Etusivu Kehity ammat­ti­lai­sena Osaamisen kehit­tä­minen

Osaamisen kehit­tä­minen

Jokai­sella työn­te­ki­jäl­lämme on mahdol­li­suus ja vastuu niin ylläpitää kuin kehittää omaa osaa­mis­taan.

Jokai­sella työn­te­ki­jäl­lämme on mahdol­li­suus sekä vastuu ylläpitää ja kehittää omaa osaa­mis­taan. Työsi alussa sinut pereh­dy­te­tään tehtä­viisi, ja työurasi aikana sinulla on mahdol­li­suus kehittää osaa­mis­tasi esimer­kiksi täyden­nys­kou­lu­tuksen, työpa­jojen, simu­laa­tion, työkierron, varjos­ta­misen tai mento­roinnin avulla.

Vuosit­tai­sissa kehi­tys­kes­kus­te­luissa sinä ja esihen­ki­lösi arvioitte yhdessä osaa­mis­tasi suhteessa orga­ni­saa­tion ja työyk­sikön toimin­taan ja tavoit­tei­siin. Keskus­te­lussa selvi­te­tään osaa­mi­sesi nyky­ti­lanne, vahvuu­tesi ja kehi­tys­tar­peesi. Jokai­sella työn­te­ki­jällä on oikeus omaan osaamisen kehit­ty­mis­suun­ni­tel­maan, joka antaa suuntaa osaamisen kehit­tä­mi­selle sekä urapolun hahmot­ta­mi­selle.

Siun soten henki­löstö- ja koulu­tus­suun­ni­telma sekä osaamisen kehit­tä­misen suun­ni­telmat ohjaavat osaamisen kehit­tä­mis­tämme. Suun­ni­tel­mien tavoit­teena on auttaa määrit­te­le­mään osaamisen kehit­tä­misen tarpeet orga­ni­saa­tion eri tasoilla, ohjata monia­laista ja moniam­ma­til­lista jatkuvan oppimisen suun­nit­telua ja tukea osaamisen johta­mista.

Mento­rointi

Siun­so­te­lai­silla on käytössä pereh­dy­tyksen jälkeinen mento­roin­ti­mah­dol­li­suus. Mento­rointi on vuoro­vai­ku­tuk­sel­linen keino oppia ja kehittyä ammat­ti­lai­sena, ja jonka keskei­senä tavoit­teena on edistää oppi­mis­tasi ja osaa­mis­tasi sekä tukea amma­til­lista kasvuasi. Uutena työn­te­ki­jänä voit pyytää pereh­dy­tyksen lopussa mento­rointia omalta esihen­ki­löl­täsi.

Tavoit­teel­linen työkierto

Tavoit­teel­linen työkierto on siun­so­te­lai­sille tarkoi­tettu työssä oppimisen ja henki­löstön kehit­tä­misen menetelmä, jossa voit kartuttaa koke­mus­tasi ja laajentaa osaa­mis­tasi. Tavoit­teel­li­sessa työkier­rossa siirryt määrä­ajaksi orga­ni­saa­tion toisiin toimin­toihin tai yksi­köihin ja palaat sitten takaisin entiseen työhösi jakamaan työkierron aikana kerty­nyttä laaja-alaista osaa­mis­tasi.

Täyden­nys­kou­lutus

Kaikilla siun­so­te­lai­silla on mahdol­li­suus kehittää osaa­mis­taan moni­puo­lisen täyden­nys­kou­lu­tus­tar­jon­tamme avulla. Laaja sisäinen koulu­tus­tar­jon­tamme löytyy Onni-koulu­tus­ka­len­te­rista. Sisäisen täyden­nys­kou­lu­tuk­semme lisäksi sinulla on mahdol­li­suus osal­listua ulko­puo­li­seen täyden­nys­kou­lu­tuk­seen.

Varjos­ta­minen

Työn varjos­ta­minen muutaman työpäivän ajan antaa sinulle mahdol­li­suuden kehittää omaa työtäsi seuraa­malla ja havain­noi­malla toisen työn­te­kijän työs­ken­telyä. Varjos­ta­misen tavoit­teena on laajentaa osaa­mis­tasi, edistää työyh­tei­söissä käytössä olevien hyvien käytän­töjen levit­tä­mistä ja yhte­näis­tä­mistä sekä lisätä työyk­sik­köjen välistä yhteis­työtä. Tärkeää on, että opitut asiat siirtyvät työn käytän­töihin.

Haluamme varmistaa, että käytös­säsi on kaikki työssäsi tarvit­tava osaaminen.