Navigaatiovalikko

Ei ole mitään sivuja, mitä näytetään nykyisellä tasolla.

Psykiatrinen päivystys kuva

Lastenpsykiatria

Lastenpsykiatrian palveluja saatetaan tarvita, kun lapsi on vakavasti masentunut, itsetuhoinen, väkivaltainen, vaikeassa kriisitilanteessa tai psykoottinen. Vauvaperheyksikössä hoidetaan varhaisen vuorovaikutuksen häiriöitä. Palvelut on tarkoitettu 0–13-vuotiaille lapsille.

Lastenpsykiatrian palveluja ovat tutkimus, hoito ja kuntoutus. Hoitoon osallistuvat lapsen lisäksi aina vanhemmat ja muut läheiset. Palveluja tarjoamme lastenpsykiatrian poliklinikalla, osastolla, lapsen kotona, koulussa tai päiväkodissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen. Tietyissä tilanteissa lasten tehostettuun avohoitoon voidaan ottaa ilman lähetettä.

Poliklinikkakäynnit ovat maksuttomia. Osastohoito on maksullista.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan keskussairaala

Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Keskussairaalasta löytyvät kaikki tärkeimmät erikoisalat avosydänkirurgiaa ja neurokirurgiaa lukuun ottamatta.


Pääsisäänkäynti muuttunut väliaikaisesti

Pääsisäänkäynti on siirtynyt peruskorjauksen ajaksi H-siipeen sairaalan sisäpihalle, Tikkarinteen puolelle.

Jos saavut autolla, pysäköi parkkihalliin, josta on opasteet väliaikaiselle sisäänkäynnille. H-siiven sisäänkäynnin edessä on lyhyeen pysäköimiseen tarkoitettuja paikkoja saattoliikenteelle.


Päivystyksen sisäänkäyntiin peruskorjaus ei vaikuta. J-rakennuksessa olevan päivystyksen sisäänkäynnin kautta saapuvat päivystyspotilaiden lisäksi synnyttäjät ja lastenkeskuksen asiakkaat, kuten tähänkin saakka.


Asiakaspysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee heti sairaalan sisääntulotien vasemmalla puolella. Sairaalan alueella on muutamia pysäköintipaikkoja myös ulkoalueilla. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen edessä on 30 minuutin pysäköintipaikkoja saatto- ja hakuliikenteelle. Sairaalan alueella pysäköinti on pääasiassa maksullista. Alueella on vain muutama maksuton kiekkopaikka ja koko alue on pysäköinnin valvonnan piirissä. Invalidipaikkoja on ulkoalueilla muun muassa pääsisäänkäynnin luona sekä pysäköintitalon 2. kerroksessa.


Pääaulassa on odotustilaa, ilmoittautumispiste ja vahtimestarien neuvonta/infopiste.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Lastenpsykiatrian palvelut
lastenpsykiatrian osasto 15, L-talo 2. kerros lastenpsykiatrian poliklinikka, L-talo 1. kerros

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Yhteystiedot lasten psykiatrinen päivystys

Yhteystiedot

Lastenpsykiatrian tehostettu avohoito
Puh. 013 330 3419
ma–to klo 8–16, pe klo 8–15.30

Lasten mielenterveystalon linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

mielenterveysyhdistykset linkki

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

jelli.fi

somejako