Ortopedia ja käsikirurgia pääkuva

Ortopedia ja käsikirurgia

Tutkimme ja hoidamme tuki- ja liikuntaelinten vammoja ja sairauksia. Hoidamme sinua yksilöllisesti yhteistyössä lääkäreiden, hoitajien, fysioterapeuttien ja toimintaterapeuttien kanssa.

Tavallisimpia tutkimuksia ovat röntgen-, tietokone- ja magneettikuvaukset. Hermojen toimintaa selvitetään ENMG- eli hermoratatutkimuksella.

Tyypillisiä ortopedisiä leikkauksia ovat polven, lonkan ja olkapään tekonivelleikkaukset sekä selkäleikkaukset. Teemme myös neurokirurgisia kaularankaleikkauksia. Käsikirurgiaan kuuluvat käden, ranteen ja kyynärpään leikkausta vaativat vaivat. Leikkaustoiminta on ennalta hyvin suunniteltua.

Tapaturmissa syntyneitä vammoja hoidamme mm. murtumien korjausleikkauksilla ja kipsauksilla.

Kirurgian klinikka

Hoito toteutuu sairaalamme kirurgian klinikassa, johon kuuluvat kirurgian poliklinikka, LEIKO- eli leikkaukseen kotoa -yksikkö, leikkaus- ja anestesiayksikkö, päiväkirurginen yksikkö ja vuodeosasto.

Päiväkirurgia

Päiväkirurgisesti teemme pääsääntöisesti ortopediset ja käsikirurgiset tähystysleikkaukset, jalkaterän ja käden alueen leikkaukset. Potilas saapuu sairaalaan toimenpidepäivän aamuna tai aamupäivällä ja pääsee kotiin seurannan ja kotihoito-ohjauksen jälkeen saman päivän aikana. Osa potilaista yöpyy päiväkirurgian yksikössä ja kotiutuu leikkauksen jälkeisenä aamuna.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolle tarvitset lääkärin lähetteen. Useimmat tapaturman saaneet potilaat tulevat sairaalaan päivystyksellisesti. Palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Ennen hakeutumista päivystykseen soita aina ensin Päivystysapuun. Vakavissa tapaturmissa ota yhteys hätänumeroon 112.

Tuki- ja liikuntaelinvaivoissa ota ensisijaisesti yhteyttä oman alueesi terveysasemaan, josta saat tarvittaessa lähetteen erikoissairaanhoitoon.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan keskussairaala

Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Keskussairaalasta löytyvät kaikki tärkeimmät erikoisalat avosydänkirurgiaa ja neurokirurgiaa lukuun ottamatta.


Pääsisäänkäynti muuttunut väliaikaisesti

Pääsisäänkäynti on siirtynyt peruskorjauksen ajaksi H-siipeen sairaalan sisäpihalle, Tikkarinteen puolelle.

Jos saavut autolla, pysäköi parkkihalliin, josta on opasteet väliaikaiselle sisäänkäynnille. H-siiven sisäänkäynnin edessä on lyhyeen pysäköimiseen tarkoitettuja paikkoja saattoliikenteelle.


Päivystyksen sisäänkäyntiin peruskorjaus ei vaikuta. J-rakennuksessa olevan päivystyksen sisäänkäynnin kautta saapuvat päivystyspotilaiden lisäksi synnyttäjät ja lastenkeskuksen asiakkaat, kuten tähänkin saakka.


Asiakaspysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee heti sairaalan sisääntulotien vasemmalla puolella. Sairaalan alueella on muutamia pysäköintipaikkoja myös ulkoalueilla. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen edessä on 30 minuutin pysäköintipaikkoja saatto- ja hakuliikenteelle. Sairaalan alueella pysäköinti on pääasiassa maksullista. Alueella on vain muutama maksuton kiekkopaikka ja koko alue on pysäköinnin valvonnan piirissä. Invalidipaikkoja on ulkoalueilla muun muassa pääsisäänkäynnin luona sekä pysäköintitalon 2. kerroksessa.


Pääaulassa on odotustilaa, ilmoittautumispiste ja vahtimestarien neuvonta/infopiste.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Plastiikka- ja yleiskirurgiset palvelut
Kirurgian poliklinikka, A-talo, E-siipi, 1. kerros. Osasto 2B, B-siipi, 2. kerros. Osasto 4K, K-talo, 4. kerros. Anestesia- ja leikkausosasto, A-talo, E-siipi, 2. kerros. Päiväkirurgia, käynti Tikkarinteen puolelta, G-siipi, 1. kerros.

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Keskussairaalan puhelinpalvelu

Keskussairaalan puhelinpalvelu

Pohjois-Karjalan keskussairaalan ajanvarauksiin ja lähetteisiin liittyvät kysymykset arkisin klo 7.30–15.30
Puh. 013 330 2345

Päivystysavun banneri

Pitäisikö lähteä päivystykseen? Soita ensin 116 117

Leikkaukseen terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän leikkaukseen.fi logo.

Kivunhallintatalo terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän kivunhallintalon logo.

somejako