Munuaissairauksien kuvituskuva

Munuaissairaudet eli nefrologia

Nefrologian eli munuaissairauksien palvelut

Tutkimme ja hoidamme munuaissairauksia ja munuaisten vajaatoimintaa sairastavia sekä munuaisensiirron saaneita potilaita. Tavallisimpia munuaisten vajaatoiminnan aiheuttajia ovat diabetes, korkea verenpainetauti, verisuonten kalkkeutuminen, verisuonten ja munuaisten tulehdustaudit ja perinnölliset munuaissairaudet.

Munuaisten vajaatoimintaa seurataan laboratoriokokeilla. Tutkimuksiin voi kuulua radiologisia tutkimuksia.

Munuaissairauksia hoidetaan lääkehoidolla ja ruokavaliolla. Vaikeaa munuaisten vajaatoimintaa hoidetaan dialyysi- eli keinomunuaishoidolla ja munuaisen siirrolla.

Hemodialyysihoidot tehdään dialyysiosastolla, jossa on myös kotihemodialyysin opetus. Vatsakalvo- eli peritoneaalidialyysipotilaiden opetus tapahtuu sisätautien vuodeosastolla, jonka jälkeen hoito jatkuu kotona. Peritoneaalidialyysi- ja kotihemodialyysipotilaiden kontrollikäynnit sovitaan poliklinikalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Tutkimuksiin ja hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen. Palvelu on maksullinen.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan keskussairaala

Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Keskussairaalasta löytyvät kaikki tärkeimmät erikoisalat avosydänkirurgiaa ja neurokirurgiaa lukuun ottamatta.


Pääsisäänkäynti muuttunut väliaikaisesti

Pääsisäänkäynti on siirtynyt peruskorjauksen ajaksi H-siipeen sairaalan sisäpihalle, Tikkarinteen puolelle.

Jos saavut autolla, pysäköi parkkihalliin, josta on opasteet väliaikaiselle sisäänkäynnille. H-siiven sisäänkäynnin edessä on lyhyeen pysäköimiseen tarkoitettuja paikkoja saattoliikenteelle.


Päivystyksen sisäänkäyntiin peruskorjaus ei vaikuta. J-rakennuksessa olevan päivystyksen sisäänkäynnin kautta saapuvat päivystyspotilaiden lisäksi synnyttäjät ja lastenkeskuksen asiakkaat, kuten tähänkin saakka.


Asiakaspysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee heti sairaalan sisääntulotien vasemmalla puolella. Sairaalan alueella on muutamia pysäköintipaikkoja myös ulkoalueilla. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen edessä on 30 minuutin pysäköintipaikkoja saatto- ja hakuliikenteelle. Sairaalan alueella pysäköinti on pääasiassa maksullista. Alueella on vain muutama maksuton kiekkopaikka ja koko alue on pysäköinnin valvonnan piirissä. Invalidipaikkoja on ulkoalueilla muun muassa pääsisäänkäynnin luona sekä pysäköintitalon 2. kerroksessa.


Pääaulassa on odotustilaa, ilmoittautumispiste ja vahtimestarien neuvonta/infopiste.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Munuaissairauksien palvelut
Nefrologian poliklinikka, A-talo, 6. kerros, vastaanotot ma ja pe. Ilmoittautuminen 1. kerroksen pääaulassa. Munuaiskeskus osasto 3K, K-talo 3. kerros: Hemodialyysi ja Pre/PD poliklinikka Osasto 3K, K-talo, 3. kerros.

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Varaa aika näytteenottoon Laboratorio

Keskussairaalan puhelinpalvelu

Keskussairaalan puhelinpalvelu

Pohjois-Karjalan keskussairaalan ajanvarauksiin ja lähetteisiin liittyvät kysymykset arkisin klo 7.30–15.30
Puh. 013 330 2345

Munuaissairausien terveyskylälinkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

tereyskylän munuaistalon logo.

Elinsiirtotalolinkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

terveyskylän elinsiirtotalon logo.

somejako