Chat seniorineuvonta

Ikäihmiset iloinen mummo keinutuolissa

Ikäihmisten palvelut Palveluasuminen

Palveluasuminen on palveluasunnossa järjestettävää asumista ja palveluja henkilöille, jotka tarvitsevat soveltuvan asunnon, hoidon ja hoivan sekä päivittäisen toimintakyvyn tukemisen kuntouttavalla työotteella ja monipuolisella kuntouttavalla toiminnalla. Tarkoituksena on mahdollistaa asuminen ja selviytyminen mahdollisimman pitkään kodinomaisissa olosuhteissa.

Palvelut sisältävät asiakkaan tarpeen mukaisen hoidon ja huolenpidon, ateria-, vaatehuolto-, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut. Henkilöstö on paikalla aamu-ja ilta-aikaan. Myös kotihoidon tai turva-auttajan yökäynnit ovat mahdollisia. Palvelu ei sisällä vuokraa, lääkkeitä, henkilökohtaisia hygieniatarvikkeita ja hoitotarvikkeita sekä vaatteita tms. henkilökohtaisia tarvikkeita.

Lisätietoja palveluasumisesta saat Seniorineuvonta Ankkurista.

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettua palveluasumista järjestetään ikäihmisille, joilla on ympärivuorokautinen hoidon ja huolenpidon tarve, ja jotka eivät selviydy enää kotona kotihoidon enimmäisavun turvin eivätkä tarvitse terveyskeskussairaalahoitoa.

Tehostettu palveluasuminen sisältää asiakkaan hoivan ja hoidon, ateriat, siivouspalvelut, vaatehuollon sekä muut palvelut, kuten avustamisen asunnossa ja sen ulkopuolella. Palvelu ei sisällä vuokraa, lääkkeitä, henkilökohtaisia hygieniatarvikkeita ja hoitotarvikkeita sekä vaatteita tms. henkilökohtaisia tarvikkeita.

Lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen

Lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen tarkoittaa lyhyttä jaksoa ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköissä. Tavoitteena on tukea kotona selviytymistä ja siirtää pitkäaikaisen tehostetun palveluasumisen tai laitoshoidon tarvetta muun muassa äkillisen sairauden jälkeen.

Lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen sisältää toimintakykyä ylläpitävän ja kuntouttavan hoivan ja hoidon, ateriat, muut palvelut, kuten avustamisen asunnossa ja sen ulkopuolella, vuokran, vaatehuoltoon liittyvät asiat, siivouspalvelut ja -tarvikkeet sekä asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet. Lääkkeet ja henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet ja hoitotarvikkeet sekä vaatteet tms. henkilökohtaiset tarvikkeet eivät kuulu palveluun.

Palveluasumisen yksiköt

PTV-sisältö

Kultasiiven siirtymäkoti, Kontiolahti

Kultasiiven siirtymäkoti on väliaikaista asumispalvelua niille ikäihmisille, joiden kotona asuminen ei enää ole mahdollista kotihoidon palveluilla. Hoito ja hoiva ovat ympärivuorokautista. Siirtymäkodissa asukas odottaa pysyvää asumispalvelupaikkaa kunnes hän saa se jostakin hoivakodista. Siirtymäkodissa on 20 asukaspaikkaa.


Siirtymäkodissa hoiva ja huolenpito ovat ympärivuorokautista ja sisällöltään samanlaista kuin yleensä asumispalveluissa. Hoito toteutetaan asukkaan yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti kuntouttavalla työotteella asiakkaan omat voimavarat huomioiden. Päivittäinen perushoito sisältää myös virikkeellisyyttä ja mahdollisuuksia osallistua sosiaaliseen toimintaan. Tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa asukkaiden olemassa olevaa toimintakykyä. Erona on, ettei siirtymäkoti ole asukkaan pysyvä palveluasumisen paikka, vaan asukas siirtyy pysyvään hoivakotiin, kun sopiva pysyvä paikka asiakkaalle varmistuu. Siirtymäkodissa asukkaat ovat kahden hengen huoneissa, joten huoneen vuokra jakautuu kahden asukkaan kesken.


Siirtymäkotiin tullessaan asukas tuo mukanaan omat vaatteet, lääkkeet, käytössä olevat apu-välineet ja hygieniatarvikkeet. Huoneissa asukkaalle on valmiina kalusteina sänky patjoineen ja yöpöytä. Jokaisessa huoneessa on oma wc/ suihkutila. Siirtymäkodissa vuokrasopimus tehdään Kontiolahden kunnan kanssa.


Palvelun kieli: suomi.

Ikäihmisten palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Yhteystiedot Ikäihmisten palvelut Seniorineuvonta Ankkuri

Yhteystiedot

Seniorineuvonta Ankkuri
Puh. 013 330 2890
Soittoajat arkisin klo 8–16
Rauhankatu 1 A, Matti-talo, 80100 Joensuu
Asiointi vain ajanvarauksella.

seniorineuvonta.ankkuri(at)siunsote.fi

Hae henkilökunnan suoria yhteystietoja

Ikäihmisten palvelujen johdon yhteystiedot

somejako