Pääkuva reumasairaudet

Reumasairauksien palvelut

Hoidamme potilaita, joilla on tulehduksellinen nivelsairaus, kuten nivelreuma, selkärankareuma, nivelpsoriaasi, sidekudossairaus tai harvinainen systeeminen tulehduksellinen autoimmuunisairaus.

Tyypillisiä tutkimuksia ovat laboratoriokokeet ja röntgentutkimukset, kuten perusröntgentutkimus, ultraääni ja magneettikuvaus sekä luun tiheysmittaus. Tyypillisiä hoitoja ovat nivelten kortisonipistokset, perinteinen antireumaattinen lääkehoito ja biologiset lääkehoidot.

Hoitoosi osallistuu reumasairauksien erikoislääkärin lisäksi usein sairaanhoitaja, fysioterapeutti ja toimintaterapeutti sekä sosiaalityöntekijä.

Käynnistäsi peritään voimassaoleva poliklinikkamaksu.

Reumakeskus ja infuusioyksikkö

Keskussairaalan reumakeskuksen vastaanotto- tai hoitokäynneillä sinua hoitavat reumasairauksien erikoislääkärit ja reumaan perehtyneet sairaanhoitajat. Reumakeskuksessa ja infuusioyksikössä toteutamme erilaisia infuusio- eli tiputushoitoja ja pistoshoitoja sekä ohjaamme lääkehoidossa.

Nivelrikko-, fibromyalgia- ja kihtipotilaita hoidamme pääsääntöisesti terveysasemilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoo pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi

Palvelupaikat

  • Pohjois-Karjalan keskussairaala
  • Tikkamäentie 16
  • 80210 Joensuu

  • Reumakeskus ja infuusioyksikkö, A-talo, 4.kerros. Avoinna arkisin klo 7.30—15.30. Ilmoittautuminen 1. kerroksen pääaulassa.
Verkkoasiointi
  • Reumakeskuksen toimintakykykysely
  • Reumakeskuksen asiakkaille sovitusti ennen vastaanottokäyntiä. Tunnistaudu kyselyyn pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Varaa aika näytteenottoon Laboratorio

Reumakeskus kyselylinkki

Reumatalo.fi linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

terveyskylän reumatalon logo.

Etäkäyntilinkki lisätietoja

Lisätietoja

somejako