Terveysasemien vastaanotot kuva

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa terveydenhuollon palveluja Siun soten alueella sijaitsevien toisen asteen ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Palvelut on tarkoitettu opintotukeen oikeutetuissa koulutuksissa opiskeleville, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Yliopisto-opiskelijoiden terveyden- ja sairaanhoidosta vastaa YTHS eli Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö.

Maksuttomat terveystarkastukset ja rokotukset

Opiskelujen aikana sinulle tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan terveystarkastukseen. Voit myös itse varata ajan terveystarkastukseen tai opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen sekä rokotuksiin liittyvissä asioissa. Opiskeluterveydenhuollossa tietojasi ja kertomaasi käsitellään luottamuksellisesti.

Opiskelijoiden tehoste-, influenssa- ja matkailijanrokotukset hoidetaan opiskeluterveydenhuollossa. Työharjoittelussa tartuntavaaraan joutuvat opiskelijat saavat hepatiitti B-rokotuksen maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa.

Palvelut ovat maksuttomia kaikille opiskelijoille. Täysi-ikäiset opiskelijat maksavat rokotusohjelmaan kuulumattomien rokotusten käyntimaksun ja normaalit terveyskeskusmaksut.

Opiskelijan sairastuminen ja tapaturmat

Siun soten alueella asuva opiskelija voi asioida oman terveysaseman akuuttivastaanotolla kiireellisissä ja kiireettömissä sairauksissa.

Ulkopaikkakuntalaisen opiskelijan kiireelliset sairaudet hoidetaan terveysasemien vastaanotoilla. Kiireettömissä asioissa opiskelija voi ottaa yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon.

Sairauslomatodistuksen saa tarvittaessa terveysaseman vastaanotolta.

Tapaturmissa voi hakeutua lähimmän terveysaseman akuuttivastaanotolle.

Lääkärin vastaanottokäynnistä peritään 18 vuotta täyttäneeltä terveyskeskusmaksu kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä ajasta peritään voimassa oleva peruutusmaksu. Lääkärin vastaanottoaika on peruttava viimeistään edeltävänä päivänä tai jos vastaanottopaikka ei ole silloin avoinna, samana päivänä klo 9.00 mennessä.

Opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot löytyvät oppilaitosten tai YTHS:n verkkosivuilta.

Yhteystiedot

Yhteiskoulun lukio

Joensuun yhteiskoulun lukio on Pohjois-Karjalan suurin päivälukio moderneine tiloineen ja oppimisympäristöineen.


Lukiossa kohtaavat Papinkadulle 1912 valmistunut arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelema ja arkkitehti Einari Teräsvirran 1950-luvun lopulla täydentämä vanha jo peruskorjattu rakennus ja arkkitehti Pasi Siistosen 2013 suunnittelema, kesällä 2015 valmistunut uudisrakennus.


Lukiorakennuksemme sisältää modernien luokkatilojen lisäksi mm. hienon discopallolla, värivaloilla ja viimeisimmällä ääni- ja kuvateknologialla varustetun ruokala-aula Masuunin, erinomaisen täydellisyyttä hipovan kuvataideateljeen, iltaharjoittelutilan bändeille, uutuuttaan hohtavan suuren kuntosalin sekä mediateekin, opiskelijoiden oman olohuoneen PS4 peleineen, virtuaalitodellisuus- ja drone-järjestelmiä, suihkulähteen, amfiteatterimaisia aula- ja pelitiloja sekä erilaisia pienryhmätiloja.


Kaikki opetus- ja taukotilat on varustettu viimeisimmällä teknologialla ja opiskelija toimii aktiivisesti erilaisissa virtuaaliympäristöissä käyttäen hyväkseen mm. uusinta mobiilitekniikkaa. Sähköistyvät yo-kirjoitukset on huomioitu lukiossamme jo sen rakennusvaiheessa.

Palvelun kieli: suomi.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Varaa aika verkossa Verkkoajanvaraus

Esitietolomake opiskeluterveydenhuoltoon

Esitietolomake

Täytä opiskeluterveydenhuollon esitietolomake Medinet-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla.

Medinet-terveyspalvelu

Siun soten terveysasemat Yhteystiedot

Siun soten terveysasemat

Lisää palveluja koululaisten ja opiskelijoiden palvelut

Nuorten yhdistykset linkki

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

jelli.fi

somejako