Omahoito

Omahoito

Omahoito on omasta hyvinvoinnista huolehtimista ja sairauksien ennaltaehkäisyä ja hoitoa.

Omahoito-oppaaseen "Terveeksi kotikonstein" on koottu tavallisimpien kotona hoidettavien sairauksien ja niiden oireiden sekä tapaturmien omahoito-ohjeita.

Terveyskirjasto on valtakunnallinen Lääkäriseura Duodecimin ylläpitämä sivusto, joka tarjoaa luotettavaa tietoa yleisimpien sairauksien hoidosta. Hakusanojen avulla löydät perustiedot hakemastasi sairaudesta ja tiedon siitä, milloin pitää hakeutua lääkäriin.

Terveyskirjaston 100 kysymystä lastenlääkärille -kirjassa käsitellään tavallisimpia lasten sairauksia ja kysymyksiä, jotka usein tulevat esille lastenlääkärin vastaanotolla. Hyvää tietoa löytyy myös lääkeoppaastalaboratoriotutkimusten tulkinta-sivustolta ja ensiapuoppaasta.

Käypä hoito -sivujen potilasversioissa on kerrottu yleiskielellä eri sairauksien oireista ja hoidosta. Ne eivät korvaa lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen arviota yksittäisen potilaan hoidosta, mutta auttavat toteuttamaan omahoitoa silloin kuin se on mahdollista.

Omahoitoa verkossa

Medinet-terveyspalvelussa Siun soten asiakas voi seurata ja päivittää terveystietojaan.

Semppi-sivuilta tietoa terveydestä, vinkkejä parempiin elämäntapoihin sekä omahoitopisteiden yhteystiedot.

Terveeksi kotikonstein -opas (pdf)

Terveyskyla.fi
Terveyskylä.fi on verkkosivusto, josta löytyy tietoa useista eri sairauksista ja niiden hoidosta. Sivustolta löytyy oppaita omahoitoon, testejä ja oirenavigaattoreita, jotka auttavat arvioimaan omaa tilannetta.

Mielenterveystalo.fi
Mielenterveystalosta löydät tietoa, omahoito-ohjelmia, oppaita, oirenavigaattoreita sekä palveluhakuja.

Siun soten terveysasemat Yhteystiedot

Siun soten terveysasemat

somejako