Ortopedia ja käsikirurgia pääkuva

Ortopedia ja käsikirurgia

Tutkimme ja hoidamme tuki- ja liikuntaelinten vammoja ja sairauksia. Hoidamme sinua yksilöllisesti yhteistyössä lääkäreiden, hoitajien, fysioterapeuttien ja toimintaterapeuttien kanssa.

Tavallisimpia tutkimuksia ovat röntgen-, tietokone- ja magneettikuvaukset. Hermojen toimintaa selvitetään ENMG- eli hermoratatutkimuksella.

Tyypillisiä ortopedisiä leikkauksia ovat polven, lonkan ja olkapään tekonivelleikkaukset sekä selkäleikkaukset. Teemme myös neurokirurgisia kaularankaleikkauksia. Käsikirurgiaan kuuluvat käden, ranteen ja kyynärpään leikkausta vaativat vaivat. Leikkaustoiminta on ennalta hyvin suunniteltua.

Tapaturmissa syntyneitä vammoja hoidamme mm. murtumien korjausleikkauksilla ja kipsauksilla.

Kirurgian klinikka

Hoito toteutuu sairaalamme kirurgian klinikassa, johon kuuluvat kirurgian poliklinikka, LEIKO- eli leikkaukseen kotoa -yksikkö, leikkaus- ja anestesiayksikkö, päiväkirurginen yksikkö ja vuodeosasto.

Päiväkirurgia

Päiväkirurgisesti teemme pääsääntöisesti ortopediset ja käsikirurgiset tähystysleikkaukset, jalkaterän ja käden alueen leikkaukset. Potilas saapuu sairaalaan toimenpidepäivän aamuna tai aamupäivällä ja pääsee kotiin seurannan ja kotihoito-ohjauksen jälkeen saman päivän aikana. Osa potilaista yöpyy päiväkirurgian yksikössä ja kotiutuu leikkauksen jälkeisenä aamuna.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolle tarvitset lääkärin lähetteen. Useimmat tapaturman saaneet potilaat tulevat sairaalaan päivystyksellisesti. Palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Ennen hakeutumista päivystykseen soita aina ensin Päivystysapuun. Vakavissa tapaturmissa ota yhteys hätänumeroon 112.

Tuki- ja liikuntaelinvaivoissa ota ensisijaisesti yhteyttä oman alueesi terveysasemaan, josta saat tarvittaessa lähetteen erikoissairaanhoitoon.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi
  • Kirurgian poliklinikka
  • Hoidollinen neuvonta liittyen seuraaviin erikoisaloihin: ortopedia ja käsikirurgia, plastiikkakirurgia, urologia ja verisuonikirurgia.
    • Maanantai—Perjantai 8.00—10.00 ja 12.00—14.00

Palvelupaikat

  • Pohjois-Karjalan keskussairaala
  • Tikkamäentie 16
  • 80210 Joensuu  • Kirurgian poliklinikka, A-talo, 1. kerros. Osasto 2B, B-siipi, 2. kerros. Osasto 4K, K-talo, 4. kerros. Anestesia- ja leikkausosasto, A-talo, E-siipi, 2. kerros. Päiväkirurgia, käynti Tikkarinteen puolelta, G-siipi, 1. kerros.
Verkkoasiointi

Päivystysavun banneri

Pitäisikö lähteä päivystykseen? Soita ensin 116 117

Leikkaukseen terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän leikkaukseen.fi logo.

Kivunhallintatalo terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän kivunhallintalon logo.

somejako