Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Perhekeskustoiminta tukee lapsiperheiden sujuvaa arkea – vastaa kyselyyn ja auta toiminnan kehittämisessä!
Kuva: Siun sote / Antti Pitkäjärvi
Kuva: Siun sote / Antti Pitkäjärvi
24.05.2023

Perhekeskustoiminta tukee lapsiperheiden sujuvaa arkea – vastaa kyselyyn ja auta toiminnan kehittämisessä!

Pohjois-Karjalassa toimivat lapsille, nuorille ja perheille suunnatut palvelut muodostavat kokonaisuuden, josta käytetään nimeä perhekeskus. Pohjois-Karjalan perhekeskus ei ole fyysinen rakennus, vaan palveluverkosto, joka vastaa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja avun tarpeisiin.

Perhekeskustyöllä tarkoitetaan kaikkea perheiden kanssa tehtävää toimintaa ja palvelua Siun sotessa, kunnissa sekä kolmannella ja yksityisellä sektorilla. Näitä palveluja ovat muun muassa lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalvelut, varhaiskasvatuspalvelut ja koulut sekä järjestöjen toiminta.

Perhekeskustoiminnan päämääränä on tukea lapsen sujuvaa ja hyvää arkea niin, että lapset ja perheet saisivat tarvitsemansa avun ja tuen varhaisessa vaiheessa, oikea-aikaisesti ja koordinoidusti. Lapsiperheille perhekeskustoiminta näyttäytyy toimijoiden välisenä monialaisena yhteistyönä. Perheen ympärillä olevat toimijat tekevät yhteistyötä, jotta perhe saisi tilanteeseensa parhaan mahdollisen tuen.

Perhekeskustoiminnalla pyritään tarjoamaan ratkaisuja perheiden ja eri toimijoiden kohtaamiin haasteisiin, kuten palvelujen hajanaisuuteen, palvelujen tarpeen kasvuun sekä kustannusten nousuun.

Perhekeskustoimintaa ohjaa yhdessä laadittu toimintasuunnitelma

Pohjois-Karjalan perhekeskusverkosto on laatinut perhekeskustoiminnan kehittämiseksi toimintasuunnitelman. Toimintasuunnitelma on hyväksytty hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnassa alkuvuodesta 2023.

Pohjois-Karjalan perhekeskuksen toimintasuunnitelma linjaa yhtenäisestä toiminnan kehittämisestä ja tukee perhekeskustoiminnan suunnittelua ja järjestämistä. Toimintasuunnitelmaan on kirjattu perhekeskustoiminnan periaatteet ja yhdessä sovitut tutkittuun tietoon perustuvat toimintatavat. Toimintasuunnitelmassa on kuvattu perhekeskustoiminnan painopisteet ja tavoitteet niin lapsen, nuoren ja perheen kuin perhekeskustoiminnan näkökulmista.

Yhteistyössä tehty toimintasuunnitelma toimii sekä perhekeskusverkoston toimijoiden työkaluna palvelujen suunnittelussa että viitekehyksenä perhekeskustoiminnan yhteensovittavalle johtamiselle. Suunnitelma tekee näkyväksi sen, miten yhdessä toimimalla voidaan edistää perheiden toimivaa ja turvallista arkea.

Voit tutustua verkkosivuillamme Pohjois-Karjalan perhekeskuksen toimintasuunnitelmaan (pdf).

Vastaa kyselyyn perhekeskustoiminnasta

Olitko aiemmin kuullut perhekeskustoiminnasta? Millaista tietoa haluaisit saada lasten, nuorten ja perheiden asioihin liittyen? Tule vastaamaan kyselyyn Pohjois-Karjalan perhekeskustoiminnasta!

Kysely on suunnattu Pohjois-Karjalassa asuville lapsiperheille. Kyselyn tarkoituksena on kerätä tietoa perhekeskustoiminnan tunnettavuudesta Siun soten alueella ja kuulla lapsiperheiden näkemyksiä toiminnan kehittämistyön tueksi.

Kysely toteutetaan osana Siun soten Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushanketta. Kyselytuloksia hyödynnetään perhekeskustoiminnan kehittämisessä. Kysely on avoinna 15.8.2023 saakka.

Kyselyyn pääset vastaamaan: Perhekeskuskysely (webropolsurveys.com).

 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Niina Vatanen
Puh. 013 330 4526
niina.vatanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet