Synnytys Pääkuva

Synnytys

Toimi näin

Kun synnytys käynnistyy, ota yhteyttä synnytyssaliin puh. 013 330 1122 ja kerro tulostasi. Ota neuvolakortti mukaan.

Synnyttämään tulijoiden ilmoittautuminen

  • Ilmoittaudu keskussairaalan J2-talon yhteispäivystyksessä.
  • Yhteispäivystyksen sihteeri ohjaa sinut hisseille ja sieltä kolmanteen kerrokseen.
  • Soita synnytyssalin ovella olevaa ovikelloa. Synnytyssalin henkilökunta tulee ohjaamaan sinut eteenpäin.

Synnytyspalvelut

Hoidamme raskaana olevia, synnyttäjiä ja vastasyntyneitä. Autamme raskauden suunnittelussa, jos raskauteen liittyy riskitekijöitä. Toimimme asiakaslähtöisesti ja hoitokäytäntömme ovat vauvamyönteisiä.

Teemme raskauden ultraääniseulontatutkimuksia. Varhainen ultraääniseulonta tehdään raskausviikoilla 12—13 lasketun ajan määrittämiseksi ja sikiöiden lukumäärän selvittämiseksi. Lisäksi tutkimuksessa voidaan mitata sikiön niskaturvotus ja tutkia sikiön rakenteet pääpiirteittäin. Toinen ultraääniseulonta tehdään raskausviikoilla 19—21 sikiön rakenteiden ja kasvun tarkastelemiseksi.

Tarvittaessa teemme lisätutkimuksia äidin perussairauden tai raskaudenaikaisen ongelman vuoksi. Tavoitteemme on näin varmistaa äidin ja sikiön hyvinvointi.

Tavallisimpia syitä odottavan äidin sairaalahoitoon osastolla ovat

  • raskausmyrkytys
  • synnytyksen käynnistäminen
  • uhkaava ennenaikainen synnytys
  • monisikiöinen raskaus
  • muut seurantaa vaativat raskausongelmat.

Synnytyssalissa otamme vastaan synnyttäjiä sekä äitiyshuollon ja naistentautien päivystysasiakkaita ympäri vuorokauden.

Synnytysvalmennus

Synnytysvalmennusta järjestetään pienryhmävalmennuksena, johon voi osallistua joko paikan päällä Tikkamäellä tai sitten etäyhteydellä. Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjille ja synnytykseen mukaan tuleville tukihenkilöille. Etävalmennuksen paikkoja on vain muutama valmennuskertaa kohden ja osallistumistapa valitaan valmennusta varattaessa. Valmennustilaisuus on sama etäosallistujille ja paikan päällä osallistuville.

Varaa aika synnytysvalmennukseen verkkoajanvarauspalvelussa (vain synnyttäjä ilmoittautuu). Valitse valikosta Palvelu: Synnytysvalmennus. Muista perua aika, jos et pääse varattuun valmennukseen.

Etäosallistuminen tapahtuu Teams-sovelluksella: ohje etäosallistumiseen (pdf).

Synnytyspelkopoliklinikka

Palveluihimme kuuluu synnytyspelkojen käsittelyyn erikoistunut poliklinikka.

Imetyspoliklinikka

Imetyspoliklinikalla äidit saavat tukea imetykseen omien toiveidensa ja tavoitteidensa mukaan. Voit varata ajan imetyspoliklinikalle sähköisessä ajanvarauspalvelussa. Valitse valikosta Palvelut: Imetysohjaus. Jos aikoja ei ole juuri sillä hetkellä varattavissa, ei imetysohjausta löydy verkkoajanvarausjärjestelmän valikosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoidamme synnyttäjät sekä kiireellistä hoitoa tarvitsevat ja lähetteellä tulevat raskaana olevat ja naistentautien päivystysasiakkaat ympäri vuorokauden.

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolle tarvitset lähetteen neuvolastasi. Synnyttämään tullessasi et tarvitse lähetettä.

Palvelu on maksullinen. Lähetämme sinulle laskun sairaalamaksuista jälkikäteen.

Vauvankäsittelyvideo

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan keskussairaala

Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Keskussairaalasta löytyvät kaikki tärkeimmät erikoisalat avosydänkirurgiaa ja neurokirurgiaa lukuun ottamatta.


Pääsisäänkäynti muuttunut väliaikaisesti

Pääsisäänkäynti on siirtynyt peruskorjauksen ajaksi H-siipeen sairaalan sisäpihalle, Tikkarinteen puolelle.

Jos saavut autolla, pysäköi parkkihalliin, josta on opasteet väliaikaiselle sisäänkäynnille. H-siiven sisäänkäynnin edessä on lyhyeen pysäköimiseen tarkoitettuja paikkoja saattoliikenteelle.


Päivystyksen sisäänkäyntiin peruskorjaus ei vaikuta. J-rakennuksessa olevan päivystyksen sisäänkäynnin kautta saapuvat päivystyspotilaiden lisäksi synnyttäjät ja lastenkeskuksen asiakkaat, kuten tähänkin saakka.


Asiakaspysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee heti sairaalan sisääntulotien vasemmalla puolella. Sairaalan alueella on muutamia pysäköintipaikkoja myös ulkoalueilla. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen edessä on 30 minuutin pysäköintipaikkoja saatto- ja hakuliikenteelle. Sairaalan alueella pysäköinti on pääasiassa maksullista. Alueella on vain muutama maksuton kiekkopaikka ja koko alue on pysäköinnin valvonnan piirissä. Invalidipaikkoja on ulkoalueilla muun muassa pääsisäänkäynnin luona sekä pysäköintitalon 2. kerroksessa.


Pääaulassa on odotustilaa, ilmoittautumispiste ja vahtimestarien neuvonta/infopiste.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Synnytys
Äitiyspoliklinikka, A-talo, E-siipi, 3. kerros. Avoinna arkisin klo 7.30—15.30. Naistenkeskus vuodeosasto, A-talo, G-siipi, 1. kerros. Synnytyssali 3E, A-talo, E-siipi, 3. kerros. Synnyttäjien ilmoittautuminen J2-talon yhteispäivystyksessä. Päivystyksen sihteeri ohjaa synnyttäjälle reitin päivystyksen tiloista hisseille ja sieltä kolmanteen kerrokseen. Soita synnytyssalin ovikelloa.

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Kun olet tulossa sairaalaan etusivun linkki

Yhteystiedot synnytys

Synnytyssali

Puh. 013 330 1122
Numerosta vastataan ympäri vuorokauden.

Raskaus ja synnytys naistalo terveyskylän linkki

Raskaus ja synnytys: Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän naistalon logo.

Synnytys lisää palveluja linkit

Synnytykseen saapumisen video testi

somejako