Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Ikääntyneiden hyvinvoinnin ja terveyden tukemista kehitetään suunnitelmallisesti – osallistu kehitystyöhön vastaamalla kyselyyn 
Kuva: Siun sote/ Antti Pitkäjärvi
Kuva: Siun sote/ Antti Pitkäjärvi
17.01.2023

Ikääntyneiden hyvinvoinnin ja terveyden tukemista kehitetään suunnitelmallisesti – osallistu kehitystyöhön vastaamalla kyselyyn 

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote on käynnistänyt toimintasuunnitelman laadinnan ikääntyneen väestön hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tukemiseksi. Suunnitelma on lakisääteinen ja siinä tulee huomioida myös ikääntyvän väestön toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukeminen sekä iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen ja omaishoidon järjestämisen kehittäminen. Toimintasuunnitelma tehdään vuosille 2023–2026. Suunnitelma valmistuu toukokuussa 2023. 

Suunnitelmassa arvioidaan maakunnan ikääntyvän väestön hyvinvoinnin nykytilaa sekä asetetaan tavoitteet hyvinvoinnin tukemiseksi ja palvelujen kehittämiseksi seuraaville neljälle vuodelle. Suunnitelmaan kirjataan myös konkreettisia toimia, jolla asetettuihin tavoitteisiin päästään. Suunnitelmaan kirjataan myös tavoitteita ja toimenpiteitä yhteistyölle kuntien, järjestöjen ja muiden maakunnan toimijoiden kesken. 

- Pohjoiskarjalaisten ikäihmisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on meidän kaikkien yhteinen asia. Siun sotella on merkittävä rooli ikäihmisten sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajana, mutta hyvinvointiin liittyy paljon muutakin. Meistä jokainen voi myös omalta osaltaan edistää hyvinvoinnin toteutumista, palvelujohtaja Hannele Komu Siun soten ikäihmisten palveluista sanoo. 

Pohjoiskarjalaisten ikäihmisten näkemyksiä esille kyselyllä 

Toimintasuunnitelman valmistelun taustalla on paljon tutkittua tietoa, tilastoja ja ennusteista maakunnan väestökehityksestä. Laadittava suunnitelma pohjautuu näihin tietoihin sekä Siun soten vuoden 2022 laajaan hyvinvointikertomukseen ja strategiaan vuosille 2023–2026. Lisäksi toimintasuunnitelman laadintaan osallistetaan eri toimijoita. 

Kuntalaisten näkemyksiä kartoitetaan mm. verkkokyselyn avulla. Kyselyyn pääsee seuraavan linkin kautta: Ikääntyneiden hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen -kysely. Linkki kyselyyn löytyy myös tiedotteen lopusta sekä Siun soten verkkosivuilta osoitteesta https://www.siunsote.fi/ikaihmisten-palvelut. Kyselyyn voi vastata 31.1.2023 saakka. 

Kyselyn avulla halutaan kuulla hyvinvointialueen asukkaiden näkemyksiä ikääntyneiden hyvinvointia ja terveyttä edistävistä asioista. Kyselyssä vastaajaa pyydetään mm. asettamaan tärkeysjärjestykseen erilaisia terveyttä ja hyvinvointia edistäviä keinoja. Kyselyssä on myös avoimia kohtia. Vastaajia pyydetään esimerkiksi kertomaan, mitkä asiat tuovat turvaa, tukea ja elämäniloa arjessa. Vastauksia hyödynnetään toimintasuunnitelman laadinnassa.   

- Toivomme runsasta osallistumista kyselyyn, sillä nyt on hyvä hetki vaikuttaa lähivuosien toimenpiteisiin, jolla tuetaan ikääntyvän väestön hyvinvointia. On tärkeää, että suunnitelma vastaa maakunnan ihmisten tarpeita. Vastaaminen vie vain muutaman minuutin, Komu vinkkaa Vastaa verkkokyselyyn tästä: Ikääntyneiden hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen -kysely 

 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Yhteydenotot toistaiseksi viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)