Asiointi kuva

Asiakasmaksut

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut ovat samat koko Siun soten alueella.

Suurin osa perittävistä maksuista perustuu asiakasmaksulakiin ja -asetukseen. Osa palveluista, kuten neuvolapalvelut, on asiakkaalle pääosin maksutonta. Osa palveluista on maksutonta alle 18-vuotiaille ja veteraaneille.

KOTIHOIDON JA ASUMISPALVELUJEN LASKUTUS VIIVÄSTYY

Kaikki säännöllisen kotihoidon tai säännöllisen kotisairaanhoidon ja pitkäaikaisen asumispalvelun piirissä olevat asiakkaat saavat uuden maksupäätöksen 1.1.2020 alkaen.
Maksut ovat tulosidonnaisia ja ne muuttuvat maksuperusteiden muutosten, eläkkeiden indeksitarkistuksen ja mahdollisen takautuvan hoitotuen korottumisen vuoksi.
Kyseessä on mittava työ, jota on viivästyttänyt mm. tekniset ongelmat / järjestelmän käyttöönotto ja tarvittavien tietojen odottaminen.

Säännöllisen kotihoidon/-kotisairaanhoidon laskutukset voidaan tehdä vasta sitten, kun kaikille asiakkaille on lähetetty maksupäätökset. Suuri osa kotihoidon asiakkaista saa laskun tammikuun palveluista huhtikuussa ja seuraavat kuukausilaskut noin kahden viikon kuluttua edellisestä laskusta.

Asumispalvelujen laskutus on osittain toteutunut. Mittavan työmäärän vuoksi osa asiakkaista saa laskun viiveellä, mutta mahdollisimman pian.

Laskuille tulee eräpäivä noin kahden viikon välein ja laskulle on mahdollista saada maksuaikaa ottamalla yhteyttä laskussa näkyvään puhelinnumeroon.

Mikäli asiakkaan palvelut päättyvät, pyritään laskutus hoitamaan viivytyksettä.

Pahoittelemme laskutuksen viivästymistä.

 

Ympäristöterveydenhuollon maksut ovat sivulla Ympäristöterveydenhuolto.

Kysyttävää laskuista tai päätöksistä?

Jos sinulla on kysyttävää saamastasi laskusta, ota yhteyttä laskussa näkyvään puhelinnumeroon tai asiakasmaksupalvelujen puhelinpalveluun 013 330 9030 (soittoaika ma klo 8–15 ja ti–pe klo 9–14). Puhelinpalvelun valikko:

1 = keskussairaalan maksut
2 = terveyskeskus- ja hammashoitomaksut
3 = kotihoito- ja perhehoitomaksut
4 = asumispalvelumaksut
5 = terveyskeskuksen vuodeosastomaksut

Saamastasi asiakasmaksua koskevasta päätöksestä voit pyytää lisätietoja henkilöltä, jonka tiedot päätöksessä näkyvät.

somejako