Asiointi kuva

Asiakasmaksut

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut ovat samat koko Siun soten alueella.

Suurin osa perittävistä maksuista perustuu asiakasmaksulakiin ja -asetukseen. Osa palveluista, kuten neuvolapalvelut, on asiakkaalle pääosin maksutonta. Osa palveluista on maksutonta alle 18-vuotiaille ja veteraaneille.

 

Pitkäaikaisen asumispalvelun ja säännöllisen kotihoidon ja kotisairaanhoidon asiakkaista valtaosa on saanut uuden maksupäätöksen 1.1.2020 alkaen.

Maksut ovat tulosidonnaisia ja ne muuttuivat 1.1.2020 lukien maksuperusteiden muutosten, eläkkeiden indeksitarkistuksen ja mahdollisen takautuvan hoitotuen korottumisen vuoksi. Kyseessä on ollut mittava työ, jota on viivästyttänyt mm. tekniset ongelmat / järjestelmän käyttöönotto sekä tarvittavien tulo- ja menotietojen ja/tai verotustietojen odottaminen.

Säännöllisen kotihoidon/-kotisairaanhoidon laskutukset ovat alkaneet toukokuussa. Suuri osa kotihoidon asiakkaista saa laskun tammikuun palveluista toukokuussa ja seuraavat kuukausilaskut noin kahden viikon kuluttua edellisestä laskusta.

Asumispalvelujen laskutus on valtaosaksi toteutunut 1.1.2020 lukien.

Mittavan työmäärän vuoksi osa asiakkaista saa silti laskun viiveellä, mutta mahdollisimman pian.

Laskuille tulee eräpäivä noin kahden viikon välein ja laskulle on mahdollista saada maksuaikaa ottamalla yhteyttä laskussa näkyvään puhelinnumeroon.

Mikäli asiakkaan palvelut päättyvät, pyritään laskutus hoitamaan viivytyksettä

 

Pahoittelemme laskutuksen viivästymistä.

 

Ympäristöterveydenhuollon maksut ovat sivulla Ympäristöterveydenhuolto.

Kysyttävää laskuista tai päätöksistä?

Jos sinulla on kysyttävää saamastasi laskusta, ota yhteyttä laskussa näkyvään puhelinnumeroon tai asiakasmaksupalvelujen puhelinpalveluun 013 330 9030 (soittoaika ma klo 8–15 ja ti–pe klo 9–14).

 

Puhelinpalvelun valikko:

1 = keskussairaalan maksut
2 = terveyskeskus- ja hammashoitomaksut
3 = kotihoito- ja perhehoitomaksut
4 = asumispalvelumaksut
5 = terveyskeskuksen vuodeosastomaksut

Saamastasi asiakasmaksua koskevasta päätöksestä voit pyytää lisätietoja henkilöltä, jonka tiedot päätöksessä näkyvät.

Yhteistiedot - asiakasmaksut

Yhteystiedot

Asiakasmaksupalvelu
puh. 013 330 9030
ma klo 8-15 ja ti-pe klo 9-14

Asiakasmaksulaskurit

Asiakasmaksulaskurit

Voit arvioida asiakasmaksusi asiakasmaksulaskurilla Miunpalveluissa. Laskurin ilmoittama tieto ei ole virallinen päätös.

Asiakasmaksulaskuri on käytössä muun muassa asumispalveluissa, kotihoidon, kotisairaanhoidon ja perhehoidon palveluissa.

somejako