Asiointi kuva

Asiakasmaksujen maksaminen

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen (Siun soten) pankkitilinumero:

FI47 5770 0520 3772 24  BIC OKOYFIHH

Käytä maksaessa laskussa olevaa viitenumeroa.

 

Suosittelemme e-laskun käyttöönottoa sen ympäristöystävällisyyden ja taloudellisuuden vuoksi.

E-laskun voit tilata omassa verkkopankissasi. Jos olet tilannut e-laskun, lasku tulee sähköisesti verkkopankkiisi hyväksyttäväksi.

Siun soten laskun saa nyt myös digipostipalvelu Kivraan.
Kivra on vaihtoehto paperilaskulle, ja mahdollistaa laskujen vastaanottamisen mobiilisovelluksen kautta. Kivraa voi käyttää myös tietokoneelta - Kivraan saapuneen laskun voi maksaa suoraan verkkopankkitunnuksilla omalta pankkitililtä. Lue lisää Kivrasta osoitteessa kivra.fi.

Huomioithan seuraavan: Jos olet tilannut Siun sotelta asiakasmaksulaskusi tulemaan e-laskuna, OmaPostiin tai suoraveloituslaskuna, tulevat laskusi jatkossakin niihin Kivran sijaan.

Mikäli haluat laskun suoraveloituksena tililtäsi, ole yhteydessä omaan pankkiisi.

 

Erääntyneet maksut

Maksamattomat saatavat annetaan perintätoimiston (Intrum) perittäviksi. Erääntyneestä maksusta peritään huomautusmaksu ja korkolain mukainen viivästyskorko. Asiakasmaksut ovat ulosottokelpoisia ilman tuomiota ja päätöstä.

Huomioithan, että Intrumin muistutuspalvelun kautta tulleet laskut maksetaan laskussa olevalla viitenumerolla Intrumin pankkitilille viivästyskorkoineen ja perintäkuluineen.

Maksuvaikeudet

Jos tarvitset lisää maksuaikaa saamaasi asiakasmaksulaskuun, voit pyytää laskun eräpäivän siirtämistä. Ota yhteyttä joko laskussa näkyvään puhelinnumeroon tai asiakasmaksupalveluiden puhelinpalveluun 013 330 9030.

Jos sinulla on taloudellisia vaikeuksia selvitä asiakasmaksujen maksamisesta, voit hakea sosiaalihuollon palvelusta määrätyn maksun ja terveydenhuollon palvelusta henkilön maksukyvyn mukaan määrätyn maksun alentamista tai perimättä jättämistä vapaamuotoisella hakemuksella tai hakemuslomakkeella.

 

Huom! 1.1.2023 alkaen terveydenhuollon tasasuuruisiin asiakasmaksuihin (esim. poliklinikkamaksut) ei myönnetä alennusta. (Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuuston päätös 14.12.2022 § 93)

Hakemusten palautusosoitteet löydät ohjeesta tai lomakkeelta.

somejako