Pääkuva reumasairaudet

Reumasairauksien palvelut

Hoidamme potilaita, joilla on tulehduksellinen nivelsairaus, kuten nivelreuma, selkärankareuma, nivelpsoriaasi, sidekudossairaus tai harvinainen systeeminen tulehduksellinen autoimmuunisairaus.

Tyypillisiä tutkimuksia ovat laboratoriokokeet ja röntgentutkimukset, kuten perusröntgentutkimus, ultraääni ja magneettikuvaus sekä luun tiheysmittaus. Tyypillisiä hoitoja ovat nivelten kortisonipistokset, perinteinen antireumaattinen lääkehoito ja biologiset lääkehoidot.

Hoitoosi osallistuu reumasairauksien erikoislääkärin lisäksi usein sairaanhoitaja, fysioterapeutti ja toimintaterapeutti sekä sosiaalityöntekijä.

Käynnistäsi peritään voimassaoleva poliklinikkamaksu.

Reumakeskus ja infuusioyksikkö

Keskussairaalan reumakeskuksen vastaanotto- tai hoitokäynneillä sinua hoitavat reumasairauksien erikoislääkärit ja reumaan perehtyneet sairaanhoitajat. Reumakeskuksessa ja infuusioyksikössä toteutamme erilaisia infuusio- eli tiputushoitoja ja pistoshoitoja sekä ohjaamme lääkehoidossa.

Nivelrikko-, fibromyalgia- ja kihtipotilaita hoidamme pääsääntöisesti terveysasemilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoo pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan keskussairaala

Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Keskussairaalasta löytyvät kaikki tärkeimmät erikoisalat avosydänkirurgiaa ja neurokirurgiaa lukuun ottamatta.


Pääsisäänkäynti muuttunut väliaikaisesti

Pääsisäänkäynti on siirtynyt peruskorjauksen ajaksi H-siipeen sairaalan sisäpihalle, Tikkarinteen puolelle.

Jos saavut autolla, pysäköi parkkihalliin, josta on opasteet väliaikaiselle sisäänkäynnille. H-siiven sisäänkäynnin edessä on lyhyeen pysäköimiseen tarkoitettuja paikkoja saattoliikenteelle.


Päivystyksen sisäänkäyntiin peruskorjaus ei vaikuta. J-rakennuksessa olevan päivystyksen sisäänkäynnin kautta saapuvat päivystyspotilaiden lisäksi synnyttäjät ja lastenkeskuksen asiakkaat, kuten tähänkin saakka.


Asiakaspysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee heti sairaalan sisääntulotien vasemmalla puolella. Sairaalan alueella on muutamia pysäköintipaikkoja myös ulkoalueilla. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen edessä on 30 minuutin pysäköintipaikkoja saatto- ja hakuliikenteelle. Sairaalan alueella pysäköinti on pääasiassa maksullista. Alueella on vain muutama maksuton kiekkopaikka ja koko alue on pysäköinnin valvonnan piirissä. Invalidipaikkoja on ulkoalueilla muun muassa pääsisäänkäynnin luona sekä pysäköintitalon 2. kerroksessa.


Pääaulassa on odotustilaa, ilmoittautumispiste ja vahtimestarien neuvonta/infopiste.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Reumasairauksien palvelut
Reumakeskus ja infuusioyksikkö, A-talo, 4.kerros. Avoinna arkisin klo 7.30—15.30. Ilmoittautuminen 1. kerroksen pääaulassa.

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Varaa aika näytteenottoon Laboratorio

Keskussairaalan puhelinpalvelu

Keskussairaalan puhelinpalvelu

Pohjois-Karjalan keskussairaalan ajanvarauksiin ja lähetteisiin liittyvät kysymykset arkisin klo 7.30–15.30
Puh. 013 330 2345

Reumakeskus kyselylinkki

Reumatalo.fi linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

terveyskylän reumatalon logo.

Etäkäyntilinkki lisätietoja

Lisätietoja

somejako