Navigaatiovalikko

suunterveys

Suun ja hampaiden terveydenhuolto

Kun otat yhteyttä hammashoitolaan, suun terveydenhuollon ammattilainen arvioi hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Sen perusteella saat neuvontaa tai vastaanottoajan hammashoitajalle, suuhygienistille tai hammaslääkärille.

Hammashoitolat ovat avoinna maanantaista torstaihin klo 8–15 ja perjantaisin klo 8–14.

Yhteystiedot sivun alaosassa

Ajanvarauksen takaisinsoittopalvelu

Hammashoidon ajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Kiireettömissä asioissa voit jättää takaisinsoittopyynnön ja ajanvaraaja soittaa sinulle takaisin saman päivän aikana. Huomioithan, että salaiseen numeroon emme voi soittaa takaisin.

Lue ohje takaisinsoittopyynnön jättämiseen

Varatun ajan peruminen

Ajan voi perua puhelimitse tai tekstiviestipalvelun kautta.

Kun perut ajan tekstiviestillä, ilmoita viestissä sen henkilön tiedot, jolle aika on varattu:

  • Perun ajanvarauksen hammashoitolaan
  • Nimi (kaikki etunimet ja sukunimi)*
  • Syntymäaika ilman henkilötunnuksen loppuosaa *
  • Ajanvarauksen päivämäärä ja kellonaika
  • Hammashoitola

* Tähdellä merkityt tiedot ovat pakollisia.

Tekstiviestiperuutukset puretaan maanantaista–torstaihin klo 8–15 ja perjantaisin 8–14. Ajanvaraus on peruttu, kun olet saanut vastausviestin peruutukseesi.

Tekstiviestiperuutuspalvelu on käytettävissä siun soten alueella:

  • Joensuu, Kontiolahti, puh. 050 902 3537
  • Liperi, Polvijärvi, Outokumpu, Heinävesi puh. 050 902 3653
  • Kitee, Kesälahti, Rääkkylä, Tohmajärvi, Ilomantsi puh. 050 902 3652
  • Juuka, Lieksa, Nurmes puh. 050 902 3780

Huomioithan, että tekstiviestin pituus voi olla enintään 160 merkkiä, eikä numeroon voi soittaa. Jos merkkejä on enemmän, viesti ei tule perille.

Viestin maksaa lähettäjä ja viestin hinta on lähettäjän liittymäsopimuksen mukainen. Huomioithan, ettei tekstiviestipalvelussa voi hoitaa muita asioita kuin varatun ajan perumisen.

Voit tarkistaa ajanvarauksesi myös verkkopalvelu Medinetissä, kun olet rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi.

Peruutus on tehtävä viimeistään vastaanottoaikaa edeltävänä päivänä.

Peruuttamatta jääneestä ajanvarauksesta tai myöhäisestä peruutuksesta veloitamme 56,70 €.

Ajanvarauksen tekstiviestipalvelu kuuroille tai huonokuuloisille

Kuurot tai huonokuuloiset asiakkaat voivat varata tai perua aikansa tekstiviestillä. Ajanvarauksen yhteydessä hoitaja voi lähettää tekstiviestillä tarkentavia kysymyksiä. Tekstiviestiajanvaraus on kiireettömiä ajanvarauksia varten.

Kirjoita tekstiviestiin koko nimi, henkilötunnuksen alkuosa ja ajanvarauksen syy lyhyesti. Lähetä tekstiviesti numeroon 050 902 3539. Huomioithan, että tekstiviestin pituus voi olla enintään 160 merkkiä. Jos merkkejä on enemmän, viesti ei tule perille. Sinulle vastataan saman päivän aikana. Voit tehdä ajanvarauksen myös lapsesi puolesta.

Tekstiviestimuistutus

Vastaanottoajasta saat tekstiviestin kaksi vuorokautta ennen varattua aikaa. Viestissä näkyvät aikaa koskevat tiedot. Myös lapselle varatusta ajasta tulee tekstiviestimuistutus. Web-ajanvarauksista ei lähde tekstiviestimuistutusta.

Viesti lähetetään siihen numeroon, jonka olet ilmoittanut tekstiviestinumeroksi. Tekstiviestiluvan voit antaa aikaa varatessa tai asioidessasi terveyspalveluissa. Oman tekstiviestiluvan ja numeron voit tarkistaa myös omista tiedoista Medinetistä.

Tekstiviestipalvelu on asiakkaalle maksuton. Tekstiviestiin ei voi eikä pidä vastata. Ajanvarausmuutokset tehdään oman alueen hammashoidon ajanvarausnumeroon. Muistutusviestin saapumatta jääminen ei ole peruste jättää hoitoaikaa käyttämättä.

Kiireellinen hoito

Katso tiedot hammaslääkäripäivystyksen verkkosivulta.

Yhteystiedot

Lehmon terveysasema

Saat omalta terveysasemaltasi perusterveydenhuollon palveluja. Terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi, ja sieltä sinut voidaan tarvittaessa lähettää edelleen jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, esimerkiksi tapaturman takia, voit mennä myös suoraan keskussairaalan yhteispäivystykseen. Suosittelemme kuitenkin, että soitat ensiksi terveysasemallesi. Iltaisin ja viikonloppuisin terveysasemat ovat kiinni. Silloin äkilliset sairaudet ja tapaturmat hoidetaan keskussairaalan yhteispäivystyksessä.


Terveysaseman tiloissa toimii myös Lehmon sosiaalitoimisto. Aikuissosiaalityö palvelee 18–64 -vuotiaita Siun soten alueen aikuisia ja perheitä. Autamme silloin, kun tarvitset tukea, ohjausta ja neuvontaa erilaisissa arkielämän hankalissa tilanteissa. Kartoitamme kanssasi kokonaistilanteesi ja etsimme ratkaisukeinoja ongelmissa selviytymiseen.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Suun terveydenhuolto
Avoinna arkisin ma-to klo 8-15, pe klo 8-14.

Käyntitiedot

Verkkoajanvaraus suunterveydenhuolto

Varaa aika verkossa

Voit varata ajan verkossa suuhygienistille hammaskiven poistoon, hammaslääkärille lohkeaman hoitoon tai alle kouluikäiselle lapselle suun terveystarkastukseen.

Suuhygienistin aikoja on varattavissa Liperissä, Outokummussa, Polvijärvellä, Nurmeksessa, Lieksassa, Juuassa, Ilomantsissa, Kiteellä ja Tohmajärvellä.

Hammaslääkäreiden lohkeama-aikoja on varattavissa Liperissä ja Outokummussa.

Joensuussa asuville alle kouluikäisille lapsille suun terveystarkastus varataan ensisijaisesti verkkoajanvarauksen kautta. Perheille lähetetään kehotuskirje ajan varaamiseksi

Varaa aika tästä

 

VARAA AIKA PUHELIMITSE

Katso hammashoitoloiden yhteystiedot

Lisätietoja Terveysasemien vastaanotot Suun terveydenhuolto

somejako