Kuvakaruselli palliatiivisen osaston aula

Palliatiivinen hoito

Palliatiivinen hoito on parantumattomasti sairaan potilaan parasta mahdollista hoitoa. Palliatiivisella hoidolla pyritään lievittämään sairauden potilaalle ja hänen läheisilleen aiheuttamaa fyysistä, psyykkistä, sosiaalista ja henkistä kärsimystä. Saattohoito on osa palliatiivista hoitoa.

Hoito tapahtuu pääosin potilaan kotona, hoivakodeissa ja terveysasemien vuodeosastoilla. Siun soten palliatiivinen keskus koordinoi hoitoa koko maakunnassa.

Palliatiivinen hoito

Tarjoamme kokonaisvaltaista ja aktiivista oireenmukaisen eli palliatiivisen hoidon suunnittelua, hoidon koordinointia ja tukea tilanteessa, jossa sinulla on todettu vakava ja kuolemaan johtava sairaus.

Hoidon tavoitteena on antaa sinulle sairauden oireita lievittävää ja elämänlaatua vaalivaa hoitoa siitä huolimatta, että sairauttasi ei voida parantaa tai sen etenemistä ei voida enää jarruttaa lääketieteellisen keinoin.

Hoidossa huomioidaan myös omien läheistesi jaksaminen. Oireenmukaisen hoidon kestoa ei ole rajattu ajallisesti vaan hoito voi jatkua useita kuukausia tai vuosia.

Saattohoito

Saattohoito on palliatiivisen hoidon loppuosa kuoleman lähestyessä. Saattohoito ajoittuu oletetun kuoleman läheisyyteen, elämän viimeisiin päiviin tai viikkoihin.

Teemme yhteistyötä kaikkien hoitoosi osallistuvien terveydenhuollon ammattilaisten kanssa niin, että saattohoito voitaisiin järjestää omien toiveittesi ja arvojesi mukaisesti haluamassasi paikassa.

Saattohoitovaiheen aikana sairauden aiheuttamia oireita hoidetaan edelleen aktiivisesti.

Palliatiivinen keskus

Siun soten palliatiivinen keskus palvelee koko maakunnan asukkaita. Se tukee myös terveydenhuollon ja sosiaalihuollon ammattilaisia koko Siun soten alueella hoidon toteuttamisessa. Keskus toimii Siilaisen kuntoutumiskeskuksen yhteydessä Joensuussa.

Palliatiiviseen keskukseen kuuluu palliatiivinen poliklinikka ja vuodeosasto sekä Joensuun lähiympäristössä toimiva kotisairaala.

Kenelle ja millä ehdoin

Päästäksesi palliatiivisen keskuksen potilaaksi tarvitset lääkärin tekemän lähetteen. Voit itse pyytää lähetettä omalta hoitavalta lääkäriltäsi. Vaihtoehtoisesti oma lääkärisi voi ehdottaa lähetteen tekemistä palliatiiviseen keskukseen.

Lähetteen saavuttua palliatiiviseen keskukseen, sinuun otetaan yhteyttä hoidon järjestelyihin liittyvissä asioissa kirjeen tai puhelimen välityksellä.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi

Palvelupaikat

  • Siilaisen kuntoutumiskeskus
  • Noljakantie 17 aC
  • 80130 Joensuu

  • Palliatiivinen osasto 4A, C-ovi, 4. kerros. Kotisairaala D-ovi, 1. kerros. Palliatiivinen poliklinikka D-ovi, 1.kerros. Avoinna arkisin ma-to klo 8–15 ja pe klo 8–14. Ulko-ovet ovat avoinna arkisin klo 15 saakka, muulloin saat yhteyden osastolle ovipuhelimella.

Palliatiivinen hoito yhteystiedot

Yhteystiedot

Palliatiivinen poliklinikka
Puh. 013 330 4930

Palliatiivinen osasto
puh. 013 330 4900

Käyntiosoite:
Siilaisen kuntoutumiskeskus
Noljakantie 17 aC,
80130 Joensuu
Poliklinikka 1. kerroksessa
Osasto 4. kerroksessa

palliatiivinen talo

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveys- ja potilasyhdistykset linkki

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

Jelli.fi

somejako