Navigaatiovalikko

Ei ole mitään sivuja, mitä näytetään nykyisellä tasolla.

Turvakoti kuva

Turvakoti

Jos pelkäät itsesi tai lapsesi puolesta, voit tarvita turvakodin palveluja. Turvakoti on tarkoitettu kaikille lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille ikään, sukupuoleen, kotikuntaan tai erityistarpeisiin katsomatta. Voit tulla turvakodille joko yksin tai yhdessä lastesi kanssa. Turvakodille ei tarvitse erillistä lähetettä, ja se on maksuton palvelu.

Turvakoti on lyhytaikainen turvapaikka, joka tarjoaa suojan väkivallalta ja apua väkivallan loppumiseksi. Turvakodin henkilökunta antaa kriisi- ja keskusteluapua, neuvontaa, ohjausta ja apua käytännön asioiden järjestelemiseen. Turvakodilla on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Turvakodilla oleminen on aina vapaaehtoista. Voit koska tahansa lähteä pois sekä pitää yhteyttä läheistesi kanssa. Turvakodilla jokaisella asiakkaalla tai perheellä on oma huone.

Lähisuhdeväkivalta

Lähisuhdeväkivallasta puhutaan, kun henkilö on väkivaltainen nykyistä tai entistä kumppaniaan, lastaan, lähisukulaistaan tai muuta läheistään kohtaan. Väkivalta voi ilmetä monella tavalla. Se voi olla fyysistä, henkistä, seksuaalista, taloudellista, kaltoinkohtelua tai laiminlyöntiä, kulttuurista tai uskonnollista, väkivallan uhkaa tai vainoa. Lähisuhdeväkivalta voi johtaa psyykkisten ja fyysisten vammojen syntymiseen.

Turvakotiin lähteminen

Lähtöpäätöksen tekeminen on aina vaikeaa, ja sen kypsyttely voi viedä aikaa. Päätöksen jälkeen ensimmäinen askel on soittaa turvakodille.

Lähdön valmistelu kannattaa tehdä huolellisesti. Jos voit, lähde silloin, kun väkivallan tekijä ei ole tilanteessa läsnä. Tarvittaessa saat tukea ja turvaa konkreettiseen lähtötilanteeseen. Mikäli et saa järjestettyä kyytiä turvakodille, ilmoita tästä turvakodin henkilökunnalle.

Turvakodille ei voi tulla lemmikkieläimen kanssa. Turvakodin henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa löytämään lemmikillesi turvallisen hoitopaikan.

Mukaan kannattaa ottaa

  • omat ja mukana tulevien lasten vaatteet
  • henkilökohtaiset lääkkeet, reseptit ja Kela-kortti
  • pankkitunnukset
  • henkilökohtaiset tavarat, kuten päiväkirjat.

Turvakoti yhteystiedot

Yhteystiedot

Joensuun turvakoti

Mintunkuja 3
80220 Joensuu

Yhteydenotot ympäri vuorokauden
Puh. 013 330 6008 tai
turvakoti(at)siunsote.fi

Palveluesimies
Tiina Nevalainen
Puh.013 330 6002
tiina.h.nevalainen(at)siunsote.fi

Joensuun turvakodin facebook-sivut

somejako