Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Talviloma vaikuttaa Siun soten aukioloaikoihin
Artikkelin kuva
20.02.2024

Talviloma vaikuttaa Siun soten aukioloaikoihin

Talviloma tuo muutoksia terveysasemilla tarjottaviin palveluihin sekä hammashoitoloiden ja neuvoloiden toimintaan Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella – Siun sotessa. Talvilomaviikon poikkeusaukioloajat ovat kootusti Siun soten nettisivuilla osoitteessa www.siunsote.fi/poikkeusaukioloajat.

Hoitajan, lääkärin ja fysioterapeutin vastaanotot

Osalla terveysasemista ei ole hoitajan, lääkärin ja fysioterapeutin vastaanottoa viikolla 10. Kun lähimmällä terveysasemalla ei ole vastaanottoa, asiakas voi asioida valitsemallaan terveysasemalla. Hoitajan ja lääkärin vastaanottojen puhelinpalvelu toimii suluista huolimatta terveysasemilla normaalisti Pyhäselkää lukuun ottamatta. Pyhäselän asiakkaat voivat soittaa valitsemalleen terveysasemalle. Terveysasemien yhteystiedot ovat Siun soten nettisivuilla: www.siunsote.fi/terveysasemien-vastaanotot. Fysioterapian asiakkaat voivat olla yhteydessä keskitetyn puhelinpalvelun numeroon 013 330 2601. Fysioterapiaan voi varata ajan myös Siun soten verkkoajanvarauksen kautta.
Asiakkaita pyydetään soittamaan ennen terveysasemalle saapumista, sillä puhelimessa annetaan tarvittavat hoito- ja toimintaohjeet. Reseptin uusimispyyntö kannattaa jättää hyvissä ajoin ennen talvilomaa OmaKanta-palvelun kautta: www.kanta.fi tai soittamalla terveysasemalle.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden keskitetty puhelinpalvelu palvelee numerossa 013 330 2145. Ajan voi varata myös Siun soten verkkoajanvarauksesta. Yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluihin voi ottaa myös Omaolon kautta. Päivystyksellisissä asioissa yhteys tehostettuun avohoitoon, p. 013 330 2132.

Neuvolapalvelut

Neuvoloiden keskitetty puhelinpalvelu palvelee numerossa 013 330 2841. Ajan voi varata myös Siun soten verkkoajanvarauksesta.

Suun terveydenhuolto

Kun lähin hammashoitola on suljettu, asiakas voi asioida millä tahansa Siun soten hammashoitoloista. Hammashoitoloiden yhteystiedot: www.siunsote.fi/suun-ja-hampaiden-terveydenhuolto1. Hammaslääkäripäivystys toimii yhteispäivystyksen yhteydessä virka-ajan jälkeen iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä. Yhteydenotot Päivystysavun kautta numeroon 116 117.

Yhteispäivystys

Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystys hoitaa talvilomalla potilaat, joilla on päivystyksellisen hoidon tarve. Tällä tarkoitetaan äkillisiä sairauksia, oireita, vammoja tai toimintakyvyn muutoksia, joiden kiireellisyyden takia tutkimuksia ja hoitoa ei voi siirtää seuraavaan päivään tai seuraavaan arkipäivään. Ennen yhteispäivystykseen hakeutumista on tärkeää soittaa Päivystysavun numeroon 116 117. Päivystysavussa kokenut ammattilainen tekee arvion hoidon tarpeesta ja antaa kotihoito-ohjeita tai ohjaa tarvittaessa yhteispäivystykseen. Hätätilanteessa on soitettava yleiseen hätänumeroon 112.

Digitaalinen asiointi

Soittamisen sijaan asiakas asioida Siun sotessa digitaalisesti. Digitaalisen sote-keskuksen ammattilaiseen saa yhteyden Omaolo-palvelussa Muu yhteydenotto -lomakkeen kautta virka-aikaan. Asiakas voi myös täyttää sopivan oirearvion ja toimia saamiensa ohjeiden mukaan: www.omaolo.fi. Verkkoajanvarauksesta voi varata ajan myös sairauslomatodistuksiin ja ihon oireeseen liittyvissä asioissa.

Siun soten verkkoajanvaraukseen

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)