Jalkaterapia kuvituskuva

Jalkaterapia

Monia sairauksia ehkäistään ja hoidetaan jalkaterapialla. Voit tarvita jalkaterapeutin ohjausta ja hoitoa, jos sinulla on esimerkiksi diabetes, reuma, jalkaterän alueen haava tai jokin kynsi- tai ihosairaus.

Saat jalkaterapeutilta neuvoja jalkojen omahoitoon, jalkineiden, sukkien ja ortoosien eli tukisidosten hankintaan sekä eri sairauksien aiheuttamien jalkaongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Vastaanotolla hoidamme myös äkillisiä vaivoja ja tarvittaessa otamme näytteen bakteeri- tai sieniviljelyä varten.

Jalkaterapiapalveluja saat keskussairaalassa ja tietyillä Siun soten terveysasemilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Keskussairaalan jalkaterapeutin vastaanotolle pääset lääkärin lähetteellä tai se voi olla osa hoitoasi sairaalassa.

Terveysaseman jalkaterapeutin vastaanotolle pääset määriteltyjen ehtojen mukaisesti lääkärin tai diabeteshoitajan lähetteellä. Tällä hetkellä jalkaterapeutin vastaanotto toimii noin kerran viikossa Outokummun, Kiteen, Ilomantsin, Juuan ja Siilaisen sekä Lieksan terveysasemilla.

Maksullisuuden lisätieto

Keskussairaalan jalkaterapiakäynti maksaa poliklinikkamaksun verran. Samana päivänä tapahtuvan muun vastaanottokäynnin tai osastohoitojakson yhteydessä käynti on maksuton.

Terveysaseman jalkaterapiakäynti on maksullinen.

Yhteystiedot

Juuan terveysasema

Saat omalta terveysasemaltasi perusterveydenhuollon palveluja. Terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi, ja sieltä sinut voidaan tarvittaessa lähettää edelleen jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, esimerkiksi tapaturman takia, voit mennä myös suoraan keskussairaalan yhteispäivystykseen. Suosittelemme kuitenkin, että soitat ensiksi terveysasemallesi. Iltaisin ja viikonloppuisin terveysasemat ovat kiinni. Silloin äkilliset sairaudet ja tapaturmat hoidetaan keskussairaalan yhteispäivystyksessä.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Jalkaterapian palvelut

Käyntitiedot

Siun soten terveysasemat Yhteystiedot

Siun soten terveysasemat

somejako