Väkijoukko kuvakaruselli

Koronaviruksen altistumispaikat

Koronaviruksen altistumispaikat Siun soten alueella

Tälle sivulle päivitetään ajantasaista tietoa koronaviruksen altistumispaikoista Pohjois-Karjalassa. Listalla olevissa paikoissa on kyseiseen aikaan ollut koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on voinut altistaa eli siirtää tartunnan muille samaan aikaan paikalla oleville henkilöille.

Listalle päivitetään vain sellaiset julkiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti. Jos lista on tyhjä, ei altistumispaikkoja sillä hetkellä ole. Listalta poistetaan paikat, joissa altistumistilanteesta on kulunut yli 14* vuorokautta.

Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan neljäntoista (14) vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä puhelimitse terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Sivu päivitetty 1.3.2021 klo 14.02. Sivua päivitetään pääsääntöisesti arkisin. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä listaa päivitetään, jos uusia altistumispaikkoja tulee tietoon. Jos altistumispaikkoja ei ole listalla ollenkaan, päivitetään sivua vasta sitten kun uusia altistumispaikkoja tulee tietoon. Uusimmat tietoon tulleet altistumispaikat tummennettu.

* Julkaisemisaika ja oireseurannan ohjeellinen aika on muutettu 23.1. vastaamaan uusimpia THL:n karanteeniohjeita.

Joensuu

la 27.2. klo 14-15.30 Kahvila Houkutus

pe 26.2 klo 21-23 Kuntosali Energy Rantakylä

ke 24.2 klo 21-23 Kuntosali Energy Rantakylä

ma 22.2. klo 16–18 Pizzeria Istanbul, Rantakylä

su 21.2. klo 17.45–19.00 Virkistysuimala Vesikko

pe 19.2. klo 19–20 Chitr Chicken (Niskakatu)

pe 19.2. klo 17–18 Lidl kuurnankatu

pe 19.2. klo 17–18 S-market Rantakylä

pe 19.2. klo 17–18 K-market Noljakka

ma 15.2. klo 6–7 ja 20–21 Pohjois-Karjalan Islamilainen yhdistys (moskeija)

ma 15.2. klo 13.20–13.40 Lounasravintola Taika

Lieksa

ke–to 17.–18.2. hotelli Puustelli, aamupala-aika. Tarkempi kellonaika ei tiedossa.

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

Koronavilkku linkki

Koronatiedotelinkit koronasivulla

Siun soten tiedotteet koronaviruksesta

Sisältöjulkaisija

angle-left Juuan terveysasema toimii supistettuna ja Utran päivätoiminta suljetaan korona-altistumisten vuoksi
Artikkelin kuva
21.02.2021

Juuan terveysasema toimii supistettuna ja Utran päivätoiminta suljetaan korona-altistumisten vuoksi

Juuan terveysaseman vastaanotto toimii supistettuna 22.2.-3.3.2021 välisen ajan korona-altistumisten vuoksi. Terveysaseman vastaanoton puhelinpalvelu ja fysioterapian ajanvaraus toimivat normaalisti.

Lääkäripalvelua on saatavilla etäpalveluna, mutta lääkärin lähivastaanottoa ei ole. Hoitajien vastaanotot järjestetään sovitusti. Terveysaseman rokotustoiminta, hoitosolu, hammashuolto, neuvolat, työterveyshuolto sekä Islabin näytteenottopiste toimivat normaalisti. 

Juuan terveysaseman asiakkaisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä, jos varatun vastaanottoajan järjestelyt muuttuvat. 

Kiireellistä lääkärinarviota vaativat potilaat ohjataan Nurmeksen tai Kontiolahden terveysasemalle. Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee soittaa hätänumeroon 112.

Koronatartunnalle altistumiset ovat tapahtuneet henkilöstön tiloissa, joten terveysasemalla asioineet henkilöt eivät ole altistuneet koronavirukselle. Kyseiseen tapaukseen liittyen altistumisia ei ole tapahtunut myöskään muualla Juuan kunnan alueella. 

Kehitysvammaisten Utran päivätoiminta keskeytetään korona-altistumisien vuoksi. Kaikki päivätoiminnan työntekijät ja asiakkaat on asetettu tartuntatautilain mukaiseen 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin. Kaikkiaan karanteeniin on määrätty 44 henkilöä. Siun sote on ollut yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettuihin. Karanteeni päättyy 4.3.2021.

Viikonlopun aikana Siun soten alueella on todettu kuusi koronavirustartuntaa. Tartunnoista kaksi liittyy Joensuussa aiemmin todettuun tartuntaketjuun. Tartuntaketjuun liittyen Siilaisen hammashoitola suljettiin loppuviikoksi ja Jukolan päiväkodin yksi ryhmä asetettiin karanteeniin. Kuluneen viikon aikana myös saman päiväkodin toinen lapsiryhmä asetettiin karanteeniin korona-altistumisten vuoksi. 

Siilaisen hammashoitola avautuu osittain ensi viikolla. Toiminta pyörii kuitenkin edelleen vajaalla resurssilla, minkä vuoksi asiakkaita pyydetään edelleen olemaan yhteydessä hammashoitolaan vain kiireellisissä, päivystyksellisissä asioissa.

Siun sote muistutettaa, että karanteenin ja eristyksen tavoitteena on estää koronavirusta leviämästä. Koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteeniin määrätyn henkilön tulee välttää lähikontaktia oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin. Karanteeniin määrätty ei saa mennä esimerkiksi työhön, kauppaan, apteekkiin, harrastuksiin tai yleisötilaisuuksiin, koska näissä paikoissa lähikontaktia on vaikea välttää. 

Siun soten alueella on tällä hetkellä karanteenissa 185 henkilöä.

somejako