Leikkaussali kuvakaruselli

Urologia

Urologia eli virtsaelinkirurgia

Urologian eli virtsaelinkirurgian alueella tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on muun muassa virtsarakon, munuaisten, eturauhasen ja ulkoisten virtsaelinten ongelmia ja sairauksia. Tavallisimpia päivystyksellisiä, hoitoa vaativia ongelmia ovat virtsanlähtövaikeus, verivirtsaisuus, virtsatiekivet ja virtsaelinten rajut tulehdukset.

Virtsaelinten ongelmia ja sairauksia tutkitaan virtsankulkumittauksilla, tähystystutkimuksilla ja erilaisilla kuvantamismenetelmillä, kuten magneetti-, tietokonetomografia- ja ultraäänitutkimuksilla. Tarpeen mukaan voidaan myös ottaa koepaloja esimerkiksi eturauhasesta tai munuaisesta.

Tavallisimpia kirurgisia toimenpiteitä ovat eturauhasen ja virtsarakon höyläys. Teemme myös eturauhasen, munuaisen ja virtsarakon poistoleikkauksia.

Sovittuihin toimenpiteisiin potilaat saapuvat yleensä aamulla sairaalaan. Toimenpiteestä riippuen kotiutuminen tapahtuu joko samana tai seuraavana päivänä päiväkirurgisen yksikön kautta tai tarvittaessa vuodeosastolta riittävän toipumisajan jälkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolle tarvitset lääkärin lähetteen. Palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Äkillisessä virtsaelinperäisessä ongelmassa soita hätänumeroon 112.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi
  • Kirurgian poliklinikka
  • Hoidollinen neuvonta liittyen seuraaviin erikoisaloihin: ortopedia ja käsikirurgia, plastiikkakirurgia, urologia ja verisuonikirurgia.
    • Maanantai—Perjantai 8.00—10.00 ja 12.00—14.00

Palvelupaikat

  • Pohjois-Karjalan keskussairaala
  • Tikkamäentie 16
  • 80210 Joensuu

  • Kirurgian poliklinikka, A-talo, 1. kerros. Osasto 4K, K-talo, 4. kerros. Anestesia- ja leikkausosasto, A-talo, E-siipi, 2. kerros. Päiväkirurgia, käynti Tikkarinteen puolelta, G-siipi, 1. kerros.


Verkkoasiointi

Päivystysavun banneri

Pitäisikö lähteä päivystykseen? Soita ensin 116 117

Miestalo ja naistalo terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Leikkaukseen terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän leikkaukseen.fi logo.

Kivunhallintatalo terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän kivunhallintalon logo.

somejako