Navigaatiovalikko

Puhelinpalvelun hoitaja puhelimessa kuvakaruselli

Päivystysapu

Päivystysapu 116 117 on kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon neuvonta- ja ohjauspalvelu, jossa tehtävään koulutetut terveydenhuollon ammattilaiset vastaavat puheluusi vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Päivystysavun maksuttomasta numerosta saat neuvoja äkillisiin terveysongelmiin.

Päivystysapu 116 117 -palvelu tavoittaa tällä hetkellä noin 3,4 miljoonaa suomalaista, ja tavoitteena on palvelun laajentuminen kattamaan koko Suomeen. Päivystysavun käyttöönottaneilla alueilla numeroon 116 117 soitetut puhelut ohjautuvat soittajan sijainnin mukaan oikean alueen ammattilaisille. Muilla alueilla puhelu johtaa vastaajatiedotteeseen.

Siun soten Päivystysapu

Puhelusi ohjautuu Siun soten Päivystysapuun, kun soitat ollessasi Pohjois-Karjalan alueella. Kokeneet sairaanhoitajamme arvioivat puhelimitse tarvettasi päivystykselliseen hoitoon ja ohjeistavat tarvittaessa saapumaan yhteispäivystykseen. Jos tilanteesi ei vaadi välitöntä hoitoa, he ohjaavat sinut oikeaan paikkaan tarvitsemasi hoidon mukaisesti. Sairaanhoitajat antavat sinulle toimintaohjeita, neuvontaa ja tarvittaessa itsehoito-ohjeita. Päivystysapu palvelee äkillisissä sairaustapauksissa ja tapaturmissa. Kiireettömissä asioissa ota virka-aikana yhteyttä omalle terveysasemallesi.

Halutessasi voit jättää Päivystysapuun myös takaisinsoittopyynnön ympäri vuorokauden. Muista kuunnella nauhoite loppuun, jotta takaisinsoittopyyntösi tallentuu. Jätäthän vain yhden takaisinsoittopyynnön.

Suosittelemme soittamaan Päivystysapuun ennen yhteispäivystykseen hakeutumista, sillä kirjaamme puhelun aikana osan perustiedoistasi.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, äkillinen kouristelu) soita aina hätänumeroon 112.

Toimintaohje kuulovammaisille: Kuinka otetaan yhteys Päivystysapuun

Mikäli puhelimessa asiointi on sinulle mahdotonta, voit laittaa Päivystysapuun tekstiviestin numeroon 050 364 3980. Viestiisi vastataan mahdollisimman pian. Tekstiviestipalvelu toimii vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Häiriötilanteissa, joissa Päivystysavun numeroon 116 117 ei saa yhteyttä, soita varanumeroon puh. 013 330 2121.

 

Päivystysavun banneri

Pitäisikö lähteä päivystykseen? Soita ensin 116 117

Omaolo linkki oirearviot muille sivuille

Millaista hoitoa vaivasi vaatii? Tee oirearvio

Omaolo-palvelussa voit tehdä oirearvion alaselkäkivusta tai -vammasta, virtsatietulehduksesta, hengitystietulehduksesta/flunssasta, polven oireesta tai vammasta, olkapään kivusta, jäykkyydestä tai vammasta, kurkkukivusta tai nieluoireesta, korvan kivusta tai lukkoisuudesta, yskästä, närästyksestä, päänsärystä, silmätulehduksesta, peräaukon seudun oireesta, ripulista ja seksitaudista.

Omaolo-logo

päivystystalo linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

päivystystalo.fi

somejako