Chat seniorineuvonta

Ikäihmiset iloinen mummo keinutuolissa

Ikäihmisten palvelut Palveluasuminen

Palveluasuminen on palveluasunnossa järjestettävää asumista ja palveluja henkilöille, jotka tarvitsevat soveltuvan asunnon, hoidon ja hoivan sekä päivittäisen toimintakyvyn tukemisen kuntouttavalla työotteella ja monipuolisella kuntouttavalla toiminnalla. Tarkoituksena on mahdollistaa asuminen ja selviytyminen mahdollisimman pitkään kodinomaisissa olosuhteissa.

Palvelut sisältävät asiakkaan tarpeen mukaisen hoidon ja huolenpidon, ateria-, vaatehuolto-, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut. Henkilöstö on paikalla aamu-ja ilta-aikaan. Myös kotihoidon tai turva-auttajan yökäynnit ovat mahdollisia. Palvelu ei sisällä vuokraa, lääkkeitä, henkilökohtaisia hygieniatarvikkeita ja hoitotarvikkeita sekä vaatteita tms. henkilökohtaisia tarvikkeita.

Lisätietoja palveluasumisesta saat Seniorineuvonta Ankkurista.

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettua palveluasumista järjestetään ikäihmisille, joilla on ympärivuorokautinen hoidon ja huolenpidon tarve, ja jotka eivät selviydy enää kotona kotihoidon enimmäisavun turvin eivätkä tarvitse terveyskeskussairaalahoitoa.

Tehostettu palveluasuminen sisältää asiakkaan hoivan ja hoidon, ateriat, siivouspalvelut, vaatehuollon sekä muut palvelut, kuten avustamisen asunnossa ja sen ulkopuolella. Palvelu ei sisällä vuokraa, lääkkeitä, henkilökohtaisia hygieniatarvikkeita ja hoitotarvikkeita sekä vaatteita tms. henkilökohtaisia tarvikkeita.

Lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen

Lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen tarkoittaa lyhyttä jaksoa ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköissä. Tavoitteena on tukea kotona selviytymistä ja siirtää pitkäaikaisen tehostetun palveluasumisen tai laitoshoidon tarvetta muun muassa äkillisen sairauden jälkeen.

Lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen sisältää toimintakykyä ylläpitävän ja kuntouttavan hoivan ja hoidon, ateriat, muut palvelut, kuten avustamisen asunnossa ja sen ulkopuolella, vuokran, vaatehuoltoon liittyvät asiat, siivouspalvelut ja -tarvikkeet sekä asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet. Lääkkeet ja henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet ja hoitotarvikkeet sekä vaatteet tms. henkilökohtaiset tarvikkeet eivät kuulu palveluun.

Palveluasumisen yksiköt

PTV-sisältö

Partalanmäki, Lieksa

Partalanmäellä on 84 ympärivuorokautista asukaspaikkaa. Huoneet ovat yhden hengen huoneita, pariskunnilla on mahdollisuus asua yhdessä. Huoneissa on palvelukodin puolesta sänky ja yksi lipasto, joten asukas voi halutessaan tuoda asuntoon haluamiaan tavaroita ja tekstiilejä.


Asukkaaksi palvelukotiin tullaan moniammatillisen tiimin arvioinnin kautta.


Asukkaiden hyvinvoinnista, hoidosta ja hoivasta vastaavat ammattitaitoiset lähihoitajat. Hoitoa ja hoivaa ohjaa voimavaralähtöinen työote ja asukkaiden yksilölliset tarpeet. Toiminnassa pyritään yhteisöllisyyteen. Jokaiselle asukkaalle määritellään oma hoitaja, joka huolehtii yhteistyössä toisten hoitajien kanssa asukkaan ohjauksesta ja neuvonnasta ja yhteydenpidosta omaisiin.


Asukas maksaa palvelukodilla asunnon vuokran (mahdollisuus saada Kelalta asumistukea), tulojen mukainen hoitomaksu (kattaa hoidon, hoivan, vaatehuollon, siivouksen), ateriamaksun (Siun sote määrittää, sisältää viisi ateriaa päivässä), lääkkeet (käytössä pääasiassa apteekkijakelu) ja muut henkilökohtaiset menot (esim. parturi, jalkahoito, vaatteet).


Partalanmäellä toimii yksityisiä palveluntuottajia, joilta voidaan ostaa muun muassa parturi-kampaamo palveluja.


Palvelukodilla järjestetään kausijuhlia (esim. joulu, pääsiäinen, juhannus).

Palvelun kieli: suomi.

Ikäihmisten palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Yhteystiedot Ikäihmisten palvelut Seniorineuvonta Ankkuri

Yhteystiedot

Seniorineuvonta Ankkuri
Puh. 013 330 2890
Soittoajat arkisin klo 8–16
Rauhankatu 1 A, Matti-talo, 80100 Joensuu
Asiointi vain ajanvarauksella.

seniorineuvonta.ankkuri(at)siunsote.fi

Hae henkilökunnan suoria yhteystietoja

Ikäihmisten palvelujen johdon yhteystiedot

somejako