Suu-ja leukasairaudet pääkuva

Suu- ja leukasairaudet

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on suun limakalvosairauksia, leukojen alueen kehityshäiriöitä, suu-, hammas- ja leukavammoja, vakavia hammasperäisiä infektioita, suu-, leuka- ja kasvokipuja ja suun alueen syöpäpotilaita.

Teemme myös vaativaa proteettista purennan kuntoutusta, hampaiden kiinnityskudosten ja purentafysiologista hoitoa. Suunnittelemme ja toteutamme vaativaa oikomishoitoa. Hoidamme riskipotilaiden suun alueen toimenpiteet.

Erikoisosaamistamme ovat lasten ja aikuisten erikoissairaanhoitoa vaativat suu- ja leukasairaudet.

Valtaosa potilaiden vaivoista voidaan hoitaa poliklinikallamme, joka toimii ajanvarauksella. Tavallisimmat syyt päivystyskäynteihin ovat vakavat hammasperäiset infektiot ja suu- ja leukavammat.

Yleisimpiä leikkaushoitoa vaativia sairauksia ovat hampaiston ja leukaluiden tulehdussairaudet. Teemme erityistilanteissa myös hammashoitoa nukutuksessa.

Pääosa leikkauksista tehdään päiväkirurgisesti, jolloin potilas tulee sairaalaan leikkauspäivänä ja kotiutuu saman päivän kuluessa. Tarvittaessa potilas tulee leikkaukseen vuodeosaston kautta tai jää toimenpiteen jälkeen yöksi sairaalaan.

Tarjoamme sinulle ammattitaitoisen, yksilöllisen ja laadukkaan hoidon kaikissa yksiköissämme.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin tai hammaslääkärin lähetteen. Palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Äkillisissä sairaustilanteissa soita Päivystysapu 116 117 -palveluun. Muissa terveyteen liittyvissä tilanteissa ota ensisijaisesti yhteyttä oman alueesi terveysasemaan tai hammashoitolaan, josta sinut voidaan ohjata perustutkimuksiin ja tarvittaessa laatia lähete erikoissairaanhoitoon.

Hoidossamme olevat potilaat voivat olla tarvittaessa suoraan yhteydessä poliklinikkaamme.

Yhteystiedot

Siun soten Päivystysapu 116 117

Soita päivystysapuun ennen kuin harkitset lähtöä päivystykseen.

Soittaessasi päivystysapuun Siun soten alueella puhelusi ohjautuu keskussairaalan yhteispäivystykseen, missä kokeneet sairaanhoitajamme arvioivat puhelimitse tarvettasi päivystykselliseen hoitoon sekä antavat sinulle toimintaohjeita ja neuvontaa.

Voit jättää myös takaisinsoittopyynnön ympäri vuorokauden.


Päivystysavusta ei voi varata aikoja eikä tiedustella omaisen vointia tai esim. omia laboratorio- tai röntgentutkimusvastauksia.

Palvelun kielet: suomi, englanti, venäjä.

Suu- ja leukasairauksien palvelut

Yhteystiedot

  • Aukioloajat
    • Avoinna ympäri vuorokauden.

Suu- ja leukasairaudet yhteystiedot

Yhteystiedot

Suu- ja leukasairauksien poliklinikka
Puh. 013 330 2147

ma–pe klo 7.30–15.30

Ajanvaraus, neuvonta ja läheteasiat.

Suu- ja leukasairaudet lisää palveluja linkit

somejako