Ikäihmiset iloinen mummo keinutuolissa

Palvelut kotona asumisen tueksi

Kotona asumista tukevat palvelut turvaavat arkeasi, jotta voit asua omassa kodissasi mahdollisimman pitkään. Apunasi ovat erilaiset tukipalvelut ja kotihoito.

Tukipalvelut ovat usein ensimmäisiä palveluja, joita voit saada kotona asumisesi tueksi. Voit saada tukipalveluja myös ilman säännöllistä kotihoidon asiakkuutta. Sosiaalihuoltolain mukaisia tukipalveluja ovat ateriapalvelu, vaatehuolto, siivouspalvelu, osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävät ja tukevat palvelut, asiointipalvelu, kylvetyksessä ja peseytymisessä avustaminen ja pihatyöpalvelu.

Edellä mainittujen tukipalvelujen lisäksi muita kotona asumista tukevia palveluja ovat asunnon muutostyöt, kotikuntoutus, kuljetuspalvelut, omaishoidon tuki, ennaltaehkäisevä tuki, perhehoito, päiväkuntoutus ja turvapalvelut.

Tuotamme tukipalvelut Siun soten omana toimintana, ostopalveluna tai palvelusetelillä.

Toimi näin

Kun tarvitset tukea, ota yhteyttä. Voit tehdä hakemuksen sähköisesti Miunpalvelut.fi kautta tai soittamalla seniorineuvonta Ankkuriin.

Palvelujen myöntäminen perustuu aina palvelutarpeen arviointiin. Hakemuksen yhteydessä teemme kanssasi yksilöllisen arvion palveluntarpeestasi. Tarvittavat palvelut suunnittelemme aina yhdessä sinun sekä tarvittaessa läheistesi kanssa niin, että palvelut tukevat voimavarojasi ja itsenäistä selviytymistäsi.

Palveluntarpeesi voi myös muuttua. Jos käyttämäsi tukipalvelut eivät riitä enää turvaamaan selviytymistäsi kotona, voimme myöntää sinulle tarvittavat palvelut uuden palvelutarpeen arvioinnin perusteella.

Palveluarpeen arvioinnin perusteella voit olla myös oikeutettu ostamaan tukipalveluja arvonlisäverottomasti. Tällöin voit ostaa tukipalveluja yrittäjiltä, jotka ovat rekisteröityneet Valviran Soteri-rekisteriin. Voit myös saada kotitalousvähennystä ostetuista tukipalveluista.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi

  • Seniorineuvonta Ankkuri
  • Ankkurista saat tietoa ikääntyneiden palveluista, harrastus- ja virkistystoiminnasta sekä taloudellista etuuksista tai palveluohjauksesta.
    • Maanantai—Perjantai 8.00—16.00

Verkkoasiointi

Sosiaalihuollon tukipalvelut - miunpalvelut linkki

Yhteystiedot Ikäihmisten palvelut Seniorineuvonta Ankkuri

SENIORINEUVONTA ANKKURI

Puh. 013 330 2890
Soittoajat arkisin klo 9-15.
Voit jättää takaisinsoittopyynnön, jos numero on varattu.

seniorineuvonta.ankkuri(at)siunsote.fi

Rauhankatu 1 A, Matti-talo, 80100 Joensuu.
Asiointi vain ajanvarauksella.

Seniorineuvonta Ankkurista saat tietoa ikäihmisten kotona asumista tukevista palveluista, erilaisista asumisen vaihtoehdoista, sosiaalietuuksista sekä kuljetuspalveluista. Voit tehdä myös ilmoituksen iäkkään henkilön palvelutarpeesta.

Ankkuriin voivat olla yhteydessä ikäihmiset, heidän läheisensä sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset.

ikäihmisten yhdistykset

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

jelli.fi

somejako