Navigaatiovalikko

Ei ole mitään sivuja, mitä näytetään nykyisellä tasolla.

Puhelinpalvelun hoitaja puhelimessa kuvakaruselli

Etäkäynti

Etäkäynnillä tarkoitetaan videovälitteistä käyntiä, joka korvaa asiakkaan vastaanottokäynnin ammattilaisen luona tai ammattilaisen käynnin asiakkaan luona. Etäkäyntejä voidaan käyttää kiireettömässä asioinnissa korvaamaan tavanomaista kasvokkaista tapaamista ja siitä peritään asiakasmaksulain mukainen maksu. Tietoja käsitellään yhtä luottamuksellisesti kuin perinteisellä vastaanotto- tai kotikäynnillä ja etäkäyntiyhteydet ovat suojattuja.

Etäkäynnin toteutuksesta sovitaan aina ennakkoon. Saat tarvittavat tiedot etäkäynnistä ja ohjeet siihen liittymiseen asiaasi hoitavasta yksiköstä. Voit halutessasi myös kieltäytyä etäasioinnista, jolloin asioidesi hoitoa jatketaan lähivastaanotolla.

Etäkäynnille valmistautuminen

  • Varaa etäkäynnille rauhallinen ympäristö.
  • Voit liittyä etäkäynnille joko mobiililaitteellasi (älypuhelin tai tabletti) tai tietokoneellasi.
  • Varmista, että laitteessasi on kamera ja kaiutinmikrofoni tai mikrofonilliset kuulokkeet sekä internetyhteys.
  • Jos käytät kuulokkeita, varmista kuulokkeiden toimivuus ennalta.
  • Varaa henkilöllisyystodistuksesi lähettyville, sillä henkilöllisyytesi voidaan varmistaa etävastaanoton alkaessa.

Etäkäyntejä tehdään kahden eri palvelun, Teamsin ja VideoVisitin avulla. Etäkäynnille liittymiseen saat tarkat ohjeet hoitoyksiköstä tai palvelusta, jonne etäkäyntiaika on varattu.

VideoVisit

VideoVisitin etäkäyntiin liitytään verkossa olevan chatin kautta. Saat linkin chat-sivustolle tekstiviestillä. Videovisit-sovellusta voit käyttää tietokoneella yleisimpien verkkoselaimien kautta ilman lisäosien lataamista.

Tablettitietokoneella tai älypuhelimella tulee ladata Istekki Meet -sovellus. Sovelluksen lataaminen ei vaadi käyttäjäksi rekisteröitymistä ja kirjautumista.

Teams

Teams etäkäyntiin liitytään kutsulinkin kautta. Linkki lähetetään suojattuna sähköpostina, jonka voit avata tunnistautumalla joko matkapuhelimeen tekstiviestillä saapuvan PIN-koodin avulla tai Suomi.fi-tunnistautumisen kautta.

Teams etäkäyntiin voit liittyä verkkoselaimella ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä ja kirjautumista.

Voit käyttää etäkäyntiin myös Teams-sovellusta, joka vaatii käyttäjäksi rekisteröitymistä ja kirjautumista lataamisen yhteydessä.

 

Etäkäynti lisätietoja linkit

Lisätietoja

somejako