Digisotekeskuksen tiimin keskellä digisotekeskuksen palveluesihenkilö Elisa Raatikainen.
Pohjois-Karjalan hyvinvointialue - Siun sote on kehitttänyt digitaalisen asioinnin mahdollisuuksia jo pitkään. Vuoden 2024 alusta lähtien Siun sotessa on toiminut digisotekeskus.
Tällä hetkellä digisotekeskuksen moniammatillisessa tiimissä työskentelee kymmeniä sotealan ammattilaista ja moniammatilliseen joukkoon haetaan nyt etälääkäreitä määräaikaisiin viransijaisuuksiin. Työpaikkailmoituksen näet tästä linkistä: Etälääkäri, Digisotekeskus
Digisotekeskuksen perusperiaatteena on, että asiakkaan asia hoidetaan loppuun yhdellä yhteydenotolla tai asiakkaan asia ohjataan eteenpäin oikealle ammattilaiselle. Moniammatillisessa tiimissä hoidetaan asioita sisäisesti ammattirajojen yli nopeasti ja sujuvasti.
Asiakas on toimintamme keskiössä ja pyrimme erinomaiseen asiakaskokemukseen, kertoo digisotekeskuksen palveluesihenkilö Elisa Raatikainen.
Digisotekeskuksen moniammatilliseen tiimiin kuuluu lääkäreitä, hoitajatiimi, nuorten mielen hyvinvoinnin asiakaskoordinaattoreita, mielenterveys- ja päihdepalveluiden hoitokoordinaattoreita, neuvolan terveydenhoitajia, elintapaohjaaja, fysioterapeutteja, sosiaaliohjaajia sekä pitkäaikaissairaiden hoitajatiimi.
"Näin tiivistä ja laajaalaista yhteistyötä eri sote-ammattilaisten välillä ei muualta hyvinvointialueelta löydykään. Olemme kaikki kehittämismyönteisiä ja -haluisia. Nyt on mahdollisuus päästä mukaan meidän porukkaamme tekemään uraauurtavaa digitaalisten palveluiden kehittämistä ja eteenpäin viemistä Pohjois-Karjalassa. Työssä pääsee vaikuttamaan palveluiden saatavuuteen ja asiakaskokemukseen koko maakunnassa. Digisotekeskuksessa pääsee tekemään oikeasti merkittävää työtä", mainitsee palveluesihenkilö Elisa Raatikainen.
Hän kertoo, että digisotekeskuksen työporukkaan on helppo tulla. Tiimi on täynnä lämminhenkisiä, positiivisia ja rentoja työkavereita – timanttisia sotealan ammattilaisia.
"Meillä on aina toimintamme tavoitteet kirkkaina mielessä ja niihin haluamme päästä", Elisa jatkaa.
Digisotekeskuksen fyysiset toimitilat ovat Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteydessä Joensuussa.
"Meillä on uudet ja todella kivat tilat tehdä töitä", kiittelee palveluesihenkilö.
Etälääkäri voi työskennellä vaikka mökiltä tai Espanjasta
Osa tiimistä tekee työtä läsnä, osa etänä ja osa hybridimallilla. Osaltaan digisotekeskuksella pyritään vastaamaan myös haasteelliseen työvoimatilanteeseen sote-alalla. Digitaalinen asiointi mahdollistaa ammattilaisille etätyön tekemisen, mutta samalla myös asiakas voi asioida paikasta riippumatta esimerkiksi kotoaan, töistä tai vaikka mökiltä.
"Etätyö tai osittainen sellainen antaa mahdollisuuksia eri elämäntilanteisiin. Osa meidän tiimistä asuu maakunnan ja jopa Suomen ulkopuolella", Raatikainen kertoo.
Esimerkiksi etälääkärin työtä on mahdollista tehdä Suomen lisäksi myös EU/ETA-alueelta joustavasti – eli jos haaveilee vaikkapa talvesta Espanjassa tai kesästä mökkikunnalla, nämä ovat mahdollisia, kunhan käytössä on työtila, jossa on toimivat verkkoyhteydet ja tietoturva-asiat ovat kunnossa. Digisotekeskuksen etälääkärit voivat työskennellä kokoaikaisena tai osa-aikaisena, mutta tehdä myös tuntitöitä.
Digisotekeskuksen etälääkärin työpaikkailmoituksen näet tästä linkistä: Etälääkäri, Digisotekeskus