Lasten ja nuorten sairaudet

Lasten ja nuorten sairaudet

Tutkimme ja hoidamme erilaisia lasten ja nuorten sairauksia. Potilaillamme on esimerkiksi diabetes, astma, voimakasoireinen allergia, sydänsairaus, suolistosairaus, kasvuun, kehitykseen tai hormonitoimintaan liittyvä häiriö, reuma, verisairaus, syöpä tai infektiosairaus.

Hoito on kokonaisvaltaista ja huomioimme koko perheen. Hoidon onnistumiseksi teemme yhteistyötä useiden eri asiantuntijoiden kanssa.

Lastenkeskus

Hoidamme lapsia ja nuoria keskussairaalan lastenkeskuksessa, johon kuuluvat osastotoiminnot, lasten- ja nuortentautien poliklinikka, lastenkirurgian poliklinikka, lastenneurologian poliklinikka ja päiväsairaala sekä kotiin vietävä hoitotyö.

Lastenkeskuksen kuntoutusohjaajat tekevät kotikäyntejä, joilla he auttavat vanhempia tukemaan sairaan tai vammaisen lapsen normaalia kasvua ja kehitystä. Kuntoutusohjaajat toimivat yhdyshenkilönä muun muassa neuvolan, sairaalan, Kelan, kotipalvelun ja päivähoidon kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen oman alueesi terveysasemalta, neuvolasta, kouluterveydenhuollosta, yksityiseltä palveluntarjoajalta, toisesta erikoissairaanhoidon yksiköstä tai toisesta sairaanhoitopiiristä. Palvelu on maksullinen.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan keskussairaala

Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Keskussairaalasta löytyvät kaikki tärkeimmät erikoisalat avosydänkirurgiaa ja neurokirurgiaa lukuun ottamatta.


Pääsisäänkäynti muuttunut väliaikaisesti

Pääsisäänkäynti on siirtynyt peruskorjauksen ajaksi H-siipeen sairaalan sisäpihalle, Tikkarinteen puolelle.

Jos saavut autolla, pysäköi parkkihalliin, josta on opasteet väliaikaiselle sisäänkäynnille. H-siiven sisäänkäynnin edessä on lyhyeen pysäköimiseen tarkoitettuja paikkoja saattoliikenteelle.


Päivystyksen sisäänkäyntiin peruskorjaus ei vaikuta. J-rakennuksessa olevan päivystyksen sisäänkäynnin kautta saapuvat päivystyspotilaiden lisäksi synnyttäjät ja lastenkeskuksen asiakkaat, kuten tähänkin saakka.


Asiakaspysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee heti sairaalan sisääntulotien vasemmalla puolella. Sairaalan alueella on muutamia pysäköintipaikkoja myös ulkoalueilla. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen edessä on 30 minuutin pysäköintipaikkoja saatto- ja hakuliikenteelle. Sairaalan alueella pysäköinti on pääasiassa maksullista. Alueella on vain muutama maksuton kiekkopaikka ja koko alue on pysäköinnin valvonnan piirissä. Invalidipaikkoja on ulkoalueilla muun muassa pääsisäänkäynnin luona sekä pysäköintitalon 2. kerroksessa.


Pääaulassa on odotustilaa, ilmoittautumispiste ja vahtimestarien neuvonta/infopiste.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Lasten- ja nuortentautien palvelut
Lasten ja nuorten sekä lastenkirurgian poliklinikka, J2-talo, 2. ja 3.kerros. Poliklinikka Ahti sijaitsee 2. kerroksessa, kaikkien ilmoittautuminen tässä kerroksessa. Poliklinikka Vellamo sijaitsee 3. kerroksessa. Lastenneurologian poliklinikka, A-talo, 7. kerros. Lasten- ja nuorten vuodeosasto Tapio, J2-talo, 3. kerros Lasten- ja nuorten vuodeosasto Lemminkäinen, J2-talo, 3. kerros Vastasyntyneiden teho- ja valvontaosasto Ilmatar, J2-talo, 3. kerros

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Keskussairaalan puhelinpalvelu

Keskussairaalan puhelinpalvelu

Pohjois-Karjalan keskussairaalan ajanvarauksiin ja lähetteisiin liittyvät kysymykset arkisin klo 7.30–15.30
Puh. 013 330 2345

Lastentalon linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän lastentalon logo.

Lasten ja nuorten sairaudet lisää palveluja linkit

somejako