Väkijoukko kuvakaruselli

Koronaviruksen altistumispaikat

Koronaviruksen altistumispaikat Siun soten alueella

Tälle sivulle päivitetään ajantasaista tietoa koronaviruksen altistumispaikoista Pohjois-Karjalassa. Listalla olevissa paikoissa on kyseiseen aikaan ollut koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on voinut altistaa eli siirtää tartunnan muille samaan aikaan paikalla oleville henkilöille.

Listalle päivitetään vain sellaiset julkiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti. Jos lista on tyhjä, ei altistumispaikkoja sillä hetkellä ole. Listalta poistetaan paikat, joissa altistumistilanteesta on kulunut yli 14* vuorokautta.

Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan neljäntoista (14) vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä puhelimitse terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Sivu päivitetty 1.3.2021 klo 14.02. Sivua päivitetään pääsääntöisesti arkisin. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä listaa päivitetään, jos uusia altistumispaikkoja tulee tietoon. Jos altistumispaikkoja ei ole listalla ollenkaan, päivitetään sivua vasta sitten kun uusia altistumispaikkoja tulee tietoon. Uusimmat tietoon tulleet altistumispaikat tummennettu.

* Julkaisemisaika ja oireseurannan ohjeellinen aika on muutettu 23.1. vastaamaan uusimpia THL:n karanteeniohjeita.

Joensuu

la 27.2. klo 14-15.30 Kahvila Houkutus

pe 26.2 klo 21-23 Kuntosali Energy Rantakylä

ke 24.2 klo 21-23 Kuntosali Energy Rantakylä

ma 22.2. klo 16–18 Pizzeria Istanbul, Rantakylä

su 21.2. klo 17.45–19.00 Virkistysuimala Vesikko

pe 19.2. klo 19–20 Chitr Chicken (Niskakatu)

pe 19.2. klo 17–18 Lidl kuurnankatu

pe 19.2. klo 17–18 S-market Rantakylä

pe 19.2. klo 17–18 K-market Noljakka

ma 15.2. klo 6–7 ja 20–21 Pohjois-Karjalan Islamilainen yhdistys (moskeija)

ma 15.2. klo 13.20–13.40 Lounasravintola Taika

Lieksa

ke–to 17.–18.2. hotelli Puustelli, aamupala-aika. Tarkempi kellonaika ei tiedossa.

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

Koronavilkku linkki

Koronatiedotelinkit koronasivulla

Siun soten tiedotteet koronaviruksesta

Sisältöjulkaisija

angle-left Koulujen avautuminen ja riskiryhmiin kuuluvien turvaaminen
Artikkelin kuva
08.05.2020

Koulujen avautuminen ja riskiryhmiin kuuluvien turvaaminen

Lapset palaavat varhaiskasvatukseen ja peruskoulujen lähiopetukseen hallituksen päätöksen mukaisesti ensi viikolla 14.5.2020.

Koulujen avautumisen myötä kouluterveydenhuollon palvelut palaavat kouluille toukokuun aikana. Kouluterveydenhoitajan tavoittaa puhelimitse ja Wilman kautta ja yhteydenottopyynnön voi jättää myös verkkoajanvarauksen kautta.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto palvelee edelleen myös keskitetyn puhelinpalvelun kautta arkisin ma-pe klo 7.30 - 15.00 numerossa 013 330 2841. Puhelinpalveluun voivat olla yhteydessä koululaisten ja vanhempien ohella myös opettajat ja muut lasten ja nuorten kanssa toimivat tahot.

- Tämä poikkeustilanne on vaativa kaikille, joten huolten ja pelkojen kanssa ei kannata perheiden jäädä yksin. Lapsen asiat on hyvä ottaa puheeksi heti kun huolia ilmenee, yhteistyössä voimme varhaisessa vaiheessa auttaa parhaiten. Puhelinpalvelussa terveydenhoitajamme auttavat eteenpäin, muistuttaa ylilääkäri Sanni Penttilä Siun soten koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta.

Touko-kesäkuun aikana tehdään ensisijaisesti 9.-luokkalaisten terveystarkastuksia ja aloitetaan tulevien 1. ja 7.-luokkalaisten määräaikaistarkastukset. Kevään aikana peruuntuneet tarkastukset pyritään huomioimaan tulevien tarkastusten aikataulutuksessa.

- Keväältä peruuntuneiden tarkastusaikojen tilalle ei heti pystytä tarjoamaan uusia aikoja. Perheen yhteydenoton perusteella voidaan aika tarvittaessa järjestää jo aiemmin, kertoo Sanni Penttilä.

Koulukuraattorit ja -psykologit ovat tavoitettavissa Wilma-viesteillä, puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät koulujen verkkosivuilta tai Wilmasta. Tapaamiset järjestetään pääsääntöisesti puhelimitse tai etäkäynnillä. Koulupsykologin oppimistutkimukset järjestetään kasvotusten huoltajan tai opiskelijan niin halutessa.

Huolestuttaako kouluun palaaminen?

Päivähoitoon ja kouluun palattaessa on tärkeää noudattaa yleisiä hygieniaohjeita ja muistaa, että kotiin jäädä heti, jos lieviäkään infektiotaudin oireita ilmenee. Koronavirustartuntaa epäiltäessä tulee ottaa yhteyttä omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117: Jos epäilet koronvirustartuntaa.

Lapsilla koronainfektio on harvinaisempi kuin aikuisilla, ja sairastuneiden lasten taudinkuva on lievempi. Mikäli lapsella ei ole ollut rajoituksia varhaiskasvatuksen tai lähiopetuksen suhteen influenssa- tai RSV-kaudella, ei ole syytä jäädä pois päivähoidosta tai koulusta myöskään koronavirusepidemian aikana.

- Päivähoitoon ja kouluun voivat osallistua terveet lapset ja nuoret sekä he, joiden perussairaus, esimerkiksi astma tai sydänsairaus, on hoitotasapainossa ja diabeetikot, joilla ei ole merkittäviä lisäsairauksia. Myös reumaa tai tulehduksellista suolistosairautta sairastavat lapset voivat osallistua. Edellä mainituilla vaikean koronavirustaudin riski ei ole lisääntynyt, kertoo Pohjois-Karjalan keskussairaalan lastenkeskuksen ylilääkäri Tiina Reijonen.

Vain pieni osa lapsipotilaista kuuluu riskiryhmään, mutta riskiryhmään voi kuulua muukin perheenjäsen. Tarvittaessa lääkärintodistuksen lapsen kotiin jäämisestä kirjoittaa riskiryhmäläistä hoitava lääkäri.

Kouluun menoa ei suositella lapsille ja nuorille, joilla on harvinaisia, vaikea-asteisia sairauksia tai jotka tarvitsevat vahvempaa lääkitystä esimerkiksi syövän tai elinsiirron vuoksi. THL ja yliopistosairaaloiden lastenklinikat ovat määritelleet nämä lasten riskisairaudet: Yliopistosairaalat: Lasten koronavirus (COVID-19) -riskiryhmiä koskeva ohje 4.5.2020.

Jos lapsi tai nuori kuuluu johonkin edellä mainituista riskiryhmistä tai siihen kuuluminen on epäselvää, voi ottaa yhteyttä keskussairaalan lasten ja nuorten poliklinikan puhelinpalveluun 013 330 2117 arkisin ma-pe klo 7.30 – 15.30. Puhelinpalvelu kokoaa tiedot lääkäreille poissaolotodistusten kirjoittamista varten. Hoitava lääkäri tekee yksilöllisen arvion mukaan päätöksen riskiryhmäläisen kotiin jäämisestä. Tarvittaessa päätös tehdään myös sisaruksille.

Jos vakavan koronavirustaudin riskiryhmään kuuluva on samassa taloudessa asuva aikuinen, arvion tekee aikuisen hoitava lääkäri. Tällöin yhteyttä voi ottaa häntä hoitavaan terveydenhuollon yksikköön.

Koronavirustilanteeseen liittyvää erityisesti lapsia, nuoria ja perheitä koskevaa tietoa ja ohjeita löytyy kootusti THL:n sivuilta: Ohjeita lapsiin, nuoriin ja perheisiin liittyen koronavirustilanteessa.

 

somejako