Chat seniorineuvonta

Navigaatiovalikko

Ei ole mitään sivuja, mitä näytetään nykyisellä tasolla.

Kuvakaruselli ikäihminen keittiössä puhelimessa

Ikäihmisten palvelut Sosiaalityö

Gerontologinen sosiaalityö

Sosiaalityön tehtävänä on tukea ikäihmistä sosiaalisissa ongelmissa ja erilaisissa vaikeissa elämäntilanteissa.

Sosiaalityöntekijä hoitaa esimerkiksi vuokra-asumiseen liittyviä asioita, sosiaalisten ja taloudellisten asioiden selvittelyä sekä auttaa erilaisten etuuksien hakemisessa.

Sosiaalityöntekijä antaa myös neuvontaa ja ohjausta, selvittää ongelmatilanteita ja etsii ratkaisuvaihtoehtoja yhdessä asiakkaan ja omaisten sekä muiden yhteistyötahojen kanssa.

Huoli-ilmoitus

Jos olet huolissasi ihmisestä, joka ei mielestäsi pysty vastaamaan huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan, voit tehdä ilmoituksen asiasta. Huolta voi aiheuttaa esimerkiksi ikäihmisen kotona pärjääminen tai yksin asuvan aikuisen elämänhallinnan ongelmat.

Ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa, joka on huolestunut toisen henkilön elämäntilanteesta. Ilmoituksesi perusteella sosiaalipalvelujen ammattilaiset arvioivat avun tarpeen ja millaista apua henkilön tai perheen elämäntilanteeseen voidaan tarjota.

Tee sähköinen huoli-ilmoitus (miunpalvelut.fi) avun tarpeen arvioimiseksi.

 

Yhteystiedot

Kultasiiven siirtymäkoti, Kontiolahti

Kultasiiven siirtymäkoti on väliaikaista asumispalvelua niille ikäihmisille, joiden kotona asuminen ei enää ole mahdollista kotihoidon palveluilla. Hoito ja hoiva ovat ympärivuorokautista. Siirtymäkodissa asukas odottaa pysyvää asumispalvelupaikkaa kunnes hän saa se jostakin hoivakodista. Siirtymäkodissa on 20 asukaspaikkaa.


Siirtymäkodissa hoiva ja huolenpito ovat ympärivuorokautista ja sisällöltään samanlaista kuin yleensä asumispalveluissa. Hoito toteutetaan asukkaan yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti kuntouttavalla työotteella asiakkaan omat voimavarat huomioiden. Päivittäinen perushoito sisältää myös virikkeellisyyttä ja mahdollisuuksia osallistua sosiaaliseen toimintaan. Tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa asukkaiden olemassa olevaa toimintakykyä. Erona on, ettei siirtymäkoti ole asukkaan pysyvä palveluasumisen paikka, vaan asukas siirtyy pysyvään hoivakotiin, kun sopiva pysyvä paikka asiakkaalle varmistuu. Siirtymäkodissa asukkaat ovat kahden hengen huoneissa, joten huoneen vuokra jakautuu kahden asukkaan kesken.


Siirtymäkotiin tullessaan asukas tuo mukanaan omat vaatteet, lääkkeet, käytössä olevat apu-välineet ja hygieniatarvikkeet. Huoneissa asukkaalle on valmiina kalusteina sänky patjoineen ja yöpöytä. Jokaisessa huoneessa on oma wc/ suihkutila. Siirtymäkodissa vuokrasopimus tehdään Kontiolahden kunnan kanssa.


Palvelun kieli: suomi.

Ikäihmisten sosiaalityö

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Yhteystiedot Ikäihmisten palvelut Seniorineuvonta Ankkuri

Yhteystiedot

Seniorineuvonta Ankkuri
Puh. 013 330 2890
Soittoajat arkisin klo 8–16
Rauhankatu 1 A, Matti-talo, 80100 Joensuu
Asiointi vain ajanvarauksella.

seniorineuvonta.ankkuri(at)siunsote.fi

Hae henkilökunnan suoria yhteystietoja

Ikäihmisten palvelujen johdon yhteystiedot

ikäihmisten yhdistykset

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

jelli.fi

somejako