Suu-ja leukasairaudet pääkuva

Suu- ja leukasairaudet

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on suun limakalvosairauksia, leukojen alueen kehityshäiriöitä, suu-, hammas- ja leukavammoja, vakavia hammasperäisiä infektioita, suu-, leuka- ja kasvokipuja ja suun alueen syöpäpotilaita.

Teemme myös vaativaa proteettista purennan kuntoutusta, hampaiden kiinnityskudosten ja purentafysiologista hoitoa. Suunnittelemme ja toteutamme vaativaa oikomishoitoa. Hoidamme riskipotilaiden suun alueen toimenpiteet.

Erikoisosaamistamme ovat lasten ja aikuisten erikoissairaanhoitoa vaativat suu- ja leukasairaudet.

Valtaosa potilaiden vaivoista voidaan hoitaa poliklinikallamme, joka toimii ajanvarauksella. Tavallisimmat syyt päivystyskäynteihin ovat vakavat hammasperäiset infektiot ja suu- ja leukavammat.

Yleisimpiä leikkaushoitoa vaativia sairauksia ovat hampaiston ja leukaluiden tulehdussairaudet. Teemme erityistilanteissa myös hammashoitoa nukutuksessa.

Pääosa leikkauksista tehdään päiväkirurgisesti, jolloin potilas tulee sairaalaan leikkauspäivänä ja kotiutuu saman päivän kuluessa. Tarvittaessa potilas tulee leikkaukseen vuodeosaston kautta tai jää toimenpiteen jälkeen yöksi sairaalaan.

Tarjoamme sinulle ammattitaitoisen, yksilöllisen ja laadukkaan hoidon kaikissa yksiköissämme.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin tai hammaslääkärin lähetteen. Palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Äkillisissä sairaustilanteissa soita Päivystysapu 116 117 -palveluun. Muissa terveyteen liittyvissä tilanteissa ota ensisijaisesti yhteyttä oman alueesi terveysasemaan tai hammashoitolaan, josta sinut voidaan ohjata perustutkimuksiin ja tarvittaessa laatia lähete erikoissairaanhoitoon.

Hoidossamme olevat potilaat voivat olla tarvittaessa suoraan yhteydessä poliklinikkaamme.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan keskussairaala

Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Keskussairaalasta löytyvät kaikki tärkeimmät erikoisalat avosydänkirurgiaa ja neurokirurgiaa lukuun ottamatta.


Pääsisäänkäynti muuttunut väliaikaisesti

Pääsisäänkäynti on siirtynyt peruskorjauksen ajaksi H-siipeen sairaalan sisäpihalle, Tikkarinteen puolelle.

Jos saavut autolla, pysäköi parkkihalliin, josta on opasteet väliaikaiselle sisäänkäynnille. H-siiven sisäänkäynnin edessä on lyhyeen pysäköimiseen tarkoitettuja paikkoja saattoliikenteelle.


Päivystyksen sisäänkäyntiin peruskorjaus ei vaikuta. J-rakennuksessa olevan päivystyksen sisäänkäynnin kautta saapuvat päivystyspotilaiden lisäksi synnyttäjät ja lastenkeskuksen asiakkaat, kuten tähänkin saakka.


Asiakaspysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee heti sairaalan sisääntulotien vasemmalla puolella. Sairaalan alueella on muutamia pysäköintipaikkoja myös ulkoalueilla. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen edessä on 30 minuutin pysäköintipaikkoja saatto- ja hakuliikenteelle. Sairaalan alueella pysäköinti on pääasiassa maksullista. Alueella on vain muutama maksuton kiekkopaikka ja koko alue on pysäköinnin valvonnan piirissä. Invalidipaikkoja on ulkoalueilla muun muassa pääsisäänkäynnin luona sekä pysäköintitalon 2. kerroksessa.


Pääaulassa on odotustilaa, ilmoittautumispiste ja vahtimestarien neuvonta/infopiste.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Suu- ja leukasairauksien palvelut
Suu- ja leukasairauksien poliklinikka, A-talo, D-siipi, 1. kerros. Ilmoittautuminen pääaulassa. Avoinna arkisin klo 7.30—15.30. Päiki-yksikkö, E-siipi, 1. kerros. Osasto 4K, K-talo, 4. kerros. Lastenkeskus, J2-talo, 3. kerros.

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Suu- ja leukasairaudet yhteystiedot

Yhteystiedot

Suu- ja leukasairauksien poliklinikka
Puh. 013 330 2147

ma–pe klo 7.30–15.30

Ajanvaraus, neuvonta ja läheteasiat.

Suu- ja leukasairaudet lisää palveluja linkit

somejako