Navigaatiovalikko

Ei ole mitään sivuja, mitä näytetään nykyisellä tasolla.

Kokemusasiantuntijat henkilökohtainen budjetointi kuva

Kokemusasiantuntijat henkilökohtainen budjetointi

Kokemusasiantuntijat ovat kokemusasiantuntijakoulutuksen saaneita henkilöitä, joilla on omakohtaisia kokemuksia sairaudesta, vammasta tai vaikeasta elämäntilanteesta. He tietävät, millaiset palvelut ovat auttaneet heitä ja ovat valmiita auttamaan muita samassa tilanteessa olevia. Kokemusasiantuntijoita sitoo vaitiolovelvollisuus. Lue lisää kokemusasiantuntijatoiminnasta.

Miten saan kokemusasiantuntijan tuekseni?

Jos haluat keskustella kokemusasiantuntijan kanssa, ole yhteydessä oman alueesi vammaispalvelujen työntekijään. Sopikaa yhdessä vammaispalvelujen työntekijän ja kokemusasiantuntijan kanssa, millä tavoin kokemusasiantuntija voi toimia tukenasi.

Siun soten vammaispalveluissa toimii kuusi koulutettua kokemusasiantuntijaa.

Katso videolta kolmen kokemusasiantuntijan ajatuksia kokemusasiantuntijuudesta.

Yhden kokemusasiantuntijan esittely

Reetta Nenonen

 

Toiminta-alue: Juuka, Lieksa, Nurmes, Valtimo, Polvijärvi, Kontiolahti, Joensuu ja Kitee.

Minun tarinani:

Olen 35-vuotias perheenäiti Juuasta ja olen lähes koko ikäni eli neljävuotiaasta saakka istunut pyörätuolissa. Kotoisin olen Kiteeltä, perheeni kanssa olen asunut myös Joensuussa ja Kolilla.

Olen koulutukseltani tietojenkäsittelyn tradenomi ja vuosi sitten valmistuin taloushallinnon merkonomiksi. Olen työskennellyt aiemmin useamman vuoden työllistymiseen liittyvissä projektitehtävissä.

Olen käynyt kokemuskouluttaja-koulutuksen ja olen kouluttanut muun muassa sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita sekä tehnyt esteettömyyskartoituksia.

Tutustuin nuorena Nuorisoyhteistyö Seitin toimintaan, jolloin tulivat tutuksi eri vammaryhmien nuoret, vaikuttaminen sekä matkustaminen. Toimin erilaisissa järjestöissä, mm. Joensuun seudun Invalidit ry:n ja Itä-Suomen lihastautiyhdistys ry.

Puhun suomea, italiaa ja englantia. Uusin mielenkiinnonkohteeni on venäjän kieli, mitä olen opiskellut jo pari vuotta. Olen opiskellut myös useamman vuoden saksaa, ruotsia ja ranskaa sekä käynyt espanjan ja latinan alkeet.

vammaispalvelujen sosiaalityö ja palveluohjaus

Vammaispalvelujen sosiaalityö ja palveluohjaus

somejako