Asiointi kuva

Asiakasmaksujen maksaminen

Kaikki Siun soten asiakasmaksut maksetaan laskulla pankkiin.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen (Siun soten) pankkitilinumero: FI47 5770 0520 3772 24  BIC OKOYFIHH

Käytä maksaessa laskussa olevaa viitenumeroa.

Suoramaksusopimukset ja e-laskusopimukset tehdään omassa pankissa. Jos olet tehnyt e-laskusopimuksen, lasku tulee sähköisesti verkkopankkiin hyväksyttäväksi. E-laskusopimuksen voi tehdä myös verkkopankissa. Pankki välittää tiedon edelleen Siun sotelle. 

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymälle tehdyt e-lasku- ja suoramaksusopimukset siirtyvät Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelle automaattisesti, joten asiakkaan ei tarvitse tehdä asialle mitään.

Tilaamalla E-laskun Siun sotelta säästät luontoa, aikaa ja postituskuluja.

Palvelupisteissä maksaminen

HUOM! Vuoden 2023 alusta Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen maksuja ei oteta palvelupisteissä vastaan.

 

Erääntyneet maksut

Maksamattomat saatavat annetaan perintätoimiston (Intrum) perittäviksi. Erääntyneestä maksusta peritään huomautusmaksu ja korkolain mukainen viivästyskorko. Asiakasmaksut ovat ulosottokelpoisia ilman tuomiota ja päätöstä.

Huomioithan, että Intrumin muistutuspalvelun kautta tulleet laskut maksetaan laskussa olevalla viitenumerolla Intrumin pankkitilille viivästyskorkoineen ja perintäkuluineen.

Maksuvaikeudet

Jos tarvitset lisää maksuaikaa saamaasi asiakasmaksulaskuun, voit pyytää laskun eräpäivän siirtämistä. Ota yhteyttä joko laskussa näkyvään puhelinnumeroon tai asiakasmaksupalveluiden puhelinpalveluun 013 330 9030.

Jos sinulla on taloudellisia vaikeuksia selvitä asiakasmaksujen maksamisesta, voit hakea sosiaalihuollon palvelusta määrätyn maksun ja terveydenhuollon palvelusta henkilön maksukyvyn mukaan määrätyn maksun alentamista tai perimättä jättämistä vapaamuotoisella hakemuksella tai hakemuslomakkeella.

 

Huom! 1.1.2023 alkaen terveydenhuollon tasasuuruisiin asiakasmaksuihin (esim. poliklinikkamaksut) ei myönnetä alennusta. (Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuuston päätös 14.12.2022 § 93)

Hakemusten palautusosoitteet löydät ohjeesta tai lomakkeelta.

Yhteistiedot - asiakasmaksut

Yhteystiedot

Asiakasmaksupalvelu
puh. 013 330 9030
ma klo 9-14 ja ti-pe klo 9-12

(HUOM! Erikoissairaanhoidon puhelinpalvelu 1.7.2023 alkaen ma klo 9-11, ti-pe klo 9-10)

Voit jättää laskuasi koskevan tiedustelun myös sähköpostitse osoitteeseen potilastoimisto@siunsote.fi.

somejako