2023: Omaolo-palvelu on jälleen entistä katta­vampi Pohjois-Karjalan hyvin­voin­tia­lu­eella

Päivi­tettyä tietoa Omaolon käytöstä:
Omaolon käyttö Siun sotessa on lakannut. Voit asioida digi­taa­li­sesti osoit­teessa www​.siunsote​.fi/digi tai Siun sote ‑mobii­li­so­vel­luk­sessa.

Pohjois-Karjalan hyvin­voin­tialue – Siun sote on ottanut uusia osioita käyttöön kansal­li­sesta Omaolo-palve­lusta. Laajennus koskee oirear­vioiden joukosta löytyvää Muu yhtey­den­otto ‑lomaketta. Muu yhtey­den­otto ‑lomak­keella on eri aihea­lueita, joista muu kiireetön terveys­asia ja lääki­tys­lo­make johtavat suoraan asioin­tiin tervey­den­huollon ammat­ti­laisen kanssa.

Muu kiireetön terveys­asia ‑lomak­keella hoidet­tavia asioita ovat esimer­kiksi kont­rol­li­la­bo­ra­to­rio­ko­keiden lähet­teiden pyytä­minen, labo­ra­to­rio­vas­taukset ja lievät allergia-asiat. Lääki­tys­lo­mak­keella hoidet­tavia asioita ovat esimer­kiksi lääki­tyk­seen liittyvä ohjaus ja neuvonta ja vanhen­tu­neen reseptin uusiminen. Voimassa olevan reseptin uusiminen onnistuu Kanta.fi-palvelun kautta osoit­teessa www​.kanta​.fi.

Muu kiireetön terveys­asia ja lääki­tys­lo­make ohjau­tuvat Siun soten ammat­ti­lai­selle. Asiointi vaatii vahvan tunnis­tau­tu­misen Omaolo-palveluun. Ammat­ti­laisen ja asiakkaan välinen viestintä tapahtuu Omaolo-palve­lussa Viestit-osion kautta. Asioin­ti­ka­nava on tarkoi­tettu yli 15-vuotiaille. Lomakkeet käsi­tel­lään 1–7 vuoro­kauden kuluessa ja asia hoidetaan sähköi­sesti luvattuna aikana. Erillistä soittoa terveys­a­se­malle ei siis tarvita.

Ammat­ti­laisen voi tavoittaa muissakin asioissa Omaolon kautta. Siun soten alueella asiakas voi täyttää oirear­vion hengi­tys­tie­tu­leh­duk­sesta, koro­na­vi­rus­tau­dista, korvan kivusta tai lukkoi­suu­desta, kurk­ku­ki­vusta tai nielun oireesta, yskästä, silmän rähmi­mi­sestä, vetis­tyk­sestä tai punoi­tuk­sesta, virt­sa­tie­tu­leh­duk­sesta, ripulista, pään­sä­rystä, näräs­tyk­sestä, peräaukon seudun oireesta, olkapään kivusta, jäyk­kyy­destä tai vammasta, polven oireesta tai vammasta, alasel­kä­ki­vusta tai ‑vammasta ja seksi­tau­tie­päi­lystä.