Ihotautien kuvituskuva

Ihotaudit ja allergologia

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on eri syistä johtuvia ihottumia ja haavoja. Poliklinikalla toimii myös haavahoitajan vastaanotto. Teemme allergiatutkimuksia, muun muassa allergiatestejä sekä ammattitautiselvityksiä.

Tutkimme ihomuutoksia ja hoidamme tiettyjä ihosyöpiä ja niiden esiasteita jäädytys- eli kryohoidoilla sekä fotodynaamisella hoidolla (PDT-hoito). Teemme myös pienkirurgisia toimenpiteitä, kuten koepalojen ottoa ja pienten ihomuutosten poistoja.

Ihosairauksien hoidossa käytämme tarvittaessa ultraviolettivalohoitoa ja kaliumpermanganaattikylpyä sekä teemme yhteistyötä jalkaterapeutin kanssa.

Yleensä tutkimukset ja hoidot toteutetaan ihotautien poliklinikalla. Joissain tapauksissa tutkimukset ja hoidot voivat vaatia osastolla oloa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen. Palvelu on maksullinen.

Sähköinen ajanvaraus

Voit varata ajan lääkärin määräämään valohoitoon sähköisessä ajanvarauspalvelussa.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan keskussairaala

Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Keskussairaalasta löytyvät kaikki tärkeimmät erikoisalat avosydänkirurgiaa ja neurokirurgiaa lukuun ottamatta.


Pääsisäänkäynti muuttunut väliaikaisesti

Pääsisäänkäynti on siirtynyt peruskorjauksen ajaksi H-siipeen sairaalan sisäpihalle, Tikkarinteen puolelle.

Jos saavut autolla, pysäköi parkkihalliin, josta on opasteet väliaikaiselle sisäänkäynnille. H-siiven sisäänkäynnin edessä on lyhyeen pysäköimiseen tarkoitettuja paikkoja saattoliikenteelle.


Päivystyksen sisäänkäyntiin peruskorjaus ei vaikuta. J-rakennuksessa olevan päivystyksen sisäänkäynnin kautta saapuvat päivystyspotilaiden lisäksi synnyttäjät ja lastenkeskuksen asiakkaat, kuten tähänkin saakka.


Asiakaspysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee heti sairaalan sisääntulotien vasemmalla puolella. Sairaalan alueella on muutamia pysäköintipaikkoja myös ulkoalueilla. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen edessä on 30 minuutin pysäköintipaikkoja saatto- ja hakuliikenteelle. Sairaalan alueella pysäköinti on pääasiassa maksullista. Alueella on vain muutama maksuton kiekkopaikka ja koko alue on pysäköinnin valvonnan piirissä. Invalidipaikkoja on ulkoalueilla muun muassa pääsisäänkäynnin luona sekä pysäköintitalon 2. kerroksessa.


Pääaulassa on odotustilaa, ilmoittautumispiste ja vahtimestarien neuvonta/infopiste.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Ihotautien ja allergologian palvelut
Ihotautien poliklinikka, A-talo, 5. kerros. Ilmoittautuminen A-talon 1. kerroksen pääaulassa. Osasto 3K, K-talo, 3. kerros. Lasten- ja nuorten vuodeosastot, Tapio: J2-talo, 3. kerros, Lemminkäinen: J2-talo, 3. kerros.

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Varaa aika näytteenottoon Laboratorio

Suojattu sähköposti ihotautien poliklinikalle

Suojattu sähköposti

Ihotautien poliklinikan asiakkaille sovituissa tapauksissa. Huom. Toisen henkilön puolesta asioidessa kirjoita viestikenttään kyseisen henkilön nimi ja henkilötunnus.

Voit lähettää suojatun sähköpostin keskussairaalan ihotautien poliklinikalle tästä

Lue ohje suojatun sähköpostin lähettämiseen

Ihotautitalo terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän ihotautitalon logo.

Allergia- ja astmatalo terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän allergia-astmatalon logo.

Etäkäyntilinkki lisätietoja

Lisätietoja

somejako