Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan keskussairaalan sairaanhoitaja sai valtakunnallisen Nouseva tähti -tunnustuksen
Nouseva tähti -tunnustuksen perustelujen mukaan Ulrika Huurinaisella on kykyä löytää myönteisiä puolia ja voimavaroja haasteellisissakin tilanteissa. Kuva: Antti Pitkäjärvi, Siun sote
Nouseva tähti -tunnustuksen perustelujen mukaan Ulrika Huurinaisella on kykyä löytää myönteisiä puolia ja voimavaroja haasteellisissakin tilanteissa. Kuva: Antti Pitkäjärvi, Siun sote
10.11.2023

Pohjois-Karjalan keskussairaalan sairaanhoitaja sai valtakunnallisen Nouseva tähti -tunnustuksen

Vatsaelinkirurgisen osaston eli 2G:n käytävällä vastaan tulee Ulrika Huurinainen, 44, katse täynnä lämpöä. Empaattiseksi ja sosiaaliseksi itseään kuvaileva Huurinainen sulattelee vielä sitä, että hän saanut Suomen Sairaanhoitajien Nouseva tähti -palkinnon. Tunnustus jaettiin perjantaina 10.11.2023. Tunnustus tuli sairaanhoitajalle itselleen täysin yllätyksenä.

Onhan se sydäntä lämmittävä tunne, kun työyhteisö on halunnut ehdottaa minua saajaksi. Se lisää omaa ammatillista itsevarmuuttani, Huurinainen makustelee.

Nouseva tähti -tunnustuksen tavoitteena on nostaa esille uransa alussa olevia sairaanhoitajia, joilla on myönteinen asenne työhön. Valintakriteerien mukaan tunnustuksen saavan hoitajan tulee olla esimerkillinen ja osoittaa kehittävää otetta työssään. Ulrika Huurinaisen valinnan tarkemmissa perusteluissa sanotaan, että hän luo myönteistä ilmapiiriä tiimissä omalla valoisalla olemuksellaan. Hänellä on kykyä löytää myönteisiä puolia ja voimavaroja haasteellisissakin tilanteissa.

Alanvaihtaja viihtyy uudessa työssään

Ulrika Huurinainen työskenteli aiemmin linja-autonkuljettajana, kunnes päätti vaihtaa alaa.

Suvustani moni on hoitoalalla. Sen vuoksi sanoin, että minusta ei ihan periaatteestakaan ikinä tule hoitoalan tekijää. Ja nyt olen ammatinvaihtaja, olen todella paljon tykännyt, Huurinainen naurahtaa.

Hän näkee yhtäläisyyksiä nykyisessä ja aiemmassa työssään: molemmissa tehdään vastuullista työtä ja ollaan ihmisten kanssa tekemisissä. Hänen miehensä työskentelee yhä linja-autonkuljettajana.
Huurinainen tuli Pohjois-Karjalan keskussairaalan 2G-osastolle 1,5 vuotta sitten opintoihinsa kuuluvaan syventävään harjoitteluun, jonka jälkeen jäi jo suoraan valmistumisensa jälkeen kesätöihin ja sai pian vakituisen toimen. Hän pitää osastolla työskentelystä, sillä se tarjoaa haastetta ja oppia, jota ei välttämättä saa muualta.

Vatsaelinkirurginen toiminta on vahvasti päivystyksellistä, ja 80 prosenttia sisäänotosta tapahtuu päivystyksen kautta. Osastolla hoidetaan esimerkiksi haima-, avanne- ja syöpäpotilaita. Sairaanhoitajan työ osastolla liittyy potilaan voinnin seuraamiseen, neste-, ravitsemus- ja lääkehoitoon sekä potilailla usein olevien perussairauksien hoitoon. Huurinainen kertoo, että lääkärikierron aikana hoitaja on tärkeässä roolissa. Hoitaja antaa oman arvionsa potilaasta, sillä kaikki eivät oman kuntonsa vuoksi pysty sitä itse tekemään.

Osasto on vaativa paikka, sillä meillä hoidetaan hyvin sairaita potilaita. Meillä on tiimimallityöskentely, joten töitä tehdään aina yhdessä. Meillä on rautaisia ammattilaisia, joilta uskaltaa kysyä neuvoa. Myös esihenkilöt osallistuvat kenttätyöhön, ja yhtä lailla heiltä voi kysyä apua.

Huurinaisen mukaan uusille työntekijöille on perehdytysvuoroja, ja aluksi uusi työtekijä saa työparikseen kokeneen sairaanhoitajan. Hän kiittelee, että osastolla suhtaudutaan lisäkouluttautumiseen myönteisesti, mikä antaa mahdollisuuden oman osaamisensa kehittämiseen. Nouseva tähti -tunnustuksen saanut Huurinainen nostaa esille positiivisen palautteen merkityksen. Se antaa jaksamista työhön ja vaikuttaa alalla pysymiseen.

Hoitoalasta puhutaan yleisesti negatiivisesti, vaikka pitäisi tuoda nykyistä enemmän hyviä puolia esille. Tämä ei ole helpoin ammatti, mutta tässä saa olla ihmisten kanssa tekemisissä ja tehdä monipuolista, vaihtelevaa työtä. Näet, kun ihminen paranee. Tämä työ antaa myös itselle paljon. On itsestä kiinni, kuinka paljon haluaa omaa osaamistaan kehittää.

Täällä on huippuporukka ja -esihenkilöt. Meillä on hirmukiva työyhteisö, Ulrika Huurinainen jatkaa.
 

 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)