Väkijoukko kuvakaruselli

Koronaviruksen altistumispaikat

Koronaviruksen altistumispaikat Siun soten alueella

Tälle sivulle päivitetään ajantasaista tietoa koronaviruksen altistumispaikoista Pohjois-Karjalassa. Listalla olevissa paikoissa on kyseiseen aikaan ollut koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on voinut altistaa eli siirtää tartunnan muille samaan aikaan paikalla oleville henkilöille.

Listalle päivitetään vain sellaiset julkiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti. Jos lista on tyhjä, ei altistumispaikkoja sillä hetkellä ole. Listalta poistetaan paikat, joissa altistumistilanteesta on kulunut yli 14* vuorokautta.

Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan neljäntoista (14) vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä puhelimitse terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Sivu päivitetty 1.3.2021 klo 14.02. Sivua päivitetään pääsääntöisesti arkisin. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä listaa päivitetään, jos uusia altistumispaikkoja tulee tietoon. Jos altistumispaikkoja ei ole listalla ollenkaan, päivitetään sivua vasta sitten kun uusia altistumispaikkoja tulee tietoon. Uusimmat tietoon tulleet altistumispaikat tummennettu.

* Julkaisemisaika ja oireseurannan ohjeellinen aika on muutettu 23.1. vastaamaan uusimpia THL:n karanteeniohjeita.

Joensuu

la 27.2. klo 14-15.30 Kahvila Houkutus

pe 26.2 klo 21-23 Kuntosali Energy Rantakylä

ke 24.2 klo 21-23 Kuntosali Energy Rantakylä

ma 22.2. klo 16–18 Pizzeria Istanbul, Rantakylä

su 21.2. klo 17.45–19.00 Virkistysuimala Vesikko

pe 19.2. klo 19–20 Chitr Chicken (Niskakatu)

pe 19.2. klo 17–18 Lidl kuurnankatu

pe 19.2. klo 17–18 S-market Rantakylä

pe 19.2. klo 17–18 K-market Noljakka

ma 15.2. klo 6–7 ja 20–21 Pohjois-Karjalan Islamilainen yhdistys (moskeija)

ma 15.2. klo 13.20–13.40 Lounasravintola Taika

Lieksa

ke–to 17.–18.2. hotelli Puustelli, aamupala-aika. Tarkempi kellonaika ei tiedossa.

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

Koronavilkku linkki

Koronatiedotelinkit koronasivulla

Siun soten tiedotteet koronaviruksesta

Sisältöjulkaisija

angle-left Laaja koronavirusaltistuminen Joensuussa ja Pohjois-Karjalan keskussairaalalla
03.10.2020

Laaja koronavirusaltistuminen Joensuussa ja Pohjois-Karjalan keskussairaalalla

Pohjois-Karjalan keskussairaalalla on asetettu useita potilaita ja henkilökuntaan kuuluvia karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Altistumiset liittyvät 1.10. varmistuneeseen koronavirustartuntaan, jolle altistui sairaalalla kolme potilasta ja 18 työntekijää sekä useita kymmeniä henkilöitä tartunnan saaneen lähipiiristä ja vapaa-ajan kontakteista. Näistä henkilöistä viidellä on varmistunut eilisen illan ja tämän päivän aikana koronavirustartunta.

Tartuntaryppäässä koronavirukselle on altistunut yhteensä noin sata henkilöä. Sairaalan potilaita ja asiakkaita on altistunut yli kymmenen, ja karanteeniin asetettuja Pohjois-Karjalan keskussairaalan työntekijöitä on reilut kaksikymmentä. Mittava määrä altistumisia on myös tapahtunut kahdella tanssitunnilla kerhotalo Ruplassa Joensuussa maanantaina 28.9. klo 18 - 19.30 ja keskiviikkona 30.9. klo 18 - 21.

Tartuntojen selvitystyö on vielä kesken ja altistuneiden kartoitus on käynnissä. Altistuneisiin ollaan suoraan yhteydessä tämän ja huomisen päivän aikana.

Vaikutuksia sairaalan palveluihin

Karanteenit vaikuttavat erityisesti sairaalan fysio- ja toimintaterapiapalvelujen saatavuuteen tulevina viikkoina ja ajanvarauksia voidaan joutua siirtämään eteenpäin.

On tärkeää, ettei kukaan jätä sairauttaan hoitamatta tai varattua aikaa käyttämättä ilman syytä. Sairaalalle on edelleen turvallista tulla ja jos asia mietityttää, voi poliklinikalle tai osastoille soittaa etukäteen ja keskustella järjestelyistä.

Tartuntaryppään selvitystyö jatkuu ja siitä tiedotetaan tarvittaessa.

Siun soten toiminta-alueella on 3.10. illalla varmistunut myös kaksi muuta koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneet henkilöt ovat jo olleet karanteenissa, joten uusia altistumisia ei ole syntynyt.

Karanteenissa pysytään kotona

Karanteenin tarkoituksena on hillitä tartuntatautien leviämistä. Karanteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä sen aikana saa olla kontaktissa kodin ulkopuolisten henkilöiden kanssa. Karanteeniin asetetun henkilön perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneen henkilön kanssa.

On hyvä muistaa, että koronavirukselle altistuminen ja karanteeniin asettaminen ei tarkoita automaattisesti sitä, että olisi saanut tartunnan. Altistuneen kanssa tekemisissä olleet eivät siis ole altistuneet. Kaikkien, joilla ilmenee lieviäkin hengitysoireita, tulee ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon ja hakeutua koronavirustesteihin.

Toimintaohjeet löytyvät sivulta: www.siunsote.fi/korona

somejako