Chat seniorineuvonta

Kuvakaruselli muistitesti

Muistihoitaja

Voit ottaa yhteyttä muistihoitajaan, jos olet huolissasi omasta tai läheisesi arkielämää haittaavasta muistin heikentymisestä. Muistihoitaja auttaa muistisairauksien varhaisessa tunnistamisessa, ohjaa jatkotutkimuksiin sekä seurantaan muistisairauden diagnoosin jälkeen.

Epäilyn muistihäiriöstä tulisi herätä, jos

  • itse huolestut ja/tai omaisesi on huolissaan lähimuistisi heikentymisestä,
  • muistin heikentyminen haittaa arkiaskareissa selviytymistä
  • sovitut tapaamiset unohtuvat toistuvasti,
  • tärkeät esineet katoavat päivittäin,
  • oikeiden sanojen löytyminen on vaikeaa, kun puhut,
  • päättely- ja ongelmanratkaisukyky heikkenee,
  • uusien asioiden oppiminen on vaikeaa, jopa mahdotonta,
  • aloitekyky heikkenee,
  • eksyt helposti vähänkin vieraammissa paikoissa.

On tärkeää, että kaikki muistihäiriöt tutkitaan viivytyksettä, sillä osa muistihäiriöistä voidaan hoitaa ja ajoissa havaitun muistisairauden etenemistä voidaan hidastaa.

Muistihoitajan vastaanotolla tehdään tutkimuksia kaikenikäisille. Yli 75-vuotiaiden muistisairauksia diagnosoimme ja hoidamme geriatrisella muistipoliklinikalla. Alle 75-vuotiaiden muistisairauksia diagnosoimme neurologian poliklinikalla.

Yhteystiedot

Kultasiiven siirtymäkoti, Kontiolahti

Siirtymäkoti Kultasiipi tarjoaa väliaikaista ympärivuorokautista asumispalvelua niille ikäihmisille, joiden kotona asuminen ei ole enää mahdollista omaisten eikä kotihoidon antaman avun turvin, eivätkä he enää tarvitse terveyskeskussairaalatasoista hoitoa. Siirtymäkodissa asukas odottaa pysyvää asumispalvelupaikkaa. Keskimääräinen odotusaika on noin 2 - 6 kuukautta. Siirtymäkodissa on 18 asukaspaikkaa.


Siirtymäkodissa hoiva ja huolenpito toteutetaan asukkaan arkea tukemalla. Asukkaille laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma, jonka pohjalta hoitoa, hoivaa ja huolenpitoa toteutetaan. Siirtymäkodissa työskentelee myös fysioterapeutti ja viriketyöntekijä.


Siirtymäkodissa asukkaat asuvat kahden hengen huoneissa. Siirtymäkotiin tullessaan asukas tuo mukanaan omat lääkkeet, vaatteet, käytössä olevat apuvälineet ja hygieniatarvikkeet. Huoneissa asukkaille on valmiina sähkösäätöinen hoivasänky ja yöpöytä. Jokaisessa huoneessa on oma wc/suihku. Hoitomaksu koostuu hyvinvointialueen perimästä vuokrasta, hoitomaksusta ja lääkekuluista. Asukashuoneen vuokra jaetaan kahden asukkaan kesken.


Palvelun kieli: suomi.

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Muistipotilaan hoitopolku - linkki

Asiakastietopäivät

somejako