Korvapoli pääkuva

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on korva- ja kurkkusairauksia, vaativia nenä- ja sivuonteloiden sairauksia, allergioita ja työperäistä nuhaa, puhe- ja ääniongelmia sekä pään ja kaulan alueen syöpiä.

Valtaosa potilaiden vaivoista voidaan hoitaa poliklinikallamme, joka toimii ajanvarauksella. Tavallisimmat syyt päivystyskäynteihin ovat nielupaiseet, nenäverenvuodot ja huimausoireet.

Yleisimpiä leikkaushoitoa vaativia sairauksia ovat nielu- ja kitarisan sekä nenän sivuonteloiden tulehdussairaudet, pään ja kaulan alueen ihomuutokset sekä kirurgisesti hoidettavat korvasairaudet. Suurin osa leikkauksista tehdään päiväkirurgisesti, jolloin potilas tulee sairaalaan leikkauspäivänä ja kotiutuu saman päivän kuluessa.

Kuulokeskus

Lasten ja aikuisten kuulo- ja huimaustutkimukset ja kuulonkuntoutus tehdään kuulokeskuksessa. Kuulokeskus palvelee kuulokojesovituksissa sekä korvakappaleisiin ja apuvälineisiin liittyvissä asioissa. Järjestämme kuulolaitetta käyttäville aikuisille ja lapsille ja heidän perheilleen sopeutumisvalmennuskursseja.

Kuulovammaisten kuntoutusohjaajien yhteystiedot löydät kuntoutusohjauspalvelun sivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen. Jos sinulla on kuulokoje, voit olla yhteydessä suoraan kuulokeskukseen.

Kuulonkuntoutus on maksutonta. Muilta osin palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Äkillisissä sairaustilanteissa ole yhteydessä Päivystysapuun. Muissa terveyteen liittyvissä tilanteissa ota ensisijaisesti yhteyttä omalle terveysasemallesi, jossa sinut voidaan ohjata perustutkimuksiin ja tarvittaessa laatia lähete erikoissairaanhoitoon.

Hoidossamme olevat potilaat voivat olla tarvittaessa suoraan yhteydessä poliklinikkaamme esimerkiksi leikkauksen jälkeisen verenvuodon vuoksi.

Kuulolaitetta käyttävän potilaan tulee varata aika audionomin tai korvakappalemekaanikon vastaanotoille.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan keskussairaala

Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Keskussairaalasta löytyvät kaikki tärkeimmät erikoisalat avosydänkirurgiaa ja neurokirurgiaa lukuun ottamatta.


Pääsisäänkäynti muuttunut väliaikaisesti

Pääsisäänkäynti on siirtynyt peruskorjauksen ajaksi H-siipeen sairaalan sisäpihalle, Tikkarinteen puolelle.

Jos saavut autolla, pysäköi parkkihalliin, josta on opasteet väliaikaiselle sisäänkäynnille. H-siiven sisäänkäynnin edessä on lyhyeen pysäköimiseen tarkoitettuja paikkoja saattoliikenteelle.


Päivystyksen sisäänkäyntiin peruskorjaus ei vaikuta. J-rakennuksessa olevan päivystyksen sisäänkäynnin kautta saapuvat päivystyspotilaiden lisäksi synnyttäjät ja lastenkeskuksen asiakkaat, kuten tähänkin saakka.


Asiakaspysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee heti sairaalan sisääntulotien vasemmalla puolella. Sairaalan alueella on muutamia pysäköintipaikkoja myös ulkoalueilla. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen edessä on 30 minuutin pysäköintipaikkoja saatto- ja hakuliikenteelle. Sairaalan alueella pysäköinti on pääasiassa maksullista. Alueella on vain muutama maksuton kiekkopaikka ja koko alue on pysäköinnin valvonnan piirissä. Invalidipaikkoja on ulkoalueilla muun muassa pääsisäänkäynnin luona sekä pysäköintitalon 2. kerroksessa.


Pääaulassa on odotustilaa, ilmoittautumispiste ja vahtimestarien neuvonta/infopiste.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien palvelut
Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka, A-talo, D-siipi, 1. kerros. Ilmoittautuminen pääaulassa. Avoinna arkisin klo 7.30—15.30. Kuulokeskus, A-talo, D-siipi, 1. kerros. Avoinna arkisin klo 7.30—15.30. Korvakappalemekaanikot A-talon, P-kerroksessa, fysioterapian tiloissa. Osasto 4K, K-talo, 4. kerros. Lastenkeskus, J2-talo, 3. kerros.

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Etusivun linkki varaa aika verkossa PKKS

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit yhteystiedot

Yhteystiedot

Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka
Puh. 013 330 2114

Kuulokeskus
Puh. 013 330 2115

ma–pe klo 7.30–15.30

Ajanvaraus, neuvonta ja lähetteisiin liittyvät tiedustelut.

Voit lähettää suojatun sähköpostin keskussairaalan kuulokeskukseen tästä

Lue ohje suojatun sähköpostin lähettämiseen

Päivystysavun banneri

Pitäisikö lähteä päivystykseen? Soita ensin 116 117

Leikkaukseen terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän leikkaukseen.fi logo.

Kivunhallintatalo terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän kivunhallintalon logo.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien lisää palveluja linkit

somejako