Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen palveluverkon toimeenpanoon otetaan aikalisä
06.05.2024

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen palveluverkon toimeenpanoon otetaan aikalisä

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen – Siun soten palvelustrategia ja palveluverkkosuunnitelma valmistellaan uudelleen Itä-Suomen hallinto-oikeuden 3.5.2024 tekemän päätöksen takia.

Itä-Suomen hallinto-oikeus kumosi hyvinvointialueen aluevaltuuston 22.6.2023 tekemän päätöksen palvelustrategiasta ja palveluverkkosuunnitelmasta. Hallinto-oikeuden päätöksen perusteluna oli se, että palvelustrategian ja palveluverkkosuunnitelman lautakuntavalmisteluun oli osallistunut kunnanhallitusten jäseniä tai varajäseniä, jotka hallinto-oikeus katsoi esteellisiksi osallistumaan päätöksentekoon.

– Otamme nyt aikalisän suunnitelmien toimeenpanossa ja asia tullaan valmistelemaan ja käsittelemään uudestaan päätöksentekorakenteissa. Esteellisyydet tullaan ottamaan erityisen tarkasti huomioon. Aluehallitus päättää tarkemmat aikataulut seuraavassa kokouksessaan toukokuun aikana, kertoo aluehallituksen puheenjohtaja Juha Mustonen.

– Valmistelua ei tarvitse aloittaa tyhjästä. Vaikka päätös ei kaatunut palvelustrategian ja palveluverkkosuunnitelman sisältöön vaan muotoseikkoihin, niin otamme tästä opiksi. Valmistelu- ja päätöksentekoprosessi täytyy tehdä erityisen huolella, aluevaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen jatkaa.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen palvelustrategia ja palveluverkkosuunnitelma hyväksyttiin ensimmäisten joukossa vuonna 2023 hyvinvointialueiden aloitettua toimintansa. Virkavastuulla valmisteltu palvelustrategia ja palveluverkkosuunnitelma perustuvat laajaan tietopohjaan sekä ennusteisiin alueen väestöstä ja palvelutarpeesta.

– Tarkistamme samalla valmistelussa käytetyn aineiston tiedot ja päivitämme niitä tarvittaessa, jos ja kun kahden vuoden aikana on päivitettävää syntynyt, kertoo hyvinvointialuejohtaja Kirsi Leivonen.

– Oletan, ettei alkuperäisiin suunnitelmiin ja linjauksiin tule merkittäviä muutoksia. Meidän on päästävä ripeästi eteenpäin, sillä palveluverkon uudistaminen on välttämätöntä hyvinvointialueen talouden ja henkilöstön riittävyyden näkökulmasta, Leivonen muistuttaa.

Palvelustrategiaa ja palveluverkkosuunnitelmaa koskevat uudet aikataulut valmistellaan hyvinvointialueella aluehallituksen 29.5.2024 kokoukseen päätettäviksi.

Palveluverkon toimeenpanoon liittyvää yhteistoimintamenettelyä ei keskeytetä, mutta neuvottelut jäävät tauolle. Hyvinvointialueen yhteistoimintaneuvotteluissa on käyty läpi henkilöstön kannalta olennaisia toiminnallisia muutoksia, jotka liittyvät palveluverkkosuunnitelman toimeenpanoon. Henkilöstövähennyksiä ei yhteistoimintaneuvotteluissa ole tavoiteltu.

Alueellisten sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämissuunnitelmien lausuntokierrokset ja päätöksenteko keskeytetään toistaiseksi, kunnes uusi etenemisaikataulu on päätetty.

Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätös on julkaistu hyvinvointialueen verkkosivujen kuulutuksissa: www.siunsote.fi/kuulutukset

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)