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemikseksi tarvitset lääkärin lähetteen. Palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Alkuvaiheessa ota ensisijaisesti yhteys omalle terveysasemallesi tai työterveyslääkäriin, josta sinut voidaan ohjata tarpeellisiin perustutkimuksiin.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi

Palvelupaikat

  • Pohjois-Karjalan keskussairaala
  • Tikkamäentie 16
  • 80210 Joensuu

  • Sisätautien poliklinikka, A-talo, 6. kerros, avoinna arkisin klo 7.30—15.30 Ilmoittautuminen 1. kerroksen pääaulassa. Osasto 2K, K-talon 2. kerros.


Verkkoasiointi

Varaa aika näytteenottoon Laboratorio

Yhteystiedot sisätautien poliklinikka

Sisätautien poliklinikka

A-talo, 6. kerros

Ilmoittautuminen 1. kerroksen pääaulassa

Siun soten terveysasemat Yhteystiedot

Siun soten terveysasemat

Endokrinologia lisää palveluja linkit

somejako