Terveysasemien vastaanotot kuva

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa terveydenhuollon palveluja Siun soten alueella sijaitsevien toisen asteen ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Palvelut on tarkoitettu opintotukeen oikeutetuissa koulutuksissa opiskeleville, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Tavoitteena on tukea opiskelijaa opiskelukyvyn ylläpitämisessä, omahoidossa, elämän hallinnassa sekä terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämisessä ja saavuttamisessa.

Opiskeluterveydenhuollossa tietojasi käsitellään luottamuksellisesti.

Yliopiston ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden terveyden- ja sairaanhoidosta vastaa YTHS eli Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö.

Maksuttomat terveystapaamiset ja rokotukset

Opiskelujen aikana sinulle tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan terveystapaamiseen. Voit myös itse varata ajan terveystapaamiseen tai opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen sekä rokotuksiin liittyvissä asioissa.

Opiskelijan sairastuminen ja tapaturmat

Siun soten alueella asuva opiskelija voi asioida terveysasemalla kiireellisissä ja kiireettömissä sairauksissa. Palvelu on maksullinen.

 

Opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot löytyvät oppilaitosten tai YTHS:n verkkosivuilta.

Yhteystiedot

Joensuu, nuorten tiimin ohjaus- ja neuvontapuhelin

Ohjaus- ja neuvontapuhelin palvelee nuoria, heidän vanhempia ja yhteistyökumppaneita. Yhteyttä voi ottaa nuoren arjen sujumiseen ja ihmissuhteisiin tai nuoren mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvissä huolissa. Akuuteissa ja päivystysluontoisissa huolissa tulee ottaa yhteyttä nuorten tehostettuun avohuoltoon.

Nuorten tiimi tarjoaa Joensuulaisille (paitsi Eno, Kiihtelysvaara ja Tuupovaara) 13–18-vuotiaille nuorille tukea elämänhallintaan ja arjen sujumiseen, ihmissuhde- ja vuorovaikutusasioihin, kasvuun ja kehitykseen liittyviin haasteisiin, mielenterveydellisiin asioihin, kuntoutus- ja terapiatarpeen arviointiin sekä sopivien ja tarpeenmukaisten palvelujen löytämiseen.

Palvelun kieli: suomi.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

Yhteystiedot

  • Aukioloajat
    • Maanantai—Torstai 12.00—13.00

Varaa aika verkossa Verkkoajanvaraus

Esitietolomake opiskeluterveydenhuoltoon

Esitietolomake

Täytä opiskeluterveydenhuollon esitietolomake Medinet-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla.

Medinet-terveyspalvelu

Siun soten terveysasemat Yhteystiedot

Siun soten terveysasemat

Lisää palveluja koululaisten ja opiskelijoiden palvelut

Nosto Sekasin chat

Sekasin-chat

Sekasin-chat (sekasin.fi)

Sekasin-chat on nuorille suunnattu palvelu. Chat palvelee arkisin 9–24 ja viikonloppuisin 15–24.

Chatin toiminnan ylläpitämisestä vastaa Sekasin Kollektiivi. Sekasin Kollektiivi on MIELI Suomen Mielenterveys ry:n, Suomen Punaisen Ristin, Setlementtiliiton ja SOS-Lapsikylän koordinoima yhteenliittymä.

Nuorten yhdistykset linkki

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

jelli.fi

somejako