Chat seniorineuvonta

Kuvakaruselli muistitesti

Muistihoitaja

Voit ottaa yhteyttä muistihoitajaan, jos olet huolissasi omasta tai läheisesi arkielämää haittaavasta muistin heikentymisestä. Muistihoitaja auttaa muistisairauksien varhaisessa tunnistamisessa, ohjaa jatkotutkimuksiin sekä seurantaan muistisairauden diagnoosin jälkeen.

Epäilyn muistihäiriöstä tulisi herätä, jos

  • itse huolestut ja/tai omaisesi on huolissaan lähimuistisi heikentymisestä,
  • muistin heikentyminen haittaa arkiaskareissa selviytymistä
  • sovitut tapaamiset unohtuvat toistuvasti,
  • tärkeät esineet katoavat päivittäin,
  • puhuessa oikeiden sanojen löytyminen on vaikeaa,
  • päättely- ja ongelmanratkaisukyky heikkenee,
  • uusien asioiden oppiminen on vaikeaa, jopa mahdotonta,
  • aloitekyky heikkenee,
  • eksyt helposti vähänkin vieraammissa paikoissa.

On tärkeää, että kaikki muistihäiriöt tutkitaan viivytyksettä, sillä osa muistihäiriöistä voidaan hoitaa ja ajoissa havaitun muistisairauden etenemistä voidaan hidastaa.

Muistihoitajan vastaanotolla tehdään tutkimuksia kaikenikäisille. Yli 75-vuotiaiden muistisairauksia diagnosoimme ja hoidamme geriatrisella muistipoliklinikalla. Alle 75-vuotiaiden muistisairauksia diagnosoimme neurologian poliklinikalla.

Yhteystiedot

Kultasiiven siirtymäkoti, Kontiolahti

Kultasiiven siirtymäkoti on väliaikaista asumispalvelua niille ikäihmisille, joiden kotona asuminen ei enää ole mahdollista kotihoidon palveluilla. Hoito ja hoiva ovat ympärivuorokautista. Siirtymäkodissa asukas odottaa pysyvää asumispalvelupaikkaa kunnes hän saa se jostakin hoivakodista. Siirtymäkodissa on 20 asukaspaikkaa.


Siirtymäkodissa hoiva ja huolenpito ovat ympärivuorokautista ja sisällöltään samanlaista kuin yleensä asumispalveluissa. Hoito toteutetaan asukkaan yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti kuntouttavalla työotteella asiakkaan omat voimavarat huomioiden. Päivittäinen perushoito sisältää myös virikkeellisyyttä ja mahdollisuuksia osallistua sosiaaliseen toimintaan. Tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa asukkaiden olemassa olevaa toimintakykyä. Erona on, ettei siirtymäkoti ole asukkaan pysyvä palveluasumisen paikka, vaan asukas siirtyy pysyvään hoivakotiin, kun sopiva pysyvä paikka asiakkaalle varmistuu. Siirtymäkodissa asukkaat ovat kahden hengen huoneissa, joten huoneen vuokra jakautuu kahden asukkaan kesken.


Siirtymäkotiin tullessaan asukas tuo mukanaan omat vaatteet, lääkkeet, käytössä olevat apu-välineet ja hygieniatarvikkeet. Huoneissa asukkaalle on valmiina kalusteina sänky patjoineen ja yöpöytä. Jokaisessa huoneessa on oma wc/ suihkutila. Siirtymäkodissa vuokrasopimus tehdään Kontiolahden kunnan kanssa.


Palvelun kieli: suomi.

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Asiakastietopäivät

somejako