Väkijoukko kuvakaruselli

Koronaviruksen altistumispaikat

Koronaviruksen altistumispaikat Siun soten alueella

Tälle sivulle päivitetään ajantasaista tietoa koronaviruksen altistumispaikoista Pohjois-Karjalassa. Listalla olevissa paikoissa on kyseiseen aikaan ollut koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on voinut altistaa eli siirtää tartunnan muille samaan aikaan paikalla oleville henkilöille.

Listalle päivitetään vain sellaiset julkiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti. Jos lista on tyhjä, ei altistumispaikkoja sillä hetkellä ole. Listalta poistetaan paikat, joissa altistumistilanteesta on kulunut yli 14* vuorokautta.

Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan neljäntoista (14) vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä puhelimitse terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Sivu päivitetty 1.3.2021 klo 14.02. Sivua päivitetään pääsääntöisesti arkisin. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä listaa päivitetään, jos uusia altistumispaikkoja tulee tietoon. Jos altistumispaikkoja ei ole listalla ollenkaan, päivitetään sivua vasta sitten kun uusia altistumispaikkoja tulee tietoon. Uusimmat tietoon tulleet altistumispaikat tummennettu.

* Julkaisemisaika ja oireseurannan ohjeellinen aika on muutettu 23.1. vastaamaan uusimpia THL:n karanteeniohjeita.

Joensuu

la 27.2. klo 14-15.30 Kahvila Houkutus

pe 26.2 klo 21-23 Kuntosali Energy Rantakylä

ke 24.2 klo 21-23 Kuntosali Energy Rantakylä

ma 22.2. klo 16–18 Pizzeria Istanbul, Rantakylä

su 21.2. klo 17.45–19.00 Virkistysuimala Vesikko

pe 19.2. klo 19–20 Chitr Chicken (Niskakatu)

pe 19.2. klo 17–18 Lidl kuurnankatu

pe 19.2. klo 17–18 S-market Rantakylä

pe 19.2. klo 17–18 K-market Noljakka

ma 15.2. klo 6–7 ja 20–21 Pohjois-Karjalan Islamilainen yhdistys (moskeija)

ma 15.2. klo 13.20–13.40 Lounasravintola Taika

Lieksa

ke–to 17.–18.2. hotelli Puustelli, aamupala-aika. Tarkempi kellonaika ei tiedossa.

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

Koronavilkku linkki

Koronatiedotelinkit koronasivulla

Siun soten tiedotteet koronaviruksesta

Sisältöjulkaisija

angle-left Huolestuttaako korona? Omaolo-palvelusta löytyy nyt koronavirustaudin (COVID-19) kansallinen oirearvio
17.03.2020

Huolestuttaako korona? Omaolo-palvelusta löytyy nyt koronavirustaudin (COVID-19) kansallinen oirearvio

Koronavirukseen liittyvät yhteydenotot ovat lisääntyneet merkittävästi kaikissa terveydenhuollon kanavissa valtakunnallisesti: puhelinpalveluissa, terveysasemilla ja yhteispäivystyksissä. Siun sote tiedotti 14.3.2020 puhelinpalveluidensa olevan tällä hetkellä hyvin kuormittuneita koronavirukseen liittyvistä yhteydenotoista.

Jotta kaikille olisi tarjolla luotettavaa ja säännöllisesti päivittyvää tietoa sekä mahdollisuus rauhoittaa huoltaan koronavirustartunnasta, kansalliseen sosiaali- ja terveydenhuollon verkkopalvelu Omaoloon on nyt avattu koronavirustaudin (COVID-19) oirearviokysely. Kysely on toteutettu yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Kustannus Oy Duodecimin kanssa. Sen sisällön päivittämisestä vastaa Kustannus Oy Duodecim, ja tietoja päivitetään aina tilanteen muuttuessa.

Koronavirustaudin kyselylomake mahdollistaa yhdenvertaisen palvelun ajasta ja asuinpaikasta riippumatta. Oirearviokyselyn toimintasuositukset ovat kansallisia ja niitä on täydennetty paikallisilla ohjeistuksilla, kun yhteydenotto ammattilaiseen on tarpeen.

Kuntalainen saa nopeasti luotettavan tiedon omasta tilanteestaan ja tarvittaessa ohjauksen suoraan oikealle ammattilaiselle. Kriittisten oireiden toimintasuosituksissa ohjataan soittamaan Päivystysapu 116 117 -palveluun tai oman alueen terveysneuvontaan. Jos oireet ovat lievempiä, Omaolo-palvelu antaa itsehoito-ohjeita ja muuta neuvontaa. Kiireellisissä, henkeä uhkaavissa tilanteissa soitetaan aina hätänumeroon 112.

Koronavirustaudin oirearviokyselyn tavoitteina on:

  • varmistaa voimakasoireisten henkilöiden hoitoon pääsy,
  • saada iäkkäät ja riskiryhmiin kuuluvat henkilöt ammattilaisten puhelimitse tehtävään arvioon keskivaikeissa oireissa,
  • ohjata kotikaranteeniin ne henkilöt, joilla on suurehko taudin ennakkotodennäköisyys sekä
  • ohjeistaa sairaaloissa tai hoivayksiköissä työskenteleviä henkilöitä laitosepidemioiden välttämiseksi.

Edellä mainittujen lisäksi oirearviolla pyritään keventämään terveydenhuollon tämänhetkistä puhelinruuhkaa ja ammattilaisten työkuormaa. Näin hoitoa ja resursseja voidaan kohdistaa paremmin henkilöille, jotka tarvitsevat sitä kulloinkin eniten.

Koronavirustaudin oirearvio on kaikkien Suomen asukkaiden käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi – myös niillä alueilla, missä Omaoloa ei ole vielä otettu ammattilaisten käyttöön. Siun soten alueella Omaolo-palvelu on ollut käytössä keväästä 2019. Oirearvio on lääkintälaitedirektiivin mukainen lääkinnällinen laite ja sillä on CE-merkintä.

Koronavirus on huomioitu kattavasti Omaolo-palvelun sisällöissä. Koronavirustautiin keskittyvän kyselyn lisäksi koronavirus on otettu huomioon muissakin siihen mahdollisesti liittyvissä Omaolon oirearvioissa. Näitä ovat hengitystietulehduksen, kurkkukivun ja korvakivun oirearviot.

Lisätietoa koronaviruksesta:

somejako