Koronaviruksen altistumispaikat
Väkijoukko kuvakaruselli
Koronaviruksen altistumispaikat
Koronaviruksen altistumispaikat Siun soten alueella
Tälle sivulle päivitetään ajantasaista tietoa koronaviruksen altistumispaikoista Pohjois-Karjalassa. Listalla olevissa paikoissa on kyseiseen aikaan ollut koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on voinut altistaa eli siirtää tartunnan muille samaan aikaan paikalla oleville henkilöille.
Listalle päivitetään vain sellaiset julkiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti. Jos lista on tyhjä, ei altistumispaikkoja sillä hetkellä ole. Listalta poistetaan paikat, joissa altistumistilanteesta on kulunut yli 14* vuorokautta.
Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan neljäntoista (14) vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä puhelimitse terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.
Sivu päivitetty 1.3.2021 klo 14.02. Sivua päivitetään pääsääntöisesti arkisin. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä listaa päivitetään, jos uusia altistumispaikkoja tulee tietoon. Jos altistumispaikkoja ei ole listalla ollenkaan, päivitetään sivua vasta sitten kun uusia altistumispaikkoja tulee tietoon. Uusimmat tietoon tulleet altistumispaikat tummennettu.
* Julkaisemisaika ja oireseurannan ohjeellinen aika on muutettu 23.1. vastaamaan uusimpia THL:n karanteeniohjeita.
Joensuu
la 27.2. klo 14-15.30 Kahvila Houkutus
pe 26.2 klo 21-23 Kuntosali Energy Rantakylä
ke 24.2 klo 21-23 Kuntosali Energy Rantakylä
ma 22.2. klo 16–18 Pizzeria Istanbul, Rantakylä
su 21.2. klo 17.45–19.00 Virkistysuimala Vesikko
pe 19.2. klo 19–20 Chitr Chicken (Niskakatu)
pe 19.2. klo 17–18 Lidl kuurnankatu
pe 19.2. klo 17–18 S-market Rantakylä
pe 19.2. klo 17–18 K-market Noljakka
ma 15.2. klo 6–7 ja 20–21 Pohjois-Karjalan Islamilainen yhdistys (moskeija)
ma 15.2. klo 13.20–13.40 Lounasravintola Taika
Lieksa
ke–to 17.–18.2. hotelli Puustelli, aamupala-aika. Tarkempi kellonaika ei tiedossa.
Yhteystiedot korona
Yhteystiedot
Jos epäilet koronavirustartuntaa
Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi
Yleistä tietoa
Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15
Tukea ja apua
Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111
Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16
Koronavirus lisätietoja linkit
- Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19 (THL)
- Usein kysyttyä koronaviruksesta (valtioneuvosto)
- Elintarvikkeet ja koronavirus (ruokavirasto)
- Matkustaminen ja koronavirus (ulkoministeriö)
- Käsien pesu ja yskiminen (THL)
- Suojaa itseäsi ja läheisiäsi tartunnalta (THL)
- Jos sairastut tai hoidat sairastunutta läheistä kotona (THL)
Koronatiedotelinkit koronasivulla
Siun soten tiedotteet koronaviruksesta
Sisältöjulkaisija
Siun sotessa hyvä koronavalmius: alueella ei vielä todettuja tartuntoja
Siun soten alueella ei ole perjantaihin 6.3.2020 mennessä todettu koronavirustartuntoja. Koronavirusnäytteet on otettu tähän mennessä seitsemältä kriteerit täyttävältä henkilöltä. Neljän näyte on ollut negatiivinen, ja kolmen potilaan tutkimukset ovat vielä kesken.
Siun sote tulee noudattamaan koronavirustapauksia koskevassa viestinnässään sosiaali- ja terveysministeriön suositusta, eikä siten tiedota jatkossa pelkistä tartunnan epäilyistä, vaan ainoastaan mahdollisista varmistuneista tartunnoista.
Koronavirustilanteen kehittymistä seurataan parhaillaan tarkasti niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Siun sotessa on hyvä valmius sekä ehkäistä että tutkia ja hoitaa mahdollisia koronavirustartuntoja.
– Varaudumme laajoihin epidemioihin ja pandemioihin osana organisaation normaalia häiriötilannevarautumista. Tällainen varautumistyö on jatkuvaa ja siksi voimmekin toimia nopeasti ja tehokkaasti, jos koronavirustartuntoja todetaan, kertoo Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen.
– Tässä vaiheessa teemme toimintaamme varautumissuunnitelmamme mukaisia tarkistuksia ja tarkennuksia ollaksemme hyvässä valmiudessa. Teemme myös yhteistyötä kuntien kanssa ja panostamme infektioiden torjuntaan. Pandemiaa varten meillä on myös olemassa kriittisten lääke- ja hoitomateriaalien osalta valmiusvarastoja, Kaipiainen vakuuttaa.
Tietoa koronaviruksesta
Koronavirus aiheuttaa hengitystieoireita, jotka muistuttavat influenssaa. Tämänhetkisen tiedon mukaan virus leviää pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta löytyy kattava tietopaketti koronaviruksesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19. THL:n sivu sisältää ajantasaiset tiedot koronvirustilanteesta ja hyviä ohjeita matkailijoille.
Valtakunnallinen "koronapuhelin" lanseerattiin 4.3.2020. Neuvontanumero 0295 535 535 tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Neuvontanumero on suunnattu erityisesti henkilöille, jotka eivät voi hakea tietoa verkosta. Numerosta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.
Jos herää epäilys koronavirustartunnasta
Jos henkilö on matkustanut epidemia-alueella (epidemia-alueet löytyvät THL:n verkkosivuilta) ja hänelle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa alueelta paluun jälkeen, hänen tulee toimia näin:
- Ensimmäiseksi tulee soittaa omalle terveysasemalle tai Päivystysavun numeroon 116 117. Puhelimessa annetaan ohjeet hoitoon hakeutumiseen. Terveysasemalle tai yhteispäivystykseen ei tule hakeutua hoitoon ennen soittamista.
- Suu ja nenä tulee suojata kertakäyttönenäliinalla yskiessä ja aivastaessa. Käytetty nenäliina tulee laittaa välittömästi roskiin.
- Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, tulee yskiä ja aivastaa puseron hihan yläosaan, ei käsiin.
- Kädet tulee pestä säännöllisesti ja huolellisesti vedellä ja saippualla. Myös alkoholipohjaisia käsihuuhteita voi käyttää.