Jalkaterapia kuvituskuva

Jalkaterapia

Monia sairauksia ehkäistään ja hoidetaan jalkaterapialla. Voit tarvita jalkaterapeutin ohjausta ja hoitoa, jos sinulla on esimerkiksi diabetes, reuma, jalkaterän alueen haava tai jokin kynsi- tai ihosairaus.

Saat jalkaterapeutilta neuvoja jalkojen omahoitoon, jalkineiden, sukkien ja ortoosien eli tukisidosten hankintaan sekä eri sairauksien aiheuttamien jalkaongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Vastaanotolla hoidamme myös äkillisiä vaivoja ja tarvittaessa otamme näytteen bakteeri- tai sieniviljelyä varten.

Jalkaterapiapalveluja saat keskussairaalassa ja tietyillä Siun soten terveysasemilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Keskussairaalan jalkaterapeutin vastaanotolle pääset lääkärin lähetteellä tai se voi olla osa hoitoasi sairaalassa.

Terveysaseman jalkaterapeutin vastaanotolle pääset määriteltyjen ehtojen mukaisesti lääkärin tai diabeteshoitajan lähetteellä. Tällä hetkellä jalkaterapeutin vastaanotto toimii noin kerran viikossa Outokummun, Kiteen, Ilomantsin, Juuan ja Siilaisen sekä Lieksan terveysasemilla.

Maksullisuuden lisätieto

Keskussairaalan jalkaterapiakäynti maksaa poliklinikkamaksun verran. Samana päivänä tapahtuvan muun vastaanottokäynnin tai osastohoitojakson yhteydessä käynti on maksuton.

Terveysaseman jalkaterapiakäynti on maksullinen.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan keskussairaala

Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Keskussairaalasta löytyvät kaikki tärkeimmät erikoisalat avosydänkirurgiaa ja neurokirurgiaa lukuun ottamatta.


Pääsisäänkäynti muuttunut väliaikaisesti

Pääsisäänkäynti on siirtynyt peruskorjauksen ajaksi H-siipeen sairaalan sisäpihalle, Tikkarinteen puolelle.

Jos saavut autolla, pysäköi parkkihalliin, josta on opasteet väliaikaiselle sisäänkäynnille. H-siiven sisäänkäynnin edessä on lyhyeen pysäköimiseen tarkoitettuja paikkoja saattoliikenteelle.


Päivystyksen sisäänkäyntiin peruskorjaus ei vaikuta. J-rakennuksessa olevan päivystyksen sisäänkäynnin kautta saapuvat päivystyspotilaiden lisäksi synnyttäjät ja lastenkeskuksen asiakkaat, kuten tähänkin saakka.


Asiakaspysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee heti sairaalan sisääntulotien vasemmalla puolella. Sairaalan alueella on muutamia pysäköintipaikkoja myös ulkoalueilla. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen edessä on 30 minuutin pysäköintipaikkoja saatto- ja hakuliikenteelle. Sairaalan alueella pysäköinti on pääasiassa maksullista. Alueella on vain muutama maksuton kiekkopaikka ja koko alue on pysäköinnin valvonnan piirissä. Invalidipaikkoja on ulkoalueilla muun muassa pääsisäänkäynnin luona sekä pysäköintitalon 2. kerroksessa.


Pääaulassa on odotustilaa, ilmoittautumispiste ja vahtimestarien neuvonta/infopiste.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Jalkaterapian palvelut
Ihotautien poliklinikka A-talo, 5. kerros

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Siun soten terveysasemat Yhteystiedot

Siun soten terveysasemat

somejako