Kuvakaruselli sote-uudistus blogi

Hyvinvointialue esittelysivu

Tukea, turvaa ja hyvinvointia pohjoiskarjalaisille

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote järjestää julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon palvelut Pohjois-Karjalassa.

Toimimme 13 kunnan alueella: Joensuussa, Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa, Outokummussa, Kontiolahdella, Ilomantsissa, Juuassa, Liperissä, Polvijärvellä, Rääkkylässä, Tohmajärvellä ja Heinävedellä.

Siun sote on toiminut Pohjois-Karjalassa jo vuodesta 2017 alkaen. Ensin kuntayhtymänä, kunnes 1.1.2023 palvelumme ja henkilöstömme siirtyivät hyvinvointialueelle. Meitä siunsotelaisia on lähes 8000 ja palveluitamme käyttää vuosittain lähes jokainen pohjoiskarjalainen.

Vaikuttavat ja väestön tarpeita vastaavat palvelut

Tavoitteenamme on tarjota pohjoiskarjalaisille laadukkaat, terveyttä ja hyvinvointia edistävät sekä väestön tarpeita vastaavat palvelut kustannustehokkuutta unohtamatta. Ammattitaitoinen henkilöstömme toimii aina sinun parhaaksesi. Palvelumme löytyvät läheltä sinua ja yhä useammin palvelu tulee kotiisi tai saat sen verkon välityksellä kotisohvallesi. Asiakkaanamme sinulla on myös mahdollisuus valita, missä toimipisteessämme asioit – kotikunnassasi, mökkikunnassasi tai kenties asiointi- ja työmatkasi varrella.

Lähipalvelujen rinnalla meillä toimivat tehokkaat keskitetyt ja koko maakunnan laajuiset palvelut. Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, jonka hoidon laatu, potilasturvallisuus ja tuottavuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa. Siilaisen kuntoutumiskeskus puolestaan tuottaa lyhytaikaisen mutta vaativan kuntoutuksen palvelut ammattitaidolla kaikille pohjoiskarjalaisille.

Kehitämme koko ajan palvelujamme, jotta ne olisivat sinulle helposti saatavilla ja saavutettavissa. Toimintamme on vastuullista ja haluamme, että saat tarvitsemasi avun riittävän ajoissa ja pääset nopeasti hoitoon. Siksi kokeilemme ennakkoluulottomasti uusia tapoja tuottaa palveluja, kehitämme muun muassa terveysasemien toimintaa ja lisäämme kotiin vietäviä sekä ennaltaehkäiseviä palveluja kaikessa toiminnassamme.

Me välitämme sinusta, jotta sinä - pohjoiskarjalainen - voisit hyvin.

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Siun sote toimi kuntayhtymänä vuodesta 2017 alkaen. Vuoden 2023 alussa Siun sote muuttui kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi.

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Y-tunnus 2732095-2) lakkasi 31.12.2022. Toiminta siirtyi varoineen, velkoineen ja sitoumuksineen Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sotelle (Y-tunnus 3221317-4).

Henkilöhaku kenttä

Henkilökunnan yhteystiedot

Hyvinvointialue yhteystiedot linkki pääsivulla

Muut yhteystiedot

somejako