Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Vammaispalvelujen oppisopimuskoulutukseen runsaasti hakijoita
08.11.2023

Vammaispalvelujen oppisopimuskoulutukseen runsaasti hakijoita

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun soten vammaispalvelujen oppisopimuskoulutus kiinnosti hakijoita. Oppisopimuskoulutukseen haki määräaikaan mennessä yhteensä 105 henkilöä. Tammikuussa käynnistyvässä oppisopimuskoulutuksessa aloittaa 18 oppisopimusopiskelijaa, jotka työskentelevät vammaispalvelujen asumisen ja työ- ja päivätoiminnan yksiköissä. 

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hakijoita oli näin paljon. Aiemmin hakijoita on ollut vähemmän kuin tarjolla olevia paikkoja. Tämä haku oli siis iloinen yllätys, palvelupäällikkö Laura Tanskanen iloitsee.

– Uskon, että onnistuneeseen hakuun on vaikuttanut se, että olemme sitoutuneet oppisopimuskoulutuksen kehittämiseen. Pyrimme koordinoimaan oppisopimusprosesseja siten, että opiskelijat kokisivat tyytyväisyyttä. On ensiarvoisen tärkeää kiinnittää huomiota ohjauksen laatuun, tehdä tiivistä yhteistyötä oppilaitoksen kanssa, puuttua mahdollisiin epäkohtiin ja huomioida työn ja opintojen yhteensovittaminen työvuorosuunnittelussa, Tanskanen jatkaa.

Hakemuksia tuli kaikkiin haussa mukana olleisiin yksiköihin ympäri maakuntaa. Eniten hakemuksia tuli Joensuun ja Liperissä sijaitsevan Honkalampi-keskuksen yksiköihin. Myös Kontiolahteen, Ilomantsiin, Nurmekseen, Kiteelle sekä Juukaan saatiin useita hakemuksia. 

Siun soten vammaispalvelujen oppisopimuskoulutushaku oli avoinna 21.8.-27.9.2023. Oppisopimuskoulutushaku toteutettiin kolmatta kertaa Siun soten vammaispalveluissa.   

Oppisopimusopiskelijoista tulevia ammattilaisiamme

Oppisopimus on työnantajan ja opiskelijan välinen työsopimus, jossa opiskelija kouluttautuu ammattiin työn ohessa. Kouluttautuminen tapahtuu pääsääntöisesti työpaikalla ja opiskelijalla on tukenaan ohjaaja, joka perehdyttää työhön ja tukee uusien asioiden oppimisessa. Oppisopimusopiskelija saa tekemästään työstään palkkaa työehtosopimuksen mukaisesti. 

– Oppisopimus on ikään kuin pitkä perehdytys, jonka aikana opiskelija perehtyy mahdollisimman monipuolisesti vammaistyöhön, palvelupäällikkö Anne Savolainen kertoo.

– Oppisopimusprosessin kautta saamme rekrytoitua esimerkiksi alanvaihtajia, joilla ei välttämättä olisi mahdollisuutta siirtyä päätoimiseksi opiskelijaksi. Oppisopimus on mahdollisuus heille, joiden elämäntilanteeseen ei päätoiminen opiskelu sovi, Tanskanen jatkaa. 

Oppisopimusopiskelijan kanssa solmitaan työ- ja oppisopimus aluksi opintojen ajalle. Tavoitteena kuitenkin on, että valmistumisen jälkeen koulutetut ammattilaiset saavat vakituisen työpaikan Siun soten vammaispalveluista.

– Oppisopimusopiskelijat ovat olleet hyvin motivoituneita ja sulautuneet nopeasti yksiköihin työntekijöiksi. Ensimmäisestä oppisopimusopiskelijaryhmästä meille työllistyi arviolta noin 90 prosenttia, Savolainen kertoo.

– Koulutamme oppisopimuksella meille tulevia ammattilaisia. Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että oppisopimusopiskelijat viihtyisivät ja sitoutuisivat organisaatioomme ja saisimme heistä tulevia ammattilaisiamme, Savolainen painottaa.
 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)