Navigaatiovalikko

Päivystys pääkuva

Päivystys

Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112. Jos et voi soittaa, ota yhteys tekstiviestillä hätäkeskukseen Pohjois-Karjalan alueella puh. 040 751 7816.

Äkillisissä sairaustapauksissa ja tapaturmissa soita terveysasemalle tai maksuttomaan Päivystysapu 116 117 -palveluun. Päivystysavun numero palvelee vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden. Halutessasi voit jättää takaisinsoittopyynnön.

Ensiapua vaativissa tilanteissa voit tulla terveysasemalle tai keskussairaalan yhteispäivystykseen soittamatta etukäteen.

Päivystys iltaisin, öisin ja viikonloppuisin

Ennen hakeutumista päivystykseen soita aina ensin maksuttomaan Päivystysapu 116 117 -palveluun. Kokeneet sairaanhoitajamme arvioivat puhelimitse tarvettasi päivystykselliseen hoitoon ja ohjeistavat tarvittaessa saapumaan päivystykseen. Jos tilanteesi ei vaadi välitöntä hoitoa, he ohjaavat sinut oikeaan paikkaan tarvitsemasi hoidon mukaisesti.

Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystys on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille ja loukkaantuneille, joiden

  • tulee saada hoito viimeistään vuorokauden kuluessa sairastumisesta ja
  • hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa tai
  • henki on uhattuna.

Yöaikaan tulee ottaa yhteyttä vain sellaisissa päivystyksellisissä terveysongelmissa, jotka eivät voi odottaa aamuun.

Toimintaohje kuulovammaisille: Kuinka otetaan yhteys Päivystysapuun?

Mikäli puhelimessa asiointi on mahdotonta, voit laittaa tekstiviestin numeroon 050 364 3980. Viestiin vastataan mahdollisimman pian. Palvelu toimii vuoden jokaisena päivänä vuorokauden ympäri. Palvelu on tarkoitettu vain kuulovammaisille.

Omaisten tiedustelut sairaalassa olevista potilaista

Päivystyksessä olevat potilaat puh. 013 330 3748. Mikäli emme pysty heti vastaamaan puheluusi, odotathan hetken ja soitat uudestaan samaan numeroon. Päivystysosastolla olevat potilaat puh. 013 330 1267.

Tiedustelut muualla sairaalassa olevista potilaista puhelinvaihteen puh. 013 3300 kautta tai suoraan osastojen numeroihin.

Saapumisohjeet yhteispäivystykseen

Saapumisohjeet yhteispäivystykseen

Yhteispäivystys sijaitsee Pohjois-Karjalan keskussairaalassa, J2-talon katutasossa, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu. Myös synnyttäjät ilmoittautuvat yhteispäivystyksessä, josta heidät ohjataan eteenpäin synnytyssaliin. Seuraa opasteita Tikkamäentieltä.

Yhteispäivystyksessä potilaan luona voi vierailla 1–2 henkilöä kerrallaan. Vierailuaika on maksimissaan noin 10 minuuttia. Voimme henkilökunnan harkinnan mukaan poiketa vierailukäytänteistä esimerkiksi kehitysvammaisen tai rauhattoman muistisairaan potilaan kohdalla. Tällöinkin yleensä yksi saattaja riittää, kuten myös lapsipotilaalle. Kiitos yhteistyöstäsi!

Yhteispäivystys Pohjois-Karjalan keskussairaalan J2-talon katutasossa Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu.

Yhteystiedot

Palvelunumero Liperin terveysasema

* Soita omalle yhteyshenkilöllesi ja jätä takaisinsoittopyyntö.

* Jos sinulla ei ole vielä omaa yhteyshenkilöä tai hänen numeroaan, soita tähän terveysaseman palvelunumeroon.


Numerosta voi varata sekä kiireellisen että kiireettömän vastaanottoajan lääkärille tai hoitajalle. Palvelunumerosta saa myös neuvontaa ja hoidon tarpeen arviointia, lisäksi sieltä voi tiedustella laboratorio-, röntgen- ja Marevan-hoidon vastauksia.


Voit jättää terveysasemalle takaisinsoittopyynnön, ja sinulle soitetaan takaisin saman arkipäivän aikana. Jos et halua jättää takaisinsoittopyyntöä tai asiasi on kiireellinen, jää linjalle odottamaan, kunnes puheluusi vastataan.


Kiireettömissä asioissa suositellaan soittamaan vasta klo 10 jälkeen.


Päivystysasiassa soita Päivystysapu 116 117 -palveluun, jos oma terveysasema on kiinni. Ensisijainen asiointipaikka on aina oma terveysasema ja hätätilanteissa soitetaan yleiseen hätänumeroon 112.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Lääkäripäivystys

Yhteystiedot

  • Aukioloajat
    • Maanantai—Perjantai 8.00—16.00

Päivystysavun banneri

Pitäisikö lähteä päivystykseen? Soita ensin 116 117

päivystystalo linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

päivystystalo.fi

Myrkytystietokeskus

Myrkytystietokeskuksen numero 0800 147 111

somejako